Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Bull muilinių lenktynės“: 10 faktų, kurių nežinojote

„Red Bull muilinių lenktynės“ nesustabdomai artėja, tačiau norint judėti pirmyn, turime nepamiršti to, ką pasiekėme praeityje. Supažindiname su 10 faktų, kurių galėjote nežinoti.
„Red Bull“ muilinių lenktynės
„Red Bull“ muilinių lenktynės / Red Bull Content Pool nuotr.

10 dalykų, kurių nežinojote, tačiau turėtumėte žinoti apie „Red Bull muilinių lenktynes“

  • 2000 metai – būtent šiais metais buvo surengtas pirmosios „Red Bull muilinių lenktynės“, kurios tada vadinosi „Red Bull Soap Box Race“. Prieš 19 metų Belgijoje startavusios lenktynės dabar yra rengiamos daugelyje pasaulio šalių.
  • 100 – daugiau nei šimtą kartų „Red Bull muilinių lenktynės“ buvo surengtos įvairiausiose pasaulio šalyse.
  • „Red Bull Seifenkistenrennen“ – taip „Red Bull muilinių lenktynių“ pavadinimas skamba vokiečių kalba (išdrįskite tai ištarti garsiai!).
  • Muilinių lenktynės – toks pavadinimas atsirado dėl to, kad pirmosios žmogaus jėga varomos mašinėlės buvo sukonstruotos iš medinių muilo dėžių, prie jų prisukus riedlenčių ir riedučių ratukus.
  • Triskart „Formulės 1“ pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis dalyvavo „Red Bull muilinių lenktynėse“. Garsusis lenktynininkas važiavo su „Super Mario“ herojaus muiline.
  • 112 km per valandą – tokį greitį gali pasiekti muilinė, lenktynių metu lekianti nuo kalno. Tikrai taip, jūs perskaitėte teisingai – 112 km per valandą.
  • „Transformeriai“, „Lego“, kosminis laivas, „Volkswagen“ autobusiukas ir Anglijos karalienės karieta – tokio ir daugybės kitokio išskirtinio dizaino muilinės dalyvavo „Red Bull muilinių lenktynėse“.
  • Visi norintys – tikrai taip, „Red Bull muilinių lenktynėse“ gali dalyvauti visi norintys vairuotojai-mėgėjai, kurių gyslomis teka kūrybiškumo ir greičio troškimas.
  • 20 sekundžių – per tiek laiko kiekviena komanda turi galimybę sužavėti publiką ir teisėjus prieš pradėdama nusileidimą nuo kalno.
  • „Red Bull muilinių lenktynės“ – tai yra renginys be variklių. Kiekviena važiavimo priemonė turi turėti vairą ir stabdžius, bet naudoti variklius nėra leidžiama.

Rugsėjo 15 d. savo sukonstruotas transporto priemones ir nusileidimo greitį lietuviai demonstruos Kaune. Registracija į analogų neturinčias „Red Bull muilinių lenktynes“ jau prasidėjo. Viena muiline gali važiuoti du žmonės, o į palaikymo komandą galima pasikviesti dar 2-3 draugus: iš viso vienoje komandoje gali būti 5 nariai. Iš užsiregistravusių komandų bus atrinkta 70 kūrybiškiausių. Dalyvauti gali tik pilnamečiai. Ateiti pažiūrėti įspūdingų muilinių lenktynių kviečiami visi norintys – renginys yra nemokamas. Iki gegužės 30 d. dalyviai kviečiami registruotis internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius