Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po varginančios savaitės Sacharos dykumoje „Bitė“ parskriejo į Fenikso ralio finišą

Tunise baigėsi visą savaitę trukusios Fenikso ralio varžybos. Automobilių įskaitoje čia startavo ir „Tavisa Racing Team“ ekipažas, Sacharos kopomis skriejęs Lietuvoje pagamintu „Seat Leon Dakar“ automobiliu, geriau žinomu „Bitės“ vardu. Nors Vaidoto Paškevičiaus ir Audriaus Matuolio duetas į prizininkų gretas nepateko, bet finišą pasiekė ir pasidabino medaliais, rašoma pranešime spaudai.
„Tavisa Racing Team“
„Tavisa Racing Team“ / Komandos nuotr.

Ekipažo šturmanas Audrius Matuolis pasakojo, kad paskutinė Fenikso ralio diena jo ir Vaidoto Paškevičiaus duetui vėl buvo sėkminga. Lietuviai finišavo antroje vietoje, nusileidę tik Dakaro kalibro lenktynininkui iš Prancūzijos Jerome`ui Pelichetui.

„Paskutinė dienelė buvo tokia pat sunki, kokia pirmoji. Gal net sunkesnė. Atrodė, kad jaudulio jau nebėra, bet jis atsirado startavus. Padariau šiek tiek navigacinių klaidų, tai teko net per laukus važiuoti. Bet Vaidas laikė nežmonišką tempą ir pavijome varžovus. Nepavyko laimėti šio etapo, bet pasirodėme gerai. Šiaip esame patenkinti, nes gavome patirties. Man tai ypač svarbu, nes smėlį iki šiol tik Palangoje buvau matęs. Esu labai patenkintas tiek varžybomis, tiek organizacija“, – sakė ekipažo šturmanas Audrius Matuolis.

Ekipos vairuotojas Vaidotas Paškevičius teigė, kad varžytis su šio sporto grandais galima, tačiau šįkart koją pakišo keletą dienų iš eilės kamavę „Bitės“ kaprizai. Tačiau pilotas antrina šturmanui ir sako, kad svarbiausia yra sukaupta patirtis, nes varžybos smėlynuose abiem komandos nariams buvo debiutinės.

„Ralis labai smagus. Tikrai vertas dėmesio. Toks komplektas visko – ir kopų, ir akmenų, ir smėlio. Mini Dakaras. Čia tikrai gavome visko. Turėjome šįkart tų nelemtų gedimų, kurie privertė mus pasitraukti iš kovos dėl prizinių vietų, bet finišą pasiekėme. Džiugu, kad ten, kur neturėjome problemų, rodėme tikrai didelį greitį ir galėjome konkuruoti su Dakaro dalyviais, kurie ten važiuoja TOP10. Treniruotė mums čia buvo tikrai stipri ir pavykusi. Norėsime čia sugrįžti, nes turime nebaigtų reikalų. Dėkojame savo rėmėjams „Tavisa“, „Egidijaus Černiaus ūkis“, „Stiklų ekspertai“, „Organicagro“. Jų dėka mes galėjome čia atvykti ir parodyti, kad gebame būti konkurencingi“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Beje, virš „Tavisa Racing Team“ ekipos palapinės bivake atsirado užrašas „For Sale“ – „Parduodama“. Vaidotas Paškevičius tikina, kad automobilį parduoti nusprendė ne Tunise, o gerokai anksčiau. Anot piloto, „Bitei“ naujo šeimininko jau ieškoma apie pusę metų, nes ekipažas jau dairosi į aukštesnio kalibro bolidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius