-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Estijoje – ir finalų, ir sezono pergalės BaTCC lenktynėse

Savaitgalį Estijoje vienas po kito aiškėjo 2018 metų greičiausieji sportininkai: šeštadienį vainikavo „GSR Motorsport“ pergalė „BEC 4H“ serijoje, o sekmadienis buvo skirtas trumpųjų nuotolių lenktynių serijų sportininkams. Visą sezoną tvyrojusi įtampa baigėsi finaliniais važiavimais ir lenktynėmis, po kurių retas automobilis buvo sveikas ir nepaženklintas kovų ženklų, rašoma pranešime.
BaTCC finalinės lenktynės Esitijoje
BaTCC finalinės lenktynės Esitijoje / Dariaus Kibirkščio nuotr.

Iš gausaus skirtingų lenktynių sąrašo, net dviejose iš jų sekmadienį dalyvavo ir gausus Lietuvos sportininkų skaičius: nuo „LADA“ ginkluotu Adomu Petrovu, šį sezoną nenusileidusiam nei vienam konkurentui, iki „BaTCC“ serijos lenktynių, kuriose trofėjus visą sezoną rinko ir Lietuvos sportininkai. Šį sekmadienį paaiškėjo, kam priklauso ir viso sezono pergalė.

Finalinėse lenktynėse - 66 dalyviai 9 įskaitose

„BaTCC“ serijos finaliniams važiavimams ruošėsi 66 dalyviai, besivaržę devyniose įskaitose. Galingiausiose, „BGT“, „BTC1“ ir „BTC2“ įskaitose startavo net 19 sportininkų, ginkluotų nuo „Porsche“, „Lamborghini“, iki „Chevrolet“, „BMW“ ir „Honda“ automobilių. Kovos visose lenktynių serijose buvo itin intensyvios: finalų siekimas baigėsi kartu su paskutiniais finišo vėliavų mostais, kovos randais „papuoštus“ automobilius rikiuojant uždarame parke. Jau ir paskelbus lenktynių finišą, varžybų teisėjai turėjo darbo analizuodami įvykusias situacijas ir avarijas, skaičiuodami taškus paskutiniame etape ir sezone apskritai.

Dariaus Kibirkščio nuotr./BaTCC finalinės lenktynės Esitijoje
Dariaus Kibirkščio nuotr./BaTCC finalinės lenktynės Esitijoje

Po kvalifikacijos startui galingiausiose „BTC“ įskaitose ruošėsi net 20 dalyvių, o pole poziciją užsitikrinęs buvo Raivo Tamm su automobiliu „Porsche 911 GT3“. Šis sportininkas ratą trasoje įveikė per 1.24,471 minutės. Jau pirmojo rato metu lenktynėse užvirė kovos: po nedidelių tarpusavio kontaktų, automobiliai vienas po kito sukosi trasose, sportininkai neteko pozicijų ir siekė jas atkovoti. Antrosios lenktynės baigėsi sportiniais incidentais: neliko nei vieno automobilio, kuris nebūtų paženklintas lenktynių randais.

Po patirtų smūgių, kai kurie automobiliai finalinio podiumo nebepasiekė: kovos buvo baigtos dar trasoje jei ne pirmojo, tuomet antrojo važiavimo metu.

Lenktynės dosnios lietuviams

Finaliniame etape startavo ne tik „BaTCC“ serijos dalyviai, bet ir svečiai, nerenkantys taškų metinėje įskaitoje, bet kiek pakoregavę bendrą taškų suvestinę dalyviams, užimdami aukštas pozicijas finalinėse lenktynėse. „BGT“ įskaitoje greičiausias etape buvo kvalifikacijos metu pole poziciją užsitikrinęs estas Raivo Tamm. Antrąją vietą finalinėse lenktynėse užėmė Marko Rantanen su „Lamborghini Gallardo“, užsitikrinęs pirmąją vietą čempionate. Trečiąją vietą lenktynėse iškovojo su techniniais nesklandumais visą sezoną kovojęs Arūnas Gečiauskas. Tuo tarpu, metinėje „BGT“ klasės įskaitoje antroji vieta teko latviui Roberts Rode su galinguoju „Nissan 200sx“, o trečiąją vietą užsitikrino Vytenis Gulbinas su „BMW M3“.

„BTC1“klasės lyderiu paskutinėse sezono lenktynėse tapo Peeter Peek su „Honda Civic“, užsitikrinęs pirmąją vietą ir visame sezone. Antroje vietoje etape ir sezono įskaitoje liko Andrey Yushkin, o trečioji vieta teko Karoliui Gedgaudui, lenktynėse už savęs palikusiam sezono trečios vietos klasėje savininką.

Itin įdomios kovos virė „BTC2/ TCR Trophy“ klasėje. Čia tarp dalyvių – didžioji dalis svečių lenktynininkų, o ilgas sportininkų sąrašas kovas padarė tik dar įdomesnėmis iki pat finišo. Finalinėse lenktynėse pirmąją vietą iškovojo svečio teisėmis dalyvavęs Ramūnas Čapkauskas su „Cupra TCR“, antroje vietoje – Rokas Kvedaras su „VW Golf GTI TCR“, o trečiąją vietą finale laimėjo sezono čempionės titulą iškovojusi Ernesta Globytė. Dėl antrosios vietos sezone kovojusi Indrė Senkutė-Gedgaudienė tikslo nepasiekė: toje vietoje liko suomis Jyrki Jonkkari su „BMW M3“. Nors iki galo finišuoti šiam sportininkui ir nepavyko, per sezoną surinktų taškų užteko antrajai vietai išsaugoti, o I.Senkutė-Gedgaudienė liko trečioje pozicijoje.

Visus dalyvių surinktus taškus ir etapų rezultatus galima rasti organizatorių interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius