Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 11 /19:56

„Rally Žemaitija“ intriga: V.Žala trasoje apsisuko, R.Čapkauskas pasitraukė lūžus ratui

Ramūnas Čapkauskas, Dominykas Butvilas, Vytautas Švedas, Giedrius Notkus, Vaidotas Žala ir Janis Vorobjovs – iškart šeši čempionai šeštadienio rytą startavo Kelmės centre prasidėjusiame „Rally Žemaitija 2020". Ralis šiemet dedikuotas šviesaus atminimo Tomui Savickui, jo idėjos autoriui.

SVARBU: Kur patogiausia stebėti Žemaitijos ralį (žemėlapiai), rezultatai gyvai

Rezultatai (nuolat naujinami)

GR13 ir finišas! Vaidotas Žala ir Andris Malniekas laimi užtikrintai. Šiame greičio ruože už G.Notkų jis buvo greitesnis 6 sek., o J.Vorobjovsui jis „įkrovė“ 9,8 sek. Tačiau bendroje įskaitoje Giedrius lieka trečias.

Rally Žemaitija rezultatai po GR13
Rally Žemaitija rezultatai po GR13

GR12. V.Žala artėja link pergalingo finišo. Prieš G.Notkų laimi 2,8 sek. Giedrius savo ruožtu greitesnis už stabiliai važiuojantį Dominyką Butvilą ir Janį Vorobjovsą. Tačiau iki latvio prieš paskutinį GR Giedriui trūksta 10 sek.

GR11. 12,1 sekundės, tiek Vaidotas Žala laimėjo prieš Janį Vorobjovsą. Latvis daugiau nei 5 sek. aplenkė Dominyką Butvilą. Tačiau kur dingo Giedrius Notkus? Jis gerokai atsiliko nuo Janio – beveik 19 sek. ir prarado antrą vietą bendroje įskaitoje.

Ramūnas Čapkauskas traukiasi – lūžo ratas.

Renaldo Gabarto nuotr./Ramūno Čapkausko incidentas Ralyy Žemaitija
Renaldo Gabarto nuotr./Ramūno Čapkausko incidentas Ralyy Žemaitija

GR10. Vaidotas vėl greičiausias. G.Notkų aplenkė 2,2 sek. O pats Giedrius bendroje įskaitoje Janį Vorobjovsą jau lenkia 8,95 sek.

R.Čapkauskas ištęsėjo pažadą, iš tiesų buvo greitesnis 2 sek. už lenką R.Kociką. Tačiau bendroje įskaitoje jam iki svečio dar trūksta 11 sek., tad aplenkti per likusį laiką bus labai sunku.

TA pertrauka. Antroji pertrauka „Rally Žemaitija“ prieš lemiamus greičio ruožus. Pakalbinome Vaidotą Paškevičių, važiuojantį buvusiu V.Žalos Dakaro automobiliu:

Šeimyninis ekipažas – Ramūnas ir Titas Čapkauskai – dar nesudėjo ginklų, žada būti dar greitesni ir vytis svečius iš Lenkijos:

GR9. Vaidotas Žala vėl atkūrė 43 sek. pranašumą prieš J.Vorobjovsą, o šis 5 sek. lenkia G.Notkų.

GR9 rezultatai, Rally Žemaitija
GR9 rezultatai, Rally Žemaitija

GR8 atšauktas dėl latvių Audi Nr. 53 (Janis Sala, Janis Bruzinskis) avarijos, įvykusios dar GR5. Iš pažiūros automobilis nukentėjo nedaug.

GR7. G.Notkus vėl vejasi J.Vorobjovsą!

GR7 rezultatai, Rally Žemaitija
GR7 rezultatai, Rally Žemaitija

GR6. V.Žala laimėjo šį GR, tačiau nuo J.Vorobjovso atsiplėšė tik 1,6 sek. G.Notkus trečias, o sugrįžęs po avarijos D.Butvilas ketvirtas. Karolis Raišys ju nevažiuoja, po GR5 iš karterio ištekėjo alyva.

GR6, Rally Žemaitija
GR6, Rally Žemaitija

GR5. V.Žalos rezultatas – netikėtai prastas. Kas nutiko? Teisėjų štabas informavo, kad savo GPS sistemoje nepastebėjo, kad Vaidas būtų sustojęs. Tačiau žiūrovai užfiksavo, kad Vaidotas apsisuko.

Rally Žemaitija, GR5
Rally Žemaitija, GR5

Pirma pertrauka po GR4

Sustojimas techninio aptarnavimo zonoje. Pertraukos metu pakalbinome lenktynininkus.

Vaidotas Žala prasitarė, kiek ralių Lietuvoje planuoja šiemet važiuoti:

Dominyko Butvilo komanda atstatė automobilį po avarijos, Dominykas grįžta!

Karolis Raišys atviravo, kad važiuoja suklijuotu karteriu, iš kurio truputį laša alyva. Todėl bus labai atsargus.

Aras Kalėda paaiškino, kurios ralio mikrodvikovos vertos dėmesio:

GR4. V.Žala nelaužo tradicijų, nuo antroje vietoje likusio G.Notkaus šiame GR atsipėšė 8,1 sek. Panašu, kad Giedrius rimtai nusiteikęs bendroje įskaitoje pavyti ir aplenkti J.Vorobjovsą. V.Švedą ir R.Čapkauską su „Mitsubishi“ šįkart lenkia lenkas R.Kocikas su „Ford Fiesta R5“.

Rally Žemaitija GR4 rezultatai
Rally Žemaitija GR4 rezultatai

GR3. Antrą kartą važiuodamas pirmąjį greičio ruožą Giedrius Notkus jau greitesnis už latvį J.Vorobjovsą daugiau nei 5 sek. O R.Čapkauską lenkia lenkas M.Zapala. Žinoma, greičiausias – V.Žalos ir A.Malnieko ekipažas, Giedriaus Notkaus „valtį“ su savo žalia „širše“ aplenkę 9,8 sek.

Rally Žemaitija, GR3 rezultatai
Rally Žemaitija, GR3 rezultatai

GR2. Dominykui Butvilui pritrūko sėkmės, jis pasitraukė iš ralio nuvažiavęs nuo kelio...

Pasitraukusių sąraše be Dominyko – D.Biesevičius su „Porsche“ (techninis gedimas) ir G.Firantas. Taip pat nuo kelio nuslydo ir E.Gezevičius su Š.Gumausku. Iš viso – 9 ekipažai lenktynių jau netęs.

Rally Žemaitija, GR2 rezultatai
Rally Žemaitija, GR2 rezultatai

GR1. Pirmajame greičio ruože į priekį šoktelėjo penki Lietuvos ralio čempionai iš šešių: V.Žala, J.Vorobjovs, D.Butvilas, G.Notkus, V.Švedas. Greitoje, bet drėgnoje, slidžioje trasoje V.Žala nuo latvio atsiplėšė net 13,25 sek.

Prieš startą „Agrorodeo“ šturmanas Andris Malniekas sakė, kad tokioje trasoje startuoti pirmam – geriausias variantas ir didelis pranašumas.

FB nuotr./Gidriui Firantui ir Matui Valiuliui GR1 lūžo amortizatorius.
FB nuotr./Gidriui Firantui ir Matui Valiuliui GR1 lūžo amortizatorius.

Nepasisekė G.Firantui ir M.Valiuliui – lūžo amortizatorius.

„Rally Žemaitija“, GR1 rezultatai
„Rally Žemaitija“, GR1 rezultatai

108 kilometrai šlapio grunto

100 ekipažų, besivaržančių trijose kategorijos – MAXI, MIDI, MINI – nuvažiuos skirtingą kilometrų kiekį. Patys profesionaliausi (MAXI) įveiks 108 km arba 7 greičio ruožus iš kurių 6 reikės važiuoti du kartus.

Po lietingos nakties trasa daug kur pažliugusi, ypač miškingose vietovėse. Todėl lenktynės bus sunkiai prognozuojamos.

Prieš savaitę vykusiuose oficialiuose testuose greičiausias buvo Giedrius Notkus, antras liko prie automobilio vėl bandantis priprasti ir vėl grįžtantis į ralį Dominykas Butvilas. O Vaidotas Žala juose nedalyvavo. Todėl spręsti apie tikrąjį varžovų pajėgumą kol kas sunku.

Savotišku sugrįžimu galima vadinti ir Vytauto Švedo startą. Jis pardavė „VW Polo R5“ ir vėl grįžo prie „Mitsubishi EVO X“ vairo.

Priminsime, kad testinį greičio ruožą penktadienio vakarą laimėjo V.Žala su A.Malnieku.

„Rally Žemaitija“ testinis greičio ruožas, rezultatai
„Rally Žemaitija“ testinis greičio ruožas, rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius