Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sėkmingų metų keliasi naujus tikslus – profesionaliame sporte laiko poilsiui mažai

Keturračiais lenktyniaujanti komanda „CFMOTO Thunder Racing Team“ metų pradžioje visiems paskelbė apie savo sezono tikslus, kurių pagrindinis buvo startas ateinančiame Dakaro ralyje ir mėnuo lenktyninių dienų. Nors šimtu procentų įgyvendinti šių tikslų nepavyko, pažvelgus į sezono rezultatus komandos nariai džiaugiasi – sportininkai per sezoną startavo keturiuose dideliuose raliuose ir visuose juose lipo ant podiumo. Skaičiuojant kartu su praėjusiu sezonu, komandos sąskaitoje šiuo metu net septyni podiumai iš eilės, rašoma pranešime.
„CFMOTO Thunder Racing Team“
„CFMOTO Thunder Racing Team“ / Komandos nuotr.

Adomo Gančieriaus ir Antano Kanopkino duetas jau puikiai žinomi tarptautinėje rally-raid lenktynių bendruomenėje kaip vienos stipriausių keturračių komandos atstovai. Sportininkai 2022 metais lipo ant antrosios vietos nugalėtojų pakylos Albanijos ralyje, iškovoja pirmą ir antrą vietas „Fenix rally“ Saharoje, lipo ant trečiojo laiptelio Breslau ir antrojo – Balkanų ralyje. Tiesa, A. Gančieriui pavyko laimėti metinėje įskaitoje ir į namus parsivežti „RBI Grand Master Award“ taurę.

„Sezonas buvo geras ir įsimintinas. Žinoma, buvo labai sunkių dienų, bet metų gale atsimeni tik geriausias akimirkas, o jų buvo gerokai daugiau. Taurės lentynose primena, kad verta kiekvieną dieną stengtis dėl to, kad turėtum teisę lipti ant podiumo. Tas jausmas atperka visą išlietą prakaitą, o tuo pačiu norisi dar daugiau. Kitą sezoną norime dar daugiau ir bent jau patys sau įrodėme, kad užsibrėžę tikslą gebame jo siekti“, – apie sezono pasiekimus kalbėjo A. Gančierius ir sakė, kad jaučia didžiulį dėkingumą visai komandai. Be jos, pasak sportininko, apie tokius pasiekimus būtų galima tik pasvajoti.

A.Kanopkinas antrina savo kolegai ir juokauja, kad vienam iškeltam tikslui visgi pritrūko keletos dienų: „Metų pradžioje sakėme, kad norime turėti mėnesį – trisdešimt dienų – sportinio režimo. Pavyko turėti 27, tai gavosi be vienos dienos sportinis vasaris. O jei rimtai, tai pateisinome visus sau keltus lūkesčius, tačiau net negalvojame užmigti ant laurų. Kiekvienos lenktynės yra savo ir technikos silpnųjų vietų paieškos, kurias suradus stengiames jas ištaisyti. Keturračiai sezono pradžioje ir dabar atrodo skirtingai – kai ką panaikinome, kai ką pagaminome naujai. Tai nesibaigiantis ir neatsiejamas lenktynių procesas.“

Sportininkas taip pat pažymi, kad ryžtingas tikslo siekimas jau tapo viena pagrindinių komandos dvasios dalių, o tai, kad artėjančiame Dakare startuoti nepavyks, kaip buvo planuota, suteikia tik dar daugiau motyvacijos stengtis toliau: „Tikslą įbetonuojame, o datą įrašome smėlyje. Dakaro datą teko perrašyti, bet tikslas niekur nedingo. Žinome, kad prieš jį teks įveikti nemažai kitų laiptelių ir vieną iš jų žengsime jau visai netrukus.“

Sportininkai pasakoja, kad jų technika jau ruošiama ir tuoj bus pakrauta į konteinerius, kurie ją gabens į Abu Dabį. Vasario pabaigoje ten startuos „Abu Dhabi Desert Challenge“ – tai antrasis pasaulio ralio reido čempionato etapas, kur komandai teks varžytis su pačiais stipriausias sportininkais iš visos planetos.

„CFMOTO Thunder Racing Team“ nariai sako, kad artėjančiame sezone laukia ir daugiau naujovių, tačiau apie jas žada pranešti jau kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius