Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 19 /17:16

Raudonomis vėliavomis pažymėtą F-1 kvalifikaciją Prancūzijoje laimėjo Maxas Verstappenas

Šį savaitgalį Prancūzijoje, Paulo Ricardo trasoje prasidėjo septintasis šių metų F-1 sezono etapas. Šeštadienį dalyvių laukė kvalifikacinis važiavimas, po kurio paaiškėjo, kad sekmadienį iš pirmosios pozicijos startuos „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Tradiciškai kvalifikaciją sudaro trys sesijos. Po kiekvienos iš jų iš kovos pasitaukia po penkis dalyvius, kurių rezultatai buvo prasčiausi. Per iki šiol vykusias treniruotes geriausią tempą demonstravo „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.

Pirma kvalifikacijos dalis

Prabėgus vos kelioms minutėms nuo pirmosios kvalifikacijos pradžios, trasoje pradėta mosuoti raudonomis vėliavomis. Tai reiškia, kad sesija stabdoma. Taip nuspręsta dėl į trasos atitvarus atsitrenkusio japono Yuki Tsunoda. Jis komandai pranešė, kad po smūgio negali įjungti pavaros. Bolidas šalinamas iš trasos.

Pratęsus pirmąją kvalifikacijos dalį jos pabaigoje trasoje ir vėl iškeltos raudonos vėliavos. Viename iš posūkių apsisuko ir į atitvarus rėžėsi „Haas“ ekipos pilotas Mickas Schumacheris.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies iš kovos dėl pozicijų pasitraukė avariją patyręs Yuki Tsunoda, Nikita Mazepinas, Lance`as Strollas, Kimi Raikkonenas ir Nicolas Latifi.

Antroji kvalifikacijos dalis

Antroje kvalifikacijoje incidentų ir raudonų vėliavų išvengta. Joje greičiausias buvo Lewisas Hamiltonas. Į trečiąją kvalifikaciją nepateko dar penki pilotai – Estebanas Oconas, Sebastianas Vettelis, Antonio Giovinazzi, George`as Russelas bei Mickas Schumacheris, kuris avariją patyrė dar pirmoje kvalifikacijoje, bet pagal iki tol užfiksuotą rezultatą buvo patekęs į antrąją.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Kvalifikaciją Prancūzijoje laimi „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Jis už savęs paliko abu „Mercedes“ pilotus – atitinkamai Lewisą Hamiltoną ir Valtteri Bottą. Vieną trasos ratą Maxas Verstappenas įveikė per 1 min. 30, 325 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius