Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09 /19:47

Pirmoji „Samsonas Rally Rokiškis“ diena: „Agrorodeo“ lyderystė ir V.Švedo pasitraukimas

Penktadienį Rokiškyje prasidėjo dvi dienas truksiančios „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Jose dalyviams teks įveikti apie 150 kovinių kilometrų. Pirmąją dieną ekipažų laukia penki greičio ruožai.
Varžybų akimirka
„Agrorodeo“ ekipažas / Organizatorių nuotr.

V.Žala išlaikė lyderystę

Penktame greičio ruože į viršų vėl šovė „Agrorodeo“ ekipažas. V.Žala su A.Malnieku čia mažiau nei sekunde aplenkė J.Vorobjovą su I.Pūkiu. Trečią laiką parodė T.Asunmaa su J.Salo.

Po pirmosios dienos lyderiaujantis „Agrorodeo“ duetas išsilaikė pirmoje pozicijoje ir nuo T.Asunmaa su J.Salo yra atitrūkę beveik 21 sek. persvara. Treti čia – šio ralio vardo partneris Martynas Samsonas, kuriam stenogramą skaito Ervinas Snitkas. Jie pasiryžę pavaikyti priekyje esančius suomius, kadangi tarp ekipažų skirtumas yra vos 3,6 sek.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Viskas pagal planą. Turėjome tokių mažų pasigąsdinimų, bet viskas baigėsi gerai. Mašina sveika. Važiuosime rytoj. Persvara gal ir nėra labai didelė, bet svarbiausia, kad važiuojame priekyje ir nereikia vytis. Miegosime šiek tiek ramiau.

Greičio ruožai buvo visai „pusė velnio“. Nepaisant to, kad gamta šiemet mums čia nepagelbėjo ir žvyrkeliai drėgnoki, o ir miesto greičio ruožas prieš startą gavo lietaus, bet viskas buvo „liuks“. Ketvirtame greičio ruože, mieste užgesau apsisukime, tai sugaišome kokias keturias, penkias sekundes. Bet bendrame fone čia ne kriminalas. Tikiuosi, kad rytoj irgi bus super dienelė“, – kalbėjo „Agrorodeo“ pilotas Vaidotas Žala.

Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas
Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas

Viena ašimi varomų automobilių įskaitoje kol kas geriausiai sekasi Justui Tamašauskui ir Vaidui Šmigelskui. Ekipažas pirmąją dieną baigė devintoje absoliučios įskaitos vietoje, tačiau jaustis ramiai negali. Iškart už jo su 4,2 sek. deficitu – pasaulio ralio legenda Toni Gardemeisteris.

„Šiandien priėmėme sprendimą važiuoti šiek tiek atsargiau, todėl iš pradžių buvome už kolegų nugaros. Bet paskui Giedrius Firantas nusuko pusašį, o Toni Gardemeisteris miesto greičio ruože prakirto ratą, nors važiavo gal šiek tiek greičiau. Mes stengėmės važiuoti atsargiau. Tačiau taip susiklostė, kad mes esame priekyje. Taktika rytojui – bandyti spustelėti. Kadangi žiūrime į metinę įskaitą, mums reikia, kad mes surinktume daugiau taškų už Giedrių Firantą ir Druskininkų ralyje jau galėtume gyventi ramiau. Rytoj vėl viskas iš naujo, tai žiūrėsime į varžovus ir jei reikės – spausime“, – kalbėjo Justas Tamašauskas.

BMW Cup įskaitoje taip pat galima laukti staigmenų, tačiau čia šiokią tokią persvarą prieš varžovus jau susikrovė broliai Justas ir Titas Simaškos. Jie antroje vietoje esančius Dovilą Čiutelę ir Vytautą Ožiūną lenkia 17,7 sek. Treti čia važiuoja Renaldas Šeinauskas su Rūta Krikščiūnaite. Jų atsilikimas nuo pirmosios vietos siekia 32,9 sek.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Maža J.Vorobjovo pergalė

Ketvirtame, miesto greičio ruože geriausiai sekėsi Janiui Vorobjovui su Ivo Pūkiu. Latviai 2 km atkarpą įveikė per 1 min. 29,3 sek. Antri finišavo T.Asunmaa ir J.Salo. Nuo jų vos trečdaliu sekundės atsiliko Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Tuo metu V.Žala ir A.Malniekas užfiksavo tik aštuntą laiką ir lyderiui pralaimėjo 7 sek.

Tačiau situacija lentelėje skaičiuojant rezultatus po 4 GR nepasikeitė, nes visi dalyviai supranta, jog tokiame trumpame greičio ruože rizikuoti neverta – pralošti čia galima daugiau nei laimėti. Čia kontaktą su metaliniu atitvaru jau turėjo N.Malaševičius su šturmanu M.Varža.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Veiksmas už V.Žalos nugaros

Trečiame greičio ruože ir toliau dominavo „Agrorodeo“ tandemas. Tačiau šiame greičio ruože antrą laiką parodė M.Samsonas su E.Snitku. Jie lyderiams nusileido vos 3,1 sek. Trečią rezultatą užfiksavo T.Asunmaa ir J.Salo.

Po šių greičio ruožų V.Žala prieš T.Asunmaa jau yra sukaupęs 23,8 sek. pranašumą. Nuo pastarųjų vos 2,9 sek. atsilieka M.Samsonas.

Trečiame greičio ruože iš kovos pasitraukė iki tol 2WD klasėje greičiausiai važiavęs Giedrius Firantas. Jo BMW buvo pažeista pakaba.

„Agrorodeo“ bėga nuo varžovų

Antrame greičio ruože ir vėl laimėjo V.Žala su A. Malnieku. Jų persekiotojais tapo suomiai T.Asunmaa su J.Salo. Svečiai lietuviams pralaimėjo aštuonias sekundes. 16,2 sek. lėtesni buvo M.Samsonas su E.Snitku.

Po dviejų GR „Agrorodeo“ prieš T.Asunmaa ir J.Salo laimi jau 19,8 sek. persvara. Trečioje vietoje klasifikuojamas M.Samsono ir E.Snitko duetas. Į ketvirtą vietą smuktelėjo G.Notkus su D.Strižanu. Jie nuo trečiosios vietos atsilieka 13 sek., o lyderiams pralaimi beveik 36 sek.

Varžybas teko baigti ir dar vienam ekipažui. „Volkswagen Polo“ automobiliu lenktyniaujantis Edvinas Joteika su Artūru Šabanevičiumi susidūrė su gedimu degalų tiekimo sistemoje.

Pirmame GR V.Švedas virto ant stogo

Pirmą greičio ruožą sparčiausiu tempu pradėjo Vaidoto Žalos ir Andrio Malnieko tandemas. „Agrorodeo“ ekipažas 11,11 km ilgio greičio ruožą įveikė per 5 min 23,9 sek.

Antrąjį rezultatą čia parodė Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. BMW M3X automobiliu važiuojantys dalyviai lyderiams pralaimėjo 6,4 sek. Treti šiame greičio ruože buvo Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas.

Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas
Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas

Varžybas jau pačiame pirmame greičio ruože baigė Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku.

Lenktynininkams ginklus sudėti teko gulint ant stogo, įveikus kiek daugiau nei pusę pirmojo greičio ruožo. Incidentas įvyko kairiame posūkyje, kuriame automobilis išlėkė į išorę.

Aukščiausią tempą tarp viena ašimi varomų automobilių kol kas demonstruoja Giedrius Firantas su Matu Valiuliu. Jie pirmame GR parodė aštuntą laiką. Nuo jų kiek atsiliko T.Gardemeisteris bei J.Tamašauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius