Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška nustebino: motobagiu startuoja Pasaulio taurės etape „Baja Espana Aragon“

Jaunasis Lietuvos autosporto talentas Rokas Baciuška šiais metais (bent jau kol kas) neturi planų startuoti Pasaulio ralio kroso čempionate (WRX). Tačiau pasirinko visiškai kitą, dakarinę kryptį – maratonines bekelės lenktynes Rally Raid. Ketvirtadienį Rokas Baciuška su šturmanu Mindaugu Leliu startuoja Pasaulio taurės etape „Baja Espana Aragon“. Lietuviai atstovauja „South Racing“ komandai. Ralyje skirtingose klasėse startuoja daugiau nei 200 dalyvių.
Rokas Baciuška su šturmanu Mindaugu Leliu startuoja Pasaulio taurės etape „Baja Espana Aragon“
Rokas Baciuška su šturmanu Mindaugu Leliu startuoja Pasaulio taurės etape „Baja Espana Aragon“ / Komandos nuotr.

Oficiali ralio svetainė

Rokas Baciuška: vietoje WRX – nauja disciplina

Pasak Roko Baciuškos atstovo Ramūno Fetingio, lietuviai norėjo tiesiog tyliai, nesiafišuodami, išbandyti jėgas visiškai naujoje disciplinoje – Rally Raid. Rokas pasirinko gamyklinį 2021 m. T.4 kategorijos motobagį (Side by side), varomą kiek mažiau nei 1 l darbinio tūrio varikliu, turinčiu turbiną ir restriktorių (oro srauto ribotuvą). Ši klasė labai sparčiai populiarėja Dakaro ralyje, nes yra sąlygiškai nebrangi, tačiau dalyviams dovanoja daugybę emocijų.

R.Fetingis kol kas negali pasakyti, kokiose kitose bekelės maratoninėse lenktynėse šiemet pamatysime Roką Baciušką:

„Bus aišku po finišo. Tai yra tik pabandymas, debiutas. Rokas matys, ar jam ši transporto priemonė tinka ir patinka. Tada ir spręsime, kokia kryptimi eiti toliau“.

Bekelės maratoninės lenktynės – visiškai nauja Roko Baciuškos patirtis

Rokas nėra labai gerai susipažinęs su motobagiu, buvo tik testuose Portugalijoje šį pavasarį. Su šturmanu Mindaugu Leliu taip pat nėra kartu darbavęsis. Juk iki šiol WRX automobilyje sėdėdavo vienas, o važiavimai trukdavo vos kelias minutes.

Roko šturmanas Mindaugas – labai patyręs. Šiais metais pragariškame Breslau ralyje jis (su Jonu Raudeliūnu) užėmė 4-ą vietą. O „South Racing“ Rokas rinkosi dėl labai paprastos priežasties – profesionalumo. Šios komandos bagiai dominavo šių metų Dakaro dešimtuke.

„Mindaugas ne tik patyręs šturmanas, bet ir auksinių rankų žmogus. Jei kas suges, jis akimirksniu sutaisys“, – sakė R.Fetingis.

Ketvirtadienio vakarą dalyvių laukia prologas, o penktadienį ir šeštadienį – ralio etapai. Tarp dalyvių – Pasaulio taurės įskaitos lyderis Yasiras Seaidanas, Orlando Terranova, Nani Roma, Sebastienas Loebas, Nasseras Al-Attiyah, Yazeedas Al-Rajhi, Erikas Van Loonas, Mattias Ekstromas ir netgi vienintelė Dakarą laimėjusi moteris Jutta Kleinschmidt.

Projekto „iGo2dakar“ dalyviai teigia turintys informacijos, kad šis Roko startas – pasirengimas Dakaro raliui 2022. Preliminariais duomenimis, Saudo Arabijoje sausio mėnesį startuos net 4 motobagiai su Lietuvos vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius