-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmąsias Lietuvos kartingo čempionato lenktynes laimėjo Justas Jonušis

Sekmadienį lenktynių sezoną pradėjo geriausi šalies kartingo lenktynininkai. Gegužės 7 dieną Anykščių kartodrome įvyko pirmasis Lietuvos kartingo čempionato etapas.
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome

Sportininkai varžėsi trijose klasėse – patiems mažiausiems skirtoje „Micro“, vyresnių vaikų „Mini“ ir lenktynininkams nuo 15 metų amžiaus skirtoje galingų kartų KZ2 klasėje.

KZ2 klasė populiari visame pasaulyje. Tai patys galingiausi, šešias pavaras turintys kartai, akimirksniu galintys viršyti 100 km/val. ir, priklausomai nuo trasos, pasiekiantys iki 180 km/val. greitį.

Pirmas kartas Anykščiuose virto pergale

Didžiausia lenktynių staigmena tapo KZ2 klasėje debiutavusio 15-mečio Justo Jonušio pergalė. Jis po įtemptos kovos įveikė gerokai daugiau patirties sukaupusius varžovus.

J. Jonušis ne tik pirmą sykį dalyvavo lenktynėse su KZ2 kartu – jis prieš šį čempionato etapą apskritai nebuvo lenktyniavęs Anykščių trasoje.

„Tokio rezultato tikrai nesitikėjau. Galvojau, tik pasibandysiu naują techniką, nes čia viskas kitaip – reikia perjunginėti pavaras, susireguliuoti stabdžių balansą, nes stabdžiai yra ne tik gale, bet ir priekyje, ir startas ne iš eigos, o stovint.

Varžovai buvo labai stiprūs, ačiū jiems ir komandai, o pergalė įkvėpė treniruotis dar daugiau“, – sakė J.Jonušis.

Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome

Kova dėl centimetrų

Lenktynių kvalifikacijoje geriausią rato įveikimo laiką buvo pasiekęs daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių kartingo čempionas Paulius Paškevičius. J.Jonušis parodė antrą rezultatą, o trečiąją startinę vietą iškovojo Evaldas Dzialtuvas.

Pusfinalio lenktynėse P.Paškevičius išlaikė pirmąją poziciją, į antrąją vietą pakilo E.Dzialtuvas, o J.Jonušis užfiksavo greičiausią rato įveikimo laiką.

Finaliniame važiavime sportininkai startavo iš pusfinalyje iškovotų pozicijų ir intensyviai kovojo dėl kiekvieno centimetro.

Lenktynių pradžioje lyderiai važiavo itin arti vienas kito, tad antrame rate P.Paškevičiui padarius klaidą jis bemat nukrito į ketvirtąją vietą. Į pirmą poziciją pakilo E.Dzialtuvas, jam įkandin sekė J.Jonušis, o P.Paškevičius mėgino aplenkti į trečiąją poziciją šoktelėjusį Džiugą Tovilavičių.

J.Jonušis lenktynių viduryje buvo net dukart aplenkęs E.Dzialtuvą, bet sportininkas vis atsiimdavo prarastą poziciją, iki kol likus dviems ratams iki finišo J.Jonušis paruošė gerai apgalvotą lenkimą ir trečias kartas nemelavo.

Išsiveržęs į pirmąją poziciją J.Jonušis ją sėkmingai apgynė ir pelnė pergalę pirmajame šių metų Lietuvos kartingo čempionato etape.

Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome
Lietuvos kartingo čempionato varžybos Anykščių kartodrome

Geriausia dovana mamai

J.Jonušio pasirodymą Anykščiuose stebėjo ir jo tėvai, Darius ir Asta Jonušiai.

Mama neslėpė po sūnaus pergalės nesulaikiusi džiaugsmo ašarų. „Tai pati geriausia dovana Mamos dienos proga. Kova buvo labai graži, po finišo Justas sulaukė viso parko ir varžovų rankos paspaudimų. Labai gera širdyje“, – džiaugėsi A.Jonušienė.

Antrąją vietą etape užėmęs E.Dzialtuvas nuo J.Jonušio atsiliko vos puse sekundės, o trečiąją vietą užėmė Džiugas Tovilavičius, prieš savaitę šventęs pergalę su „Porsche 911 GT3“ Rygoje vykusiose BEC4H žiedinėse lenktynėse.

Techninių problemų su kartu turėjęs praėjusių metų Lietuvos kartingo čempionas P.Paškevičius lenktynes baigė 6 vietoje.

Finalinių KZ2 lenktynių rezultatai:

  1. Justas Jonušis
  2. Evaldas Dzialtuvas
  3. Džiugas Tovilavičius
  4. Aloyzas Čekavičius
  5. Vytautas Surdokas
  6. Paulius Paškevičius
  7. Jaunius Gedzevičius
  8. Gytis Melzbakas
  9. Laurynas Razas
  10. Stanislovas Veilentas
  11. Rytis Bartusevičius
  12. Arvydas Bartusevičius
  13. Rytis Gumauskas (nefinišavo)

10 metų amžiaus ir jaunesniems vaikams skirtoje „Micro“ klasėje startavo tik du dalyviai. Lenktynes laimėjo Dovydas Gudelevičius, 5,6 sekundės aplenkęs Lauryną Žadeiką.

13 metų amžiaus ir jaunesniems skirtoje „Mini“ klasėje startavo 7 sportininkai. Greičiausias iš jų buvo Ferapontas Barinovas, solidžia 15,6 sek. persvara aplenkęs antrąją vietą užėmusį Tadą Juknevičių. Trečiąją vietą pelnė Edgaras Kelmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius