-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungės trasoje – Lietuvos automobilių kroso čempionato finalinis akordas

Jau artėjantį šeštadienį Plungės rajone esančiame automobilių sporto komplekse „Žemaitija“ įvyks ketvirtasis šių metų Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Kartu čia vyks ir penktosios Lietuvos automobilių kroso taurės varžybos bei Baltijos šalių taurės ketvirtasis etapas. Renginys vainikuos šių metų autokroso sezoną Lietuvoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Dalyviai į Plungės pašonėje esančią „Žemaitijos“ trasą rinksis dar penktadienį vakare, mat čia jų lauks administracinė ir techninė komisija. Šeštadienį ryte šioms procedūroms taip pat bus skirta dar šiek tiek laiko, o iš karto po to dalyviai jau rikiuosis prie starto laisvosioms treniruotėms. Po jų lauks chronometruojami važiavimai, kuriuose dalyviai jau varžysis dėl startinių pozicijų pirmosios kvalifikacijos rikiuotei.

Pirmasis kvalifikacinis važiavimas numatytas 11.30 val., o jam pasibaigus įvyks oficiali renginio atidarymo ceremonija – dalyvių paradas. Iš karto po to lenktynininkų lauks dar dvi kvalifikacijos ir galiausiai visi greičiausi dalyviai susitiks finalinei kovai.

Po finalo paaiškės, kurie sportininkai iškovojo ne tik prizines vietas, bet ir galutinę sezono rikiuotę nulemsiančius svarbius taškus. Šiuo metu dalyvauti varžybose norą jau pareiškė daugiau nei 70 skirtingose klasėse startuosiančių dalyvių, tačiau registracija dar vyksta ir organizatoriai tikisi dar didesnio sportininkų antplūdžio.

Autokrosas Plungėje
Autokrosas Plungėje

Rezultatai po trijų etapų čempionato įskaitose

Po jau įvykusių trijų etapų klasėse aiškėja pretendentai į sezono nugalėtojų ir prizininkų vardus. „Junior 1000“ klasėje kol kas daugiausiai taškų – 64 yra surinkęs Rytis Gurklys. Matas Zavarskis turi 55, o trečia su 44 taškais žengia Skaistė Prašukaitė.

„Super 1600“ įskaitoje šiuo metu užtikrintai lyderiauja visus tris etapus laimėjęs latvis Kaspars Silenieks. Edvinas Miknius nuo jo atsilieka 15 taškų, o 47 yra iškovojęs Irmantas Buivydas.

Gausiausioje klasėje „2000 Super“, kurioje šį sezoną jau startavo 16 skirtingų sportininkų, lyderio vaidmuo priklauso Tomui Skrodeniui. Jis turi 76 taškus, tačiau ramus jaustis dar negali. Nuo jo vos 8 taškais atsilieka Laurynas Paulauskas. Trečioje vietoje šiuo metu klasifikuojamas latvis Raivis Grigorovičs su 51 tašku.

„Buggy 1600“ klasėje nuo savo varžovų solidžiu pranašumu pabėgęs Tautvydas Urba, kuris per tris laimėtus etapus susižėrė 80 taškų. Nuo jo 23 taškais atsilieka ir teorinių šansų pakilti aukščiau dar turi Andrius Lugauskas. Trečioje vietoje su 52 taškais ir 5 taškų atsilikimu nuo antrosios vietos žengia praėjusių metų šios klasės čempionas Kęstutis Krakys.

Pačių jauniausių lenktynininkų įskaitoje „Mini Buggy“ šiuo metu lyderio vaidmuo priklauso latviui Emiliui Mirošnikui. Jo kraityje – 83 taškai. Su 74-ais taškais antroje vietoje klasifikuojamas Ąžuolas Dungveckis, o 56 taškus turi ir šiuo metu trečiąją vietą užima Adrijus Lugauskas. Tiesa, jaunasis sportininkas negali jaustis ramiai, nes jam į nugarą kvėpuoja vos dviem taškais atsiliekantis Patrikas Dungveckis.

Rezultatai po trijų etapų Taurės įskaitose

Ne ką mažiau intrigos nei čempionato lentelėje verda ir taurės įskaitose. Čia kai kur taškų skirtumai tarp lyderių – dar mažesni.

Klasėje „1600“ šiuo metu pirmauja Vismantas Gricius su 55 taškais. 6 taškais nuo jo atsilieka Gražvydas Kiela. Trečioje vietoje su 5 taškų atsilikimu nuo antrosios pozicijos žengia Robertas Steniulis.

Klasėje „2000“ šių metų nugalėtojo vardą jau yra užsitikrinęs latvis Toms Edušs, laimėjęs visus įvykusius etapus. Jo sąskaitoje 60 taškų. Tačiau už lyderio nugaros laukia tikros peštynės, mat antroje vietoje klasifikuojamas Zigurds Gailis turi 34 taškus, trečioje vietoje besirikiuojantis Ingus Lazdans – 33, ketvirtoje pozicijoje atsidūręs Mantas Šatkauskas – 32, o penktoje vietoje esantis Oskars Rainskis – 29. Taigi, paskutinis etapas ir jo įvykiai gali kardinaliai pakeisti situaciją.

Klasės „2500 RWD“ dalyvių gretose lyderiauja Erlandas Novogreckis, turintis 20 taškų. Trimis taškais nuo jo atsilieka Kristaps Lapinš, o trečioje vietoje su dar dviejų taškų deficitu – Andrius Lagunovas.

„Buggy RWD“ įskaitoje lyderiu laikomas Virgilijus Deveikis. Jis turi 17 taškų ir trimis lenkia Gedą Kirdeikį, o penkiais – Mindaugą Kirdeikį.

„OPEN 2500“ klasėje kol kas geriausiai sekėsi latviui Valerijui Tolopilo. Jis turi 35 taškus ir trimis lenkia tautietį Marį Riekstinšą, vairuojantį itin retą modelį – „Talbot Matra Murena“. Trečiąją vietą užima ir aukščiausiai lietuvių gretose klasifikuojamas Almontas Grigaliūnas.

„Super“ įskaitoje lyderiauja Justinas Mikalauskas, kurio sąskaitoje – 35 taškai. Jis 12 taškų lenkia Raivį Anopsą. Janis Lideris turi 17 taškų ir rikiuojasi trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius