Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 04 /22:16

Kupinose avarijų Kanados WRX lenktynėse Rokas Baciuška pasirodymą baigė pusfinalyje

Pasaulio ralio kroso čempionato etapas šį savaitgalį vyksta Kanadoje, netoli Kvebeko, nedideliame Trois Rivieres miestelyje, NASCAR lenktynių trasos viduje įrengtoje RX trasoje. Lietuvis jau antrą kartą šiame sezone pasiekė pusfinalį.
Rokas Baciuška Kanadoje
Rokas Baciuška Kanadoje / Komandos nuotr.

Pusfinalyje – penktas

Rokas Baciuška startavo pirmajame pusfinalyje antroje linijoje iš išorės. Pozicija – nei labai patogi, nei nepatogiausia. Šalia – greitasis latvis Janis Baumanis. Lenktynininkai važiavo šešis ratus. Į finalą iš kiekvieno pusfinalio patenka po tris.

Deja, Rokas į finalą nepateko, nors pusfinalyje kovojo iš paskutiniųjų ir, pasitaikius progai, atakavo varžovus. Netgi smūgį į atitvarus patyrė, skindamasis kelią. Vos dėlto šioje mėsmalėje R.Baciuška finišavo penktas iš šešių. Po starto buvo pasirinkęs išorinę trajektoriją, vėliau staigiai šoko į vidinę, bet ją varžovai blokavo. Lenktynės baigtos, savaitgalis Rokui tikrai buvo puikus. Iš Roko grupės į finalą pateko J.Baumanis, T.Timerzianovas ir K.Hansenas.

Šiame debiutiniame sezone Rokas į pusfinalį buvo patekęs tik Abu Dabyje. Tąkart važiavo antras savo grupėje, bet dėl žaliosios „Škodos“ variklio gedimo (tuomet atstovavo „EsMotorsport“ komandai) turėjo sustoti nepasiekę finišo.

Po sekmadienio kvalifikacijos Rokas pateko į pusfinalį

Po permainingo Rokui šeštadienio viskas sprendėsi sekmadienio kvalifikaciniuose važiavimuose Q3 ir Q4. Jie buvo kupini sportinių kontaktų ir avarijų. Būtent dėl avarijos vienas čempionato lyderių T.Hansenas nepateko į pusfinalį.

Rokas Baciuška, sublizgėjęs šeštadienio antrajame kvalifikaciniame Pasaulio ralio kroso (WRX) čempionato važiavime, pasiekė geriausią savo rezultatą – iš 16 lenktynininkų finišavo trečias. Sekmadienį po dar dviejų kvalifikacijų Rokas buvo 7-as, o Q4 pademonstravo puikų ketvirtą rezultatą. Jis – pusfinalyje!

WRX Kanados etapas, rezultatai po Q4
WRX Kanados etapas, rezultatai po Q4

Lemiamas Q4 važiavimas

Rokas paskutinėje, ketvirtoje kvalifikacijoje sekmadienį startavo grupėje su G. De Ridderiu ir Janiu Baumaniu. Latvis po starto užsiėmė geresnę poziciją, todėl Rokas iš karto pasuko į Jokerio ratą.

WRX Kanados etapas, rezultatai po Q4
WRX Kanados etapas, rezultatai po Q4

Iš esmės be klaidų važiavęs Rokas netrukus aplenkė De Ridderį, tačiau Janis po Jokerio grįžo į trasą prieš pat Roką, pritrūko vos sekundės. Taigi Rokas grupėje finišavo antras, o bendroje įskaitoje jo rezultatas – 4-as.

Suskaičiavus visų keturių kvalifikacijų taškus, Rokas iš 11 vietos šoktelėjo į 7 vietą. Pusfinaliuose važiuoja 12 sportininkų. Taigi Rokas Baciuška – pusfinalyje! Jis prasidės 21 val.

Čia galite matyti Q4 važiavimo įrašą iš Kanados:

VIDEO:

Permaininga Q3

Sekmadienio pirmoji kvalifikacija Rokui Baciuškai klostėsi permainingai.

Guerlainas Chicherit, Rokas Baciuška ir Timo Scheideris po starto trečiojoje kvalifikacijoje (Q3) turėjo rimtą kontaktą. Timo apsisuko, Guerlainas sulaužė pakabą, o Rokas prarado brangaus laiko. Vis dėlto Rokas grupėje finišavo antras, tačiau bendroje įskaitoje nukrito į 11 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius