Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliai tampa Lietuvos kartingo sostine

Šių metų svarbiausių Lietuvos kartingo varžybų kalendoriuje Šiauliai įrašyti net keturis kartus: gegužės 28 dieną atnaujintame Bačiūnų kartodrome vyks BMW Lietuvos čempionato ir „Siųsk pigiau“ taurės varžybų etapas, birželio 4 dieną į naujausią šalyje kartingo centrą susirinks „Rotax Max Nordic“ varžybų dalyviai, birželio 25 dieną į Šiaulių darbo rinkos mokymo centro kartodromą rinksis Lietuvos kartingo čempionato dalyviai, o rugsėjo 10 dieną Bačiūnų kartodrome bus varžomasi dėl šalies čempionato ir taurės varžybų 5-ojo etapo taškų, rašoma pranešime.
Kartodromas
Kartodromas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Kartingai

Būtina paminėti, kad Šiauliuose veikia net trys pramoginius kartus nuomojantys bei mėgėjiškas lenktynes organizuojantys kartodromai. Panašu, kad turime naują kartingo sostinę, kuri kol kas neturi savų lenktynininkų.

Miestui svarbi sritis

Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas, labai mėgstantis įvairias sporto šakas, atvirauja, kad pastarųjų metų kartingo plėtra mieste buvo dėsninga.

„Šiauliai visais laikais garsėjo įvairiomis techninėmis sporto šakomis. Mūsų miestą mėgo ir mėgsta motociklų sporto atstovai, automobilių lenktynininkai irgi garsina miestą, o kartingas dabar išgyvena savotišką renesansą. Bačiūnų kartodromas iniciatyvių žmonių dėka prikeltas naujam gyvenimui, o kitos kartingui tinkamos erdvės tik patvirtina, kad tokių objektų reikia. Darbo rinkos mokymo centro bazė irgi vilioja technikos entuziastus iš viso regiono ir net užsienio, tad matome ne tik poreikį, bet ir galime džiaugtis perspektyva: objektai kokybiški, patrauklūs, viliojantys miesto jaunimą ir ne tik. Ir net neabejoju, kad po kelerių metų tarp pajėgiausių šalies kartingo meistrų mes pamatysime ir šiauliečius, kurie dabar turi mokytis iš greitesnių varžovų. Palaikysime iniciatyvas, kurios skatina užimtumą, prisideda prie eismo saugumo gerinimo ir atveda į miestą rimtas nacionalines bei tarptautines varžybas. Todėl tikime, kad ugdant sportininkus nuo jauno amžiaus, ateityje turėsime stiprių ir pasaulyje mūsų šalies vardą garsinančių lenktynininkų. Džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti prie Lietuvos sporto ateities“, – teigia meras.

Bazės sulaukė antrojo gyvenimo

Vyresnės kartos kartingo mėgėjai Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, esantį kartodromą tikrai dar prisimena. Prieš kelis dešimtmečius čia vykdavo ir šalies čempionato etapai, ir kitokios varžybos. Tačiau įvairios aplinkybės lėmė, kad ši techninių sporto šakų bazė keletą metų buvo beveik nenaudojama. Tokių pavyzdžių Lietuvoje yra ir daugiau: bet Šiauliai tapo savotišku atgimimo ženklu.

Mieste atsirado pramoginių kartodromų, kuriuose netrūko entuziastų. O po to savo eilės sulaukė ir Bačiūnų kartodromas, kuriame šiemet balandį privačiomis nuomininkų lėšomis buvo atnaujinta asfalto danga, kita būtina infrastruktūra, įsigyti naujutėliai nuomai skirti kartai.

Nuo pavasario atnaujintoje bazėje vyksta reguliarios treniruotės, savo sportinį kelią pradėti gali patys mažiausi sportininkai, o vyresni lenktynininkai kaip tik turi galimybę garažuose rasti turbūt apdulkėjusią techniką ir startuoti „Retro“ klasių lenktynėse.

Kartodrome – tarptautinės varžybos

Bačiūnų kartodrome gegužės pabaigoje vyks pirmos oficialios varžybos – BMW Lietuvos kartingo čempionatas ir „Siųsk pigiau“ Lietuvos kartingo taurė. Pirmose šalies čempionato lenktynėse Vilniuje dalyvavo beveik pusantro šimto įvairaus amžiaus sportininkų. Net neabejojame, kad Šiauliuose dalyvių bus dar daugiau.

O birželio pradžioje Bačiūnų kartodromą egzaminuos ir rimtos tarptautinės varžybos: čia vyks „Rotax Max Nordic“ lenktynių etapas. Viso Šiaurės Europos regiono šalių atstovai susirinks kovoti dėl taškų: šiose varžybose pergales skina ne tik lietuviai. Antra vertus, „namų sienų“ privalumų mūsų šalies atstovai irgi neturės, nes jaunoji karta Bačiūnų trasoje irgi dar neturi daug įgūdžių. Vairuojantiems vienodą techniką sportininkams bus galimybė įrodyti, kas greičiau adaptuojasi nepažįstamoje trasoje ir yra greitesnis.

Rugsėjo mėnesį Bačiūnų kartodromas irgi laukia rimto renginio: prie Lietuvos čempionato prisijungs kaimynai latviai, kurie kovos dėl savo čempionato taškų. O prisijungę estai ir lenkai pavers tą savaitgalį tikrai įspūdingu ir azartišku.

Nauda visam regionui

Kartingo varžybos paprastai vyksta visą savaitgalį, o treniruotės prasideda jau nuo savaitės vidurio. Sportininkai ir komandos atvyksta iš anksto, įsikuria kartodrome, o nakvoja ir maitinasi mieste. Paskaičiuota, kad lenktynininkai, mechanikai, treneriai, palaikymo komandos ir žiūrovai lenktynių savaitę įvairioms miesto bendrovėms, siūlančioms maitinimo, nakvynės ir kitokias paslaugas, palieka apie 50 tūkstančių eurų.

„Mums labai smagu, kad Šiaulių regionas rodo daug iniciatyvos ir nori susigrąžinti turėtas pozicijas. Kartingas šiame krašte visais laikais buvo populiarus, tad nuo pramoginės technikos prasidėjęs kartingo atgimimas užaugo iki šiuolaikiškų bazių. Iniciatyvūs žmonės, ieškantys galimybių ir matantys prasmę, azartiškai įsitraukė į Bačiūnų kartodromo atnaujinimą, o Šiaulių darbo rinkos mokymo centro kolektyvas išplėtė savo autodromą, ir mes jau pernai jų bazėje surengėme šalies čempionato etapą. Jis paliko tik pačius geriausius įspūdžius, todėl neabejojame, kad šiemet varžybos bus tokios pat populiarios, o visi Šiauliuose ir miesto apylinkėse esantys kartodromai bus pilni šurmulio kiekvieną dieną“, – sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

Sezono naujovės

Šių metų BMW Lietuvos kartingo čempionate ir „Siųsk pigiau“ kartingo taurės varžybų reglamentas šiemet yra kiek pakitęs. Kiekviena lenktynių serija turi savų taškų skaičiavimo ypatumų, tačiau tai nemažina azarto bet kuriame važiavime: kvalifikacijoje sportininkus skiria tūkstantosios sekundės dalys, o jau pirmos varžybos Vilniuje parodė, kad beveik visose klasėse yra keli panašaus meistriškumo lenktynininkai. Naujas Lietuvos kartingo federacijos partneris, bendrovė „Technologijų era“, valdanti prekės ženklą „Siųsk pigiau“, visuose etapuose žada įvairių naujovių: siuntų pristatymo greitį ir tikslumą akcentuojanti bendrovė pasirengusi pasiūlyti ir varžybų dalyviams, ir lenktynių žiūrovams ne tik papildomų prizų, bet ir pramogų, iššūkių ir noro toliau tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius