-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 25 /09:51

Pirmos sezono „Formulės 1“ lenktynės Melburne: „Ferrari“ taktika pasiteisino, L.Hamiltonas apstulbęs

Prieš pirmąsias „Formulės 1“ sezono lenktynes Melburne „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo (kvalifikacijoje likęs šeštas) žadėjo pateikti siurprizų. Jo teigimu, komanda turėjo padangų pranašumą, nes vieninteliai galėjo pagal reglamentą startuoti pačiomis minkščiausiomis „supersoft“ padangomis. Kiti TOP 10 lenktynininkai turėjo naudoti kiek kietesnes violetines „ultrasoft“. Trasos ilgis 5303 m, lenktynininkai įveikė 16 posūkių.
Sebastianas Vettelis
Sebastianas Vettelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau natūralu, kad didžiausio dėmesio sekmadienį sulaukė Lewiso Hamiltono („Mercedes“ ir Sebastiano Vettelio („Ferrari“) dvikova. 15min jau rašė, kad lenktynininkai kovoja ir už trasos ribų. Abu keturis kartus F1 čempionai santykius aiškinsis ir 2018 m. sezono metu.

Wikimedia Commons iliustr./„Formulės 1“ padangos (2018)
Wikimedia Commons iliustr./„Formulės 1“ padangos (2018)

Šeštadienį pačioje kvalifikacijos pabaigoje Lewisas tarsi panaikino intrigą – akivaizdžiai buvo greitesnis už abu „Ferrari“ pilotus. O ką jau kalbėti apie kitus TOP 10 lenktynininkus. Tačiau sekmadienio lenktynių pradžioje „Mercedes“ užduotį dominuoti kiek sunkino Valtteri Botto kvalifikacijoje patirta avarija – Lewisas neturėjo užnugario.

Lenktynių eiga

2/58 ratas. Lyderių rikiuotė nesikeičia. Tačiau ketvirtoje vietoje įkandin S.Vettelio važiuojantis „Haas“ pilotas Kevinas Magnussenas – malonus siurprizas. „Red Bull“ kol kas stebuklo nesukūrė.

7/58. Pirmieji sustojimai boksuose – „Sauber“ pilotas M.Ericssonas skundžiasi vairo gedimais. Tuo tarpu „Mercedes“ pilotas V.Bottas iš 15-os startinės pozicijos kyla į 13-ą. Dar vienas klausimas – ar S.Vettelis jau nebėra „Ferrari“ lyderis? Nes nepanašu, kad būtų greitesnis už Kimį Rakkoneną.

8/58. „Red Bull“ pilotui M.Verstappenui minkščiausios padangos nepadėjo – apsisuko trasoje, prarasdamas iškart kelias pozicijas. Nuostabu 4-5 vietoje matyti du „Haas“ pilotus – K.Magnusseną ir Romainą Grosjeaną. Redbuliai atsilieka.

15/58. Pierre'as Gasly („Toro Rosso“) lėtai važiuoja į pitus, automobilis apsipylė dūmais.

17/58. Lewisas Hamiltonas lenkia Kimį Raikkoneną 3 sek., Sebastianą Vettelį beveik 4 sek. „Ferrari“ vadovai ragina savo pilotus nemažinti tempo.

20/58. S.Vettelis po L.Hamiltono sustojimo išsiveržia į lyderio poziciją.

24/58. Nusivylimas. Kevinas Magnussenas („Haas“) traukiasi iš lenktynių. Po dviejų ratų tas pats likimas ištinka kitą komandos pilotą Romainą Grosjeaną. Abu pilotai neslepia neigiamų emocijų – teoriškai podiumas buvo pasiekiamas. O pasitraukti teko dėl sustojimų metu netinkamai prisuktų ratų. Trasoje – geltonos vėliavos, saugos automobilis.

Tuo pasinaudojęs S.Vettelis užsuka į techninio aptarnavimo zoną, keičia padangas „geltonomis“ ir spėja grįžti prieš Lewisą Hamiltoną!

Lewisas apstulbęs – klausia komandos vadovų, gal jis padarė kokią klaidą? Tikrai ne – čia pasiteisino „Ferrari“ taktika.

Tuo tarpu „Mercedes“ atstovas V.Bottas – jau 9-tas.

42/58 ratas. 1:26,843 min. Tokį greičiausią lenktynių įveikimo laiką demonstruoja Lewisas Hamiltonas. Jis dar turi laiko aplenkti Sebastianą Vettelį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Ricciardo Australijos GP
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Ricciardo Australijos GP

Panašioje padėtyje ir 4-oje pozcijoje važiuojantis australas Danielis Ricciardo („Red Bull“). Jis labai norėtų namuose užlipti ant podiumo. Bet Kimi Raikkonenas (trečia pozicija) kol kas važiuoja užtikrintai.

46/58 ratas. 1:26,523 min. Lewisas vėl įveikia greičiausią ratą.

Ir iškart po to padaro klaidą – stabdydamas slysteli. Akivaizdu, kad britas iš paskutiniųjų stengiasi susigrąžinti lyderio poziciją.

51/58 ratas. L.Hamiltonas bando laimę – dar kartą pagerina šių lenktynių rato įveikimo laiką – 1:26,444 min. Bet to nepakanka, kad pavytų S.Vettelį. Varžovus skiria daugiau nei sekundė.

58/58 ratas. S.Vettelis triumfuoja. D.Ricciardo gerbėjai taip pat linksmi, nors australui nepavyko paveržti trečiosios vietos iš K.Raikkoneno. Lewisas Hamiltonas priverstas tenkintis antrąja vieta.

Lenktynių herojumi F1 žiūrovai išrinko Fernando Alonso („McLaren“), užėmusį 5-ąją vietą ir žadantį pakovoti dėl dar aukštesnių pozicijų.

Australijos GP galutinis rezultatas
Australijos GP galutinis rezultatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius