Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Elektrėnai“ žvaigždės iš užsienio prisipažino: atvykome palenktyniauti su lietuviais, ypač su Vaidotu Žala

Penktadienio vakarą startavo „Rally Elektrėnai 2018“. Šis ralis rengiamas jau ketvirtą kartą. Šiemet Elektrėnuose tuo pat metu vyksta ir Lietuvos ralio čempionato ketvirtasis bei Lenkijos čempionato šeštasis etapai. Todėl be svečių iš Suomijos, Estijos ar Latvijos čia atvyko didelis Lenkijos ralistų desantas.
Renginio akimirkos
Nikolajus Griazinas - vienas ERC lyderių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visas ralio naujienas pirmiausiai sužinosite 15min/Gazas „Facebook“ paskyroje. Prisijunkite ir pasidalinkite su draugais.

FB paskyroje matysite ir tiesiogines transliacijas iš greičio ruožų. Šeštadienį pradedame nuo 9 val. ryto, prisijunkite.

Ralio rezultatai tiesiogiai: po penktadenio įžanginių ruožų pirmavo lenkai.

Nors lenkai tikrai puikiai penktadienį pasirodė asfaltiniuose miesto ruožuose, vis dėlto favoritai laikomi Vaidotas Žala su Andriu Malnieku bei Rusijos-Latvijos supertalentas dvidešimtmetis Nikolajus Griazinas (važiuoja ERC) ir Suomijos ralio keturis kartus čempionas Teenu Asunmaa. Žinoma, Estijos ralio vunderkindas Egonas Kauras taip pat gali bet kada iššauti.

15min/Gazas svečių iš užsienio paklausė, kodėl jie atvyko į Elektrėnų ralį, ko tikisi ir su kuo ruošiasi kaip reikiant „pasimatuoti“ greičiu 16-oje trumpų greičio ruožų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teenu Asunmaa
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teenu Asunmaa

Suomijos ralio čempionas T.Asunmaa, jau du kartus važiavęs „Samsonas Rally Rokiškis“, į Elektrėnus atvyko būtent su „Škoda Fabia“ R5. Ir neatsitiktinai. Rokiškyje neprilygęs Vaidotui Žalai, šįkart jis nusteikęs rimtai įrodyti, kad greičiausi ralio pilotai gyvena Suomijoje.

T.Asunmaa džiaugiasi, kad Elektrėnuose varžosi net 15 R5 klasės automobilių – tai tik didina intrigą. Jo manymu, pagrindiniai konkurentai bus Suomijoje labai sėkmingai važiuojantis Nikolajus Griazinas ir, žinoma, Vaidotas Žala.

VIDEO: „Rally Elektrėnai“: Teenu Asunmaa

O ką apie tai galvoja pats Nikolajus?

Jis sako, kad į Elektrėnus atvyko norėdamas geriau pasirengti ERC etapui Lenkijoje. Nes trasos pas kaimynus ir Lietuvoje gana panašios. Be to, yra čia važiavęs ir R2 klasės automobiliu. Todėl nori, lenktyniaudamas tarp pačių greičiausių R5 pilotų pasitikrinti jėgas. Ir netgi dar daugiau – galvoja, kad po Elektrėnų ralio dėl tokios didelės konkurencijos, gerokai pagreitės.

VIDEO: „Rally Elektrėnai“: Nikolajus Griazinas

Didžiausiais savo konkurentais Nikolajus laikė Vaidotą Žalą ir Teenu Asunmaa. Ypač Vaidotui jis žada kietą kovą – tikrai neleis atsipalaiduoti nė minutei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius