Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po masinės BMW avarijos Kaune – Baltijos šalių čempionato finalai Rygoje

Atrodytų, automobilių sporto sezonas tik prasidėjo, bet Baltijos šalių čempionatas jau šį savaitgalį Rygos „Bikierniekų“ trasoje pasitiks didžiuosius finalus, rašoma BATCC pranešime.
Baltijos šalių čempionatas (BATCC) finišuos Rygoje
Baltijos šalių čempionatas (BATCC) finišuos Rygoje / BATCC iliustr.

Paskutinį kart šiais metais šachmatinę vėliavą mojant išvys trumpųjų nuotolių – BaTCC (jų tarpe – ir „BMW 325 Cup”) bei ištvermės lenktynių serijų „BEC 6H” ir „Nankang Endurance Academy“ dalyviai. Kartu su jais savo sezoną užbaigs ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato dalyviai.

Nors kai kurių klasių ir įskaitų sezono nugalėtojai ne tik aiškūs, bet ir akivaizdžiai užima sezono lyderių kėdes, dalyių sąrašas – ganėtinai ilgas ir dosnus žiūrovams. Vienus į Rygą vilioja nesuvestos sąskaitos trasoje, kitus – sportinis azartas, o dar kiti mėgins išnaudoti paskutinę galimybę iškovoti čempionato taškus.

Tradiciškai, gausiausia – „BMW 325 Cup” serija, kurioje startui ruošiasi net 37 sportininkai. Čia lyderių trejetas, surinkus maksimalų taškų skaičių, dar gali keistis ir tarp dalyvių finaliniame etape – kol kas pirmąją vietą saugantis Latvijos lenktynininkas Valteris Zviedris ir jam ant kulnų lipantis lietuvaitis Karolis Jovaiša. Nuo jo vos 32 taškais atsilieka estas Rometas Reisinas, tad ginklai čia – tikrai nesudėti ir sezono geriausieji gausiausioje „mono“ klasėje paaiškės tik po „Grand Finals“.

Nieko aiškaus ir „BTC 1” įskaitoje, kur dėl podiumo aukščiausio laiptelio tarpusavyje kovos Lietuvos sportininkai. Pirmoji vieta kol kas priklauso Aurimui Kučinskui, jam ant kulnų lipa Laurynas Simonavičius, o trečioje vietoje ganėtinai saugiai jaučiasi Vidmantas Pociūnas.

Sąskaitas mėgins suvesti ir „BTC 2” dalyviai, kur trečioje vietoje iki šio etapo – Tadas Petukauskas, antroje vietoje – latvis Atis Veismanis, o lyderio poziciją saugo estas Simo Lindas.

Ne iki galo viskas aišku ir „BTC 3” įskaitoje, čia – dar vienas sąskaitas suvedinėjantis lietuvių trejetas: pirmąją vietą sieks išsaugoti Aurimas Mištautas, antroje kol kas – Izidorius Paukštys, o trečioje – Robertas Zauka.

Kitose klasėse būriuojasi kiek aiškiau savo pozicijas jau žinantys sportininkai, kurie paskutinio dalyvaujamo etapo dėka, jas tik užsitikrins. Visų šių klasių startas – šeštadienį.

Ganėtinai smagios lenktynės laukia ir „Baltic Endurance 6 H” dalyvių. Šios įskaitos starto rikiuotę turėtų papuošti 16 komandų. Čia taip pat laukia įdomybės. Nors sezono absoliučioje įskaitoje pirmąją vietą jau užsitikrino „Porsche Baltic GT3“ komanda, dėl antrosios ir trečiosios komandoms teks dar pakovoti: taškų skirtumas – ganėtinai mažas.

Tad galutinį sezono podiumą komandos išsiaiškins būtent šį savaitgalį. Na, o greitos technikos mėgėjai tikrai turės į ką akis paganyti: tarp startuosiančių komandų – „DHR-Autovesta Racing“ komanda su „Ginetta G55 GT4“, „System KAN-Therm by Ringaudų servisas“ komanda už „BMW M2” vairo, „Porsche Baltic GT3“ ir jų „Porsche GT3 CUP 992“ bei „AJUS GROUP by Audosta“ su „Porsche GT3cup 911.1“. Dar viena tradicija – šių lenktynių startas šeštadienio popietę, užbaigiant dieną jų apdovanojimais.

Sekmadienis visų lauks su „GT PRO“, „GT AM“, „BTC4“, „TCR“, „ABC Race“ ir „Nankang Endurance Academy“ kovos. Kaip ir visuomet, taip ir „Grand Finals“ metu – starto rikiuotė „Nankang Endurance Academy“ serijoje – įspūdingai ilga, čia – net 24 komandos. Šioje serijoje sudėlioti dar ne visi taškai ir kai kuriose iš įskaitų nugalėtojai paaiškės tik po Rygoje įvyksiančių finalinių lenktynių.

Lenktynių dalyviai jau buriuojasi trasoje, o jų pasirodymų laikus galima stebėti „Speedhive“ programėlės pagalba. Visos renginio naujienos – organizatorių internetiniame puslapyje batcc.eu bei jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius