Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ automobiliai Palangoje – ištvermingiausi, greičiausi ir stilingiausi

„Aurum 1006 km lenktynėse“ sportinių automobilių gamintojo „Porsche“ gerbėjai turėjo ne vieną progą švęsti: lenktynių bendrojoje įskaitoje tris aukščiausias vietas užėmė „Porsche 911 GT3 Cup“ važiavusios komandos. Jose dalyvavo ir iš šios markės automobilių vairuotojų sudaryta „Porsche Baltic“ komanda, rašoma pranešime.
„Porsche“ automobiliai Palangoje, „Aurum 1006 km lenktynėse“, laimėjo pirmas tris vietas
„Porsche“ automobiliai Palangoje, „Aurum 1006 km lenktynėse“, laimėjo pirmas tris vietas / Porsche nuotr.

„Tai buvo tobulas savaitgalis „Porsche“ gerbėjams. Koncernui švenčiant 70 metų jubiliejų, tai dovana bei komplimentas ir pačiam sportinių automobilių gamintojui. Niekada nesuplanuosi ir niekada nebūsi tikras, ar pergalė tikrai laukia būtent šiandien, bet, kai viskas susiklosto būtent taip – labai malonu. „Porsche 911“ yra geriausias sportinis automobilis pasaulyje ir džiugu, kad tai jau liudija ir tradicinėmis tapusios pergalės 1006 km lenktynėse“, – teigia Vilniaus „Porsche“ centro vadovė Rasa Klimavičiūtė.

VIDEO: 19-ųjų „Aurum 1006 km lenktynių“ finišas ir emocijos

Permainingos lenktynės

Lenktynės Palangoje nėra tipinis automobilių sporto renginys. Unikali trasos specifika lemia, kad sportininkai turi įsiminti ne tik posūkius, stabdymo taškus, bet ir kelio nelygumus – juk 2 862 m ilgio žiedas suformuotas dviejų lygių sankryžoje, vadinamajame Vydmantų transporto mazge. Siaura trasa sportininkams pažeria nemažai iššūkių, tad lenktynėse niekada netrūksta intrigos. 2018 metai – ne išimtis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Aurum 1006 km lenktynių” startas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Aurum 1006 km lenktynių” startas

Nuo pat pirmųjų maratoninių lenktynių akimirkų į priekį išsiveržė trys „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilius vairuojančios komandos. Per beveik 9 valandas trukusias lenktynes jos ne kartą keitėsi vietomis, o į finišą pirmoji atvažiavo „Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport“ komanda. Jai atstovavo trys sportininkai: „Porsche Racing Academy“ vadovas Robertas Kupčikas, Steve‘as Vanbellingenas, Nemunas Dagilis.

Rimtas išbandymas trasoje laukė „Porsche Baltic“ komandos, kurios nariais tapo „Porsche“ automobilių vairuotojai ir ištikimi markės gerbėjai: Marius Bartkus, Mantas Janavičius, Aurelijus Rusteika ir Arūnas Tuma. Lenktynėse jie varžėsi su gamykloje paruoštu „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobiliu.

Sėkmingai startavęs ekipažas, pirmoje „Aurum“ lenktynių pusėje pateko į incidentą. Netrukus po jo „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ grįžo į techninio aptarnavimo zoną, kur mechanikai pakeitė reikiamas dalis ir automobilis grįžo į trasą. Nors kovoti dėl aukščiausių pozicijų tapo sudėtingiau, komanda nenuleido rankų, varžėsi visas 9 valandas ir į finišą atvažiavo GT klasėje septinti, o bendroje įskaitoje pakilo iki 24 vietos.

„Didžioji dalis galutinio rezultato priklauso nuo tavęs ir visos komandos darbo lenktynių metu, pasiruošimo joms, tačiau tam tikra dalis priklauso sėkmei. Galutinis rezultatas parodė, jog komanda dirbo puikiai ir buvo profesionaliai pasiruošusi: dėl nesėkmės nesutriko, o maksimaliai greitai išsprendė visas problemas, atkovojo nemažai prarastų pozicijų bei tęsė kovą“, – varžybose gautą komandos narių patirtį vertina R.Kupčikas.

Pelnė du apdovanojimus

Dar prieš prasidedant maratoninėms lenktynėms „Porsche Baltic“ komanda iškovojo pirmąjį titulą: ketvirtadienį, atidarymo metu Palangos Vytauto g., ji nugalėjo „Dynami:t Super Sprint“ varžybose. A.Tuma su „Cayman GT4 Clubsport“ maždaug 60 metrų trasą įveikė per 4,75 sek. Šiose varžybose svarbu ne tik automobilio greitis, vairuotojo reakcija, bet ir tikslumas – tik visiškai sustojus tikslioje finišo vietoje užfiksuojamas laikas.

Jau pasibaigus lenktynėms buvo atskleistas ir specialios nominacijos nugalėtojas: internetiniame tinklalapyje vykusio balsavimo metu stilingiausiu automobiliu buvo išrinktas juodas su geltonais motyvais „Porsche Cayman GT4 Clubsport“. Taip „Porsche Baltic“ komanda iš 19-ųjų maratoninių lenktynių Palangoje išsivežė du apdovanojimus.

Didelis gerbėjų būrys

„Porsche Baltic“ komanda Palangoje sulaukė išskirtinio palaikymo: VIP tribūnoje lenktynių azartas ir greitis vienijo porą šimtų „Porsche“ automobilių gerbėjų. Viso lenktynių savaitgalio metu VIP erdvėje veikė „Porsche“ atstovybės pop-up „BBQ Porsche Lounge“, kur išskirtinių automobilių gerbėjai ir Vilniaus „Porsche“ centro klientai galėjo atsigaivinti ir pasidalinti šviežiomis lenktynių emocijomis bei patogiai stebėti trasoje vykstantį veiksmą.

Tų emocijų jie patyrė išties daug: „911“, „Panamera“, „Cayenne“ ir kitų sportinių „Porsche“ modelių vairuotojai galėjo pasidairyti po lenktynių užkulisius, pabendrauti su sportininkais ir netgi apsilankyti „Pit Lane“ zonoje, kurioje verda tikrasis lenktynių gyvenimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius