-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopa pirmajame Dakaro greičio ruože užgniaužė kvapą L.Kanciui: vau, kokie 300 m į apačią

Ankstyvą šeštadienio rytą maždaug 250 km nuo Džidos nutolusiame kvalifikaciniame greičio ruože SS1A startavo pirmieji dalyviai – keturratininkai ir motociklininkai. Pirmasis atletas į trasą pajudėjo 6.30 val. Lietuvos laiku. Tiek Laisvydas Kancius, tiek Arūnas Gelažninkas šį ruožą įveikė sėkmingai.

Visas Dakaro naujienas rasite čia.

„Užgniaužė kvapą“

Pirmasis iš lietuvių prie starto linijos stojo savo antrąjį Dakaro puslapį verčiantis Laisvydas Kancius. Nors greičio ruožas SS1A labai trumpas, vos 19 km, rezultatas jame taip pat yra labai svarbus. Ir dėl sekmadienio startinės pozicijos, ir dėl to, kad laiko skirtumai dauginami koeficientu 5.

Keturračiai startavo priešinga, nei startiniai numeriai tvarka. Todėl Laisvydui teko 14-oji pozicija.

Finiše Laisvydas sakė, kad stengėsi neperskubėti, tačiau nuo pat pradžių stengsis laikytis dešimtuke. Jam pavyko, preliminarus bet negalutinis Laisvydo rezultatas – 9-tas.

Po finišo Laisvydas neslėpė, kad jaudulio būta: „Daug jaudulio, galėjau pervažiuoti daug geriau. Bet svarbiausia be didelių problemų, viskas tvarkoje.

Gal ir nereikėjo greičiau. Be galo daug jaudulio, rankos dreba, nežinai, ką spausti. Geriau ramiau ir tvarkingai.“

Jis sakė, kad jo tikslas – laikytis šalia dešimtuko. „Šiemet jaučiuosi kur kas geriau, jaučiuosi, kaip namuose, nebėra to tokio, kai nežinai, kas kaip bus. Reikia susitvarkyti ir važiuoti.

Buvo visko, buvo ir kopų, paslėptų taškų, kai reikėjo pagalvoti, pristabdyti, geri tokie 20 km“, – po finišo pasakojo L.Kancius.

Paklaustas apie kopą, apie kurią įspėjo organizatoriai, keturratininkas neslėpė emocijų: „Vau ten buvo, kokie 300 m į apačią nuo tokio dangoraižio, įspūdinga tikrai. Tik užgniaužia kvapą! Bet viskas gerai, patirties jau turi čia.“

Galėjo ir geriau, bet patenkintas

Netrukus finišavo ir motociklininkai. Arūnas Gelažninkas savo rezultatu patenkintas, nors minkšto smėlio trasoje nesijautė labai komfortiškai Be to, atpratęs nuo dakarinio (sunkesnio) motociklo, turi dar prie jo priprasti. Jo rezultatas taip pat kol kas tik preliminarus – 44-tas.

„Sekėsi neblogai, aišku galėjau ir gerai. Atsargiai, pirmi kilometrai, dar reikia pajusti ritmą. Nevažiavau maksimaliai kaip galiu, bet saugiai. Neturėjau nei vieno blogo momento link griuvimo, tad esu patenkintas. Viskas tik prasideda – laukia dar šeši šimtai kilometrų iki bivako“, – po finišo kalbėjo A. Gelažninkas.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas pakeliui į bivaką po kvalifikacinio ruožo

Motociklininkas pasakojo, kad greičio ruože buvo itin stati lūžtanti smėlio kopa, apie kurią organizatoriai perspėjo dar brifingo metu. Sportininkas sakė, kad važiavus per ją nepristabdžius butų skridęs porą šimtų metrų, bet įveikė ją lėtai, tad viskas pavyko puikiai.

Po finišo dalyviai pajudėjo link starto podiumo Hailo mieste, kuris prasidės pusė pirmos valandos Lietuvos laiku. Podiumo ceremoniną stebėti galite žemiau esančioje nuorodoje.

VIDEO: Watch the #Dakar2022 start podium live presented by Gaussin !

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius