-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsonas Rally Rokiškis“ greičiausių ekipažų dešimtuke – šeši duetai iš užsienio

Šeštadienį Rokiškyje finišavo dvi dienas trukusios „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Naujas ralis Lietuvos autosporto žemėlapyje buvo itin permainingas – pretendentai į taures keitėsi ne kartą.

Likus keturiems greičio ruožams iki finišo įvyko nemažai pokyčių. Nors lyderio poziciją išlaikė ir savo atotrūkį vis didino latvis Janis Vorobjovs, tačiau už jo nugaros veiksmo buvo apstu. Devintame greičio ruože geriausią rezultatą vėl parodė broliai Žalos. Jie kiek daugiau nei viena sekunde aplenkė tempą jau šiek tiek sumažinusį ralio lyderį. Trečio laiko autoriais tapo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Po devynių greičio ruožų bendros įskaitos lentelės viršuje ir toliau karaliavo Janis Vorobjovs. Nuo jo beveik 48 sek. atsiliko Giedrius Notkus. Trečioje ir ketvirtoje vietoje buvo klasifikuojami du suomiai – atitinkamai Teemu Asunmaa ir Juha Salo.

Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena
Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena

Dešimtą greičio ruožą vėl laimėjo Janis Vorobjovs, už savęs palikęs Teemu Asunmaa. Trečią rezultatą pademonstravo švedas Jacob Jansson. Ketvirtą laiką užfiksavę broliai Žalos svečią iš Suomijos Juhą Salo aplenkė ne tik šiame greičio ruože, bet po dešimto GR ir bendros įskaitos lentelėje.

Po dešimt greičio ruožų savo persvarą ir toliau didino Janis Vorobjovs, kuris prieš antroje vietoje klasifikuotą Giedrių Notkų susikrovė minutės pranašumą. Trečioje vietoje po dešimties GR vis dar buvo Teemu Asunmaa, tačiau jam į nugarą jau kvėpavo Vaidotas Žala.

Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena
Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena

Vienuoliktame greičio ruože lyderiaujantis Janis Vorobjovs sumažino tempą ir važiavo ramiau. Jo rezultatas šiame greičio ruože buvo tik keturioliktas, tačiau jis sau tai leisti galėjo dėl solidžios persvaros prieš persekiotojus. Sparčiausiai šį greičio ruožą įveikė broliai Žalos, o už jų finišavo Teemu Asunmaa. Trečią rezultatą parodė Benediktas Vanagas.

Po vienuolikos greičio ruožų Janis Vorobjovs nuo antroje vietoje esančio Giedriaus Notkaus buvo atsiplėšęs 37,5 sek. Tuo metu Teemu Asunmaa nuo antrosios vietos skyrė 10 sek. Vienuoliktame GR varžybas baigė dar du greiti sportininkai – D.Jocius, kuris nusuko pusašį, ir A.Mikhaylovas, susidūręs su techninėmis problemomis.

Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena
Andriaus Lauciaus nuotr./Pirmoji ralio diena

Galiausiai ekipažai stojo prie starto dvyliktame, 5,16 km ilgio greičio ruože. Čia iš esmės jau niekas nepasikeitė ir pergalę pirmosiose „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose iškovojo Latvis Janis Vorobjovs su šturmanu Ivo Pūkiu.

Ant antrojo prizininkų pakylos laiptelio žengė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, o trečiosios vietos taures laimėjo svečiai iš Suomijos – Teemu Asunmaa, kuriam stenogramą skaitė Jonne Halttunenas.

Viena ašimi varomų automobilių įskaitoje triumfavo Egidijus Valeiša ir Povilas Reisas. Antrosios vietos prizininkais tapo panevėžiečių – Sauliaus Trapuilos ir Arūno Jarašiaus ekipažas. Treti – Giedrius Firantas ir Matas Valiulis.

„Baltic Rally Trophy“ įskaitoje nugalėjo Benediktas Vanagas, antrąją poziciją laimėjo švedas J.Jansson, o trečią vietą laimėjo Linas Vaškys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius