Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prezidentės taurė – Vyčio Pauliukonio ir Audronio Gulbino ekipažui

Sekmadienį sostinės S.Daukanto aikštėje finišavo tradicinis ralis „Aplink Lietuvą 2015“, kurį nuo pat pirmojo tokio ralio, įvykusio 1931 m., rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK) ir kurio dalyviai varžosi dėl garbingiausio trofėjaus – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės taurės.
Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Ralis „Aplink Lietuvą 2015“ / Algimanto Brazaičio nuotr.

Šiemetinis ralis kartu buvo ir Lietuvos automobilininkų sąjungos rengiamų „LAS taurės 2015“ lenktynių šeštojo etapo varžybos.

Penktadienį Kaune, Rotušės aikštėje, startavo 68 ralyje dalyvaujantys ekipažai, o finišo liniją, per tris ralio dienas įveikę 1140 km maratoną, kirto 53.

Pagrindinį lenktynių trofėjų – Prezidentės taurę – laimėjo Vyčio Pauliukonio ir Audronio Gulbino ekipažas, vairavęs „Subaru Impreza GT“ automobilį ir madas diktavęs nuo pat pirmųjų greičio ruožų. Tačiau lengva jų pergalės nepavadinsi. Juolab, kad dar prieš pačią paskutinę rungtį sekmadienio rytą Vilniuje 2 sekundėmis būsimuosius nugalėtojus lenkė visą ralį jiems ant kulnų mynę tokį pat automobilį vairuojantys Kęstutis Bielevičius su Tadu Zdanavičiumi. 

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Ralio absoliučios įskaitos, o kartu ir pagrindinio varžybų trofėjaus likimas tiesiogine to žodžio prasme sprendėsi paskutiniuose specialiosios rungties metruose, kai Kęstutis su Tadu pažeidė vadinamąją bazės taisyklę. Jų automobilis pračiuožė finišo liniją, kai pagal reikalavimus automobiliui sustojus ji turi likti tarp priekinės ir galinės ašių ratų.

Dešimties sekundžių bauda K. Bielevičių ir T. Zdanavičių negailestingai bloškė į antrąją bendrosios įskaitos vietą, o pergale, iškovota tegu ir trapia vos 8,6 sek. persvara, džiaugėsi jau po pirmosios dienos batalijų lyderiais tapęs ekipažas.

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Prezidentės taurė – pirmasis toks garbingas trofėjus turtingoje jų sportinių laimėjimų kolekcijoje.  

Ralio, o kartu ir SG 3000 klasės, laimėtojams įteiktos ir Krašto apsaugos ministro Juozo Olekos, TETE-A-TETE kazino, Kauno rajono ir Šiaulių miesto merų taurės. 

Antrosios vietos laimėtojai džiaugėsi Lietuvos automobilių sporto federacijos taure, kurią ekipažui įteikė LASF prezidentas Romas Austinskas.

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Trečiosios vietos laimėtojai pagerbti Lietuvos automobilininkų sąjungos taure. Įteikdamas šį prizą LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas šiltai pasveikino trečiosios vietos laimėtojus Tomą Ramanauską ir Valdą Laurinkevičių, kurie nuo ralio laimėtojų atsiliko 53,6 sek.  

Tretieji prizininkai, kurie laimėjo laisvosios ralio klasės batalijas, susižėrė ir Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, ir „Syngenta Agro Services AG“, ir Kauno bei Anykščių miestų merų taures.   

Visi trys pirmieji ralio bendrosios įskaitos laimėtojai tokias pačias vietas iškovojo ir besivaržydami „LAS taurės 2015“ įskaitoje.

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“


Finišo ceremonijai artėjant į pabaigą, regis, nedaug liko šio ralio dalyvių, kuriai atminčiai nebūtų išsivežę puikių taurių ar atminimo prizų. 

Be svarbiausiojo trofėjaus – Lietuvos Respublikos Prezidentės taurės – ralio „Aplink Lietuvą 2015“ nugalėtojams ir prizininkams įteiktos Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo, Krašto apsaugos ir šiemet pirmą kartą savo taurę įsteigusios Žemės ūkio ministerijų, LASF, LAS, Kūno kultūros ir sporto departamento, rajonų ir miestų savivaldybių taurės ekipažams, pasiekusiems geriausių rezultatų jų teritorijoje, ir kiti įspūdingi prizai. 

Kolegos lenktynininkai ir finišo ceremoniją stebėję vilniečiai ypač šiltai sutiko žmonių su negalia įskaitos laimėtojus Gintarą Šalkauską ir Eveliną Drilingienę, sėkmingai įveikusius visą distanciją ir į ralio finišą atvairavusius BMW 330. 

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Ekipažui įteiktos Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės ir „Plungės Jonis“ įsteigtos taurės. 

Gintaro ir Evelinos duetas ne tik šventė pergalę savo klasėje, bet ir užėmė gana aukštą 20-ąją bendrosios ralio įskaitos vietą. 

Antrąją vietą neįgaliųjų grupėje, o kartu ir Klaipėdos miesto mero taurę iškovojo Algimantas Kojis su Vytautu Barecku („Honda Civic“), o treti liko Liudas Barkauskas su Jurgita Tuitaite, vairavę tokį pat automobilį kaip ir antrieji prizininkai.

Žmonės su negalia raliuose „Aplink Lietuvą“ varžosi nuo pat jų atgaivinimo 1996-aisiais ir jiems tai yra vienintelis renginys metuose, kur jie gali išbandyti savo sugebėjimus lenktynių trasoje kaip lygūs su lygiais.   

Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Algimanto Brazaičio nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Pirmą kartą šių ralių istorijoje įsteigta Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės taure, kurią laimėtojams įteikė ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė, džiaugėsi BMW 318 vairavę Vytautas Venclovas ir Erikas Sevriukovas.    

LASF taurėmis ir specialiais prizais LASF prezidentas R. Austinskas pagerbė geriausiai pasirodžiusius užsienio šalių ekipažus. Šioje grupėje nugalėjo Dominico Baumano ir Raffaelio Kaufmano ekipažas iš Šveicarijos, ne tik pranokęs vokiečius Gunthardą Schleipeną su Georgu Willmsu bei Carsteną Wolthuseną su Olafu Moldzenu, bet ir išsivežęs iš Lietuvos specialiuosius Telšių ir Šiaulių miestų merų prizus. 

Neliko nepastebėti ir neįvertinti vyriausias pagal amžių (sudėjus abiejų ekipažo narių metus), o taip pat jauniausias lenktynių dalyviai. 

Vyriausiajam ralio ekipažui – Vidmantui Petroniui ir Evaldui Torrau – Susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas įteikė vienų iš tituluočiausių šalies ralio meistrų, savo tėvo ir dėdės Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimo taurę, o LAK garbės prezidentas, Seimo narys Stasys Brundza savo taure apdovanojo jauniausiąjį ralio dalyvį, trylikmetį šturmaną Roką Sviderskį.

Ralio „Aplink Lietuvą 2015“ komandinę įskaitą laimėjo autoklubo „Alytaus chemija“ ekipa, aplenkusi „Rally 4 Fun“ ir ASK „Politechniką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius