Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas Dakaro išbandymas Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui – pinigų iššūkis

15min GAZAS pradeda Dakaro ralio maratoną. Kasmet prieš Kalėdas kalbiname Lietuvos lenktynininkus, kurie sausį startuos Dakaro ralyje. Tai – simbolinis atsisveikinimas prieš kelionę ir simbolinis palinkėjimas: „Gazas dugnas“.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis savo komandą rudenį pristatė dar neturėdami generalinio rėmėjo. Jie užtikrino, kad važiuos į Saudo Arabiją bet kuriuo atveju ir sieks pagerinti savo iki šiol pasiektą geriausią rezultatą – 12-tą vietą.

Ir jau vėliau pasidžiaugė, kad turi partnerį, kurio vardu bus vadinama komanda – KREDA.

Išbandymai, susiję su komandos pavadinimu

Šis įvykis, panašiai kaip ir kitų komandų generalinių rėmėjų paieškos, įkvėpė 15min surengti Dakaro kariams linksmus išbandymus studijoje. Pokalbio metu, kalbant apie Saudo Arabijos specifiką ir ekipažo nuotykius Peru kopose, surengėme draugišką proto mūšį. Antanas ir Darius, žvelgdami į ekraną, turėjo atpažinti šalių, kuriose yra vykęs Dakaro ralis, valiutas.

Kaip atrodė Antano ir Dariaus pinigų iššūkis ir kas pasirodė geriau, sužinosite pasižiūrėję pokalbio vaizdo įrašą:

VIDEO: Dakaro legenda Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis: pirmasis Dakaro galvosūkis – 15min studijoje

Antanas Juknevičius pokalbio metu prisiminė savo debiutą Dakare 2003 m., kai nebuvo interneto ir laiškus organizatoriams tekdavo siųsti paprastu paštu, o Dakare galima buvo lenktyniauti automobiliu už 5000 dolerių.

Operatorius Kipsas?

Pasirodo, pirmoji Antano pravardė, kurią jis pelnė Dakare, buvo operatorius Kipsas. Nes, iškart po starto labai gražioje Libijos vietoje Antanas (tuo metu sėdėjęs šturmano kėdėje), liepė sustoti Aurelijui Petraičiui, išsitraukė fotoaparatą ir puolė fotografuoti ratą keičiančius kolegas Arūną Lekavičių ir Valdą Valiukevičių.

Kodėl taip keistai elgėsi? Pasirodo, dar prieš startą V.Valiukevičius paprašė nufotografuoti jį su Arūnu starto procedūros metu. Bet Antanas tuo metu remontavo automobilį ir pamiršo... Kai prisiminė, buvo vėlu – tautiečiai jau buvo startavę. Todėl teko tokiu netradiciniu būdu tesėti pažadą vėliau.

Įdomu, kad kolegas fotografuojantį Antaną parodė „Eurosport“ ir pasakė, kad kai kurie ekipažai į Dakarą važiuoja tam, „kad papildytų šeimos albumą“.

Pažiūrėję filmuotą pasakojimą sužinosite ir iš kur atsirado sparnuota Antano frazė „No sleep, no eat, just Dakar“.

Darius Vaičiulis iš Afrikos grįžo su trauma

Nors pokalbio metu Antanas draugiškai plekšnojo Dariui per kairį petį, iš tiesų būtent ši šturmano vieta šiuo metu yra lengviausiai pažeidžiama.

Darius pernai prieš Dakarą kopė į aukščiausią Antarktidos viršūnę, o šiemet trims savaitėms motociklu išvyko į pas begemotus. Jis su bičiuliais išskrido į Ruandą ir krosiniu motociklu įveikė 5 000 km nuotolį per centrinę Afriką – kirs Burundį, Tanzaniją, Malavį ir atgal iki Ugandos. Tai buvo tarsi mažasis Dakaras. Darius šįkart grįžo į Lietuvą laiku, tačiau traumų neišvengė – išsinarino petį. Todėl šiuo metu dalyvauja kineziterapijos programoje.

Antanas net juokavo, kad, užklimpus automobiliui, kastuvu mojuos ne šturmanas – Darius Saudo Arabijoje neva gyvens šiltnamio sąlygomis.

O jei kalbėtume apie šilumą tiesiogine prasme, Saudo Arabijoje temperatūra naktimis svyruos nuo artimos nuliui iki 20 laipsnių šilumos. Todėl lenktynininkams teks vežtis gal net du skirtingus miegmaišius. Vieną vidutinio šiltumo, o kitą skirtą kone žiemiškam klimatui.

Saudo Arabija pateiks ir daugiau netikėtumų. Plačiau apie juos skaitykite čia.

15min GAZO Dakaro marškinėlius už geriausią klausimą laimėjo Giedrė Bankauskienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Vaičiulis, Žilvinas Pekarskas, Antanas Juknevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Vaičiulis, Žilvinas Pekarskas, Antanas Juknevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius