Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po pirmosios ralio „Aplink Lietuvą 2015“ dienos lyderiai į priekį išsiveržė tik penkiomis sekundėmis

Vakar Kauno Rotušės aikštėje startavo tradicinis ralis „Aplink Lietuvą 2015“, kurį nuo pat pradžių rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK) ir kurio dalyviai varžosi dėl garbingiausio šių lenktynių trofėjaus – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės taurės.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Algimanto Brazaičio nuotr.

Sekmadienį ralio finiše sostinės S. Daukanto aikštėje ji bus įteikta bendrosios automobilių įskaitos absoliutiems nugalėtojams. 

Šiemetinis ralis kartu yra ir Lietuvos automobilininkų sąjungos rengiamų „LAS taurės 2015“ lenktynių šeštojo etapo varžybos.

68 ralyje dalyvaujantys ekipažai vakar kovas pradėjo Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Iš čia per Alytų, Marijampolę, Kazlų Rūdą, Jurbarką, Tauragę, Vilkyčius, Gargždus ir Melnragę jie pasiekė Klaipėdą, kur užbaigė dienos sportines kovas.

Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka

Suvedus rezultatus po pirmosios dienos pirmauja „Subaru Impreza“ vairuojantis Vyčio Paulikonio ir Audronio Gulbino ekipažas. 

Tačiau po ištisos dienos atkaklių kovų lyderiai įgijo tik trapią, vos 5,4 sek. persvarą prieš ant kulnų jiems minančius, tokį pat automobilį tramdančius Kęstutį Bielevičių ir Tadą Zdanavičių.   

Treti – ne kartą Prezidentės taurę laimėję Tomas Ramanauskas su Vytautu Kazeliūnu, vairuojantys „Subaru Impreza“ automobilį ir nuo lyderių atsiliekantys 18,8 sek. , o ketvirtąją vietą po pirmosios dienos užima su „Renault Clio“ važiuojantys Jordanas Dirgėla su Aurimu Kučinsku, lyderių ekipažui pralaimintys 1 min. 02,2 sek.

Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka

Į dienos bendrosios įskaitos prizininkų šešetuką dar pavyko prasibrauti Vaidui Karašauskui su Gintaru Vinskumi („Honda Civic“) ir Karoliui Balčiūnui su Sauliumi Rimidžiu („Subaru Impreza“). 

Penktąją vietą užimantis ekipažas nuo lyderių atsilieka 1 min. 15,1 sek., o šeštąją – 1 min. 26 sek.
   
Antrosios ralio „Aplink Lietuvą“ dienos kovas jo dalyviai pradėjo netoli Plungės esančioje, prieš dešimtmetį žemaičių kraštą visoje Europoje garsinusios „Žemaitijos“ trasoje, kurioje dvejus metus paeiliui rungėsi ir žymiausi Senojo žemyno automobilių sporto meistrai.

Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Varžybų akimirka

Iš čia lenktynininkų maršrutas per Telšius nusidrieks į legendinio Tado Blindos Luokę, Mažeikius, Akmenę ir Naująją Akmenę.

Po pietų lenktynininkai vėl atnaujins kovas Joniškio žemės ūkio mokyklos autodrome, iš kurio per Meškuičius, Šiaulius, Raudondvarį, Kupiškį, Anykščius, Ukmergę suks link šalies sostinės, kurią pasieks tik vėlyvą šeštadienio naktį.

Ralis „Aplink Lietuvą 2015“ finišuos sekmadienį 14 val. Vilniuje, S. Daukanto aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius