Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Baciuška išvyksta į aštuntąjį Pasaulio ralio-kroso čempionato etapą

Po vasaros pertraukos Pasaulio ralio-kroso čempionatas grįžtą į trasą. Šį savaitgalį Prancūzijoje prasidės jau aštuntasis „WorldRX“ etapas. Jame dalyvaus ir lietuvis Rokas Baciuška, atstovausiantis „GCK Academy“ komandai bei vairuosiantis „Renault Megane RS“, rašoma pranešime.
Rokas Baciuška Kanados WRX etape
Rokas Baciuška Kanados WRX etape / Komandos nuotr.

„Prieš kiekvieną varžybų etapą mūsų tikslas išlieka toks pats. Darysime viską, kad pasirodytume maksimaliai gerai, nepaisant to, kad taškai galutinėje turnyrinėje lentelėje šiam sezonui nėra tokie aktualūs“, – prieš Prancūzijos etapą kalbėjo jaunas Lietuvos talentas R.Baciuška.

Savaitgalį vyksiančiose lenktynėse 21 sportininkas varžysis dėl greičiausiųjų titulų „Supercar“ klasėje.

Lietuviui Prancūzijos „Loheac“ trasa labai gerai pažįstama iš praėjusių metų Europos ralio-kroso čempionato. Pernai R.Baciuškai pavyko laimėti pusfinalį ir finale jis startavo iš pirmos vietos. Tačiau starte sugedusi automobilio sankaba nubraukė viltis nugalėti.

Pasaulio ralio-kroso organizatoriai prognozuoja, kad šis etapas Prancūzijoje bus bene daugiausia žiūrovų pritraukęs etapas. Kiekvienais metais į Prancūzijos vakaruose įsikūrusį mažą miestelį suguža virš 70 tūkstančių ralio-kroso fanų, lenktynininkų sirgalių. O prognozės savaitgaliui žada puikų orą, be lietaus. Tad žiūrovų „Loheac“ trasos tribūnose tikrai netrūks.

„GCK Academy“ komandai, kurios jauniausias narys yra ir talentas iš Lietuvos R.Baciuška, šis etapas „Loheac“ Prancūzijos trasoje bus tarsi namų lenktynės. Mat, etapas vyksta sportininkams itin gerai žinomoje trasoje, kurioje teko praleisti tiek treniruojantis, tiek lenktyniaujant. Tad visa „GCK Academy“ komanda puoselėja didelius planus ir yra kupini ryžto pasirodyti kaip geriau.

Dėlto dalyvių tarpe lauks tikrai intriguojanti kova. Įdomu, ar pasikartos paskutiniojo „WorldRX“ etapo Kanadoje scenarijus, kuomet be apdovanojimų liko broliai Hansenai? Čia pergalę šventė Andreasas Bakkerudas, antras buvo latvis Janis Baumanis, trečias – rusas Timuras Timerzyanovas.

Bendroje čempionato lentelėje pirmoje vietoje yra Kevinas Hansenas, turintis 143 taškus, antras – Andreasas Bakkerudas su 138 taškais, o trečia vieta kol kas džiaugiasi Timmy‘as Hansenas, turėdamas 129 taškus. Lietuvio R. Baciuškos sąskaitoje – 37 taškai ir jis užima 14-tą vietą.

Be Prancūzijos etapo, „Supercar“ klasės dalyviams liks dar du „WorldRX“ etapai Latvijoje ir Pietų Afrikoje. Lietuvio Roko Baciuškos planuose yra numatyta sudalyvauti tik Latvijos etape. Iš karto po jo „GCK Academy“ komanda pradės ruošti lietuvio automobilį kitų metų Pasaulio ralio-kroso čempionatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius