Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija laukia ne tik Dakaro: kosminiu greičiu statoma „Formulės 1“ trasa

Lietuva, neturinti nei savo futbolo stadiono, nei saugios žiedinių lenktynių trasos, gali tik seilę varvinti, žvelgdama į Saudo Arabijos veiksmus. Šioje šalyje, dviprasmiškai vertinamoje dėl žmogaus teisių pažeidimų ir turtingoje naftos bei dujų ištekliais, nuolat vyksta aukščiausio lygio bokso, teniso ir kitų sporto šakų varžybos. Taip pat investuojama į automobilių sportą.
Džedoje statomos „Formulės 1“ trasos projektas
Džedoje statomos „Formulės 1“ trasos projektas / F1.com nuotr.

Natūralu, kad didžiausias pasaulyje naftos atsargas turinti šalis supranta, jog tai truks ne amžinai. Todėl konvertuoja turimus turtus į turizmo ir sporto infrastruktūrą.

Nors didelę dalį šalies sudaro smėlynai (ko vertas vien tuščiasis smėlio ketvirtis Empty Quarter), Saudo Arabijos didmiesčiai puikiai tinka dideliems sporto renginiams.

Tiesa, šiuo metu vieta, kurioje auga trasa, dar neprimena greičio šventovės: karaliauja kranai ir smėlynai. Pamatykite, kaip ši vieta atrodo iki lenktynių likus vos dviem mėnesiams...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius