Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slalomo varžybose Alytuje dalyviai kovojo dėl šimtųjų sekundės dalių

Rugsėjo 27 dieną Alytaus gatves vėl drebino slalomo varžybos „Greitas dzūkas 4“. Per dvi dešimtis dalyvių surinkęs renginys stebino artima kova, bei kvapą gniaužiančiomis intrigomis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Į keturias klases suskirstyti sportininkai rytą pradėjo nuo „Laisvos“ klasės pasirodymo. Čia neribojamos kone jokios automobilio savybės, tad dalyviai dažnai šiuos važiavimus išnaudoja kaip treniruotę prieš esminius dienos pasirodymus.

Prie starto linijos išsirikiavo per 15 dalyvių, kurių gretose netrukus išriškėjo favoritai. Viltis siekti aukščiausio podiumo laiptelio dar pirmų važiavimų metu sėkmingai griovė Edvinas Sabalys su „Suzuki Swift“. Tarsi savo asmeninėje klasėje važiavęs vilnietis rimtesnio pasipriešinimo sulaukė tik iš itin patyrusio, „Subaru Impreza WRX“ automobiliu važiavusio Justino Kvaraciejaus, tačiau net ir jam teko susitaikyti su jaunuolio pranašumu.

Rimtą pareiškimą į trečiąją vietą pateikė du dalyviai – Irmantas Binkis ir Julius Povilauskas. Po trijų įskaitinių važiavimų tik 7 šimtųjų sekundės dalių persvara trečiosios vietos taurę į viršų kėlė „VW Golf“ vairavęs Julius.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pergalės, laimint itin maža persvara, „Laisvoje“ klasėje nepasibaigė – panaši situacija pasikartojo ir „FWD“ arba priekine ašimi varomų automobilių klasėje. Kaip ir buvo galima tikėtis, gerai apšilęs Edvinas Sabalys toliau diktavo dienos tempą – 55,32 sekundės yra iš tiesų kvapą gniaužiantis, beveik pusantro kilometro ilgio trasos įveikimo laikas tik šimto kilovatų galios išvystančiam 1,6 litro „Suzuki“ varikliui, tačiau duetas su puikiu Edvino vairavimu galios trūkumo nejautė.

Antros vietos batalijos netruko įsibėgėti iki akimirksnio ilgio skirtumo. Puikiai važiuojančiam Juliui, jau besidžiaugiančiam pirmu trofėjumi, iššūkį metė kitas itin rimtas ir patyręs priešininkas – Jonas Rutkauskas. Po trijų važiavimų šiuos sportininkus skyrė tik 4 šimtosios sekundės. Jonui teko pripažinti jaunimo pranašumą ir Julius į dangų kėlė jau antrosios vietos taurę.

Atėjus laikui , prie starto linijos išsirikiavo užpakaline ašimi varomi automobiliai. Čia taip pat netruko saldžių pergalių. Didžiausią siurprizą ir tuo pačiu dienos nusivylimą pateikė vienas šios klasės favoritų Eimantas Rakauskas. Dviejų šimtųjų sekundės dalių skirtumų šis „Mazda MX-5“ vairavęs dalyvis nusileido kitam alytiškiui – Irmantui Binkiui su „BMW“, kuris užėmė antrąją vietą. Neaplenkiamas šioje klasėje buvo mažą sensaciją sukūręs ir „Tarzanijos“ įsteigtą prizą namo išsivežęs Saulius Matulevičius, pastaruosius dalyvius aplenkęs kone sekunde.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Visiškas chaosas apėmė trasą okupavus „AWD“ – visomis ašimis varomų automobilių klasei. Surinkusi tik tris dalyvius, ši klasė taip ir neatliko visų savo važiavimų. Klasės favoritas Justinas Kvaraciejus antrojo savo važiavimo metu patyrė gaisrą – jo vairuojama „Subaru Impreza“ susidūrė su tepalo prasisunkimo problemomis, o šiam patekus ant įkaitusios išmetimo sistemos, ši situacija virto mini-gaisru, kurį pats Justinas ir numalšino.

Vieną važiavimą su tuo pačiu automobiliu atlikęs Julius Povilauskas liko antras, o iš Kauno atkeliavęs Audrius Januška šventė pergalę. 

Vieną iš papildomų dienos prizų, kurį įsteigė „Švari Auto“ – nano-plovykla Alytuje pelnė jauniausias dienos dalyvis Karolis Parulis. Šiam šešiolikmečiui trasa tapo kiek per siaura ir lėkdamas link finišo jis kliudė šaligatvio bortus, taip baigdamas savo pasirodymą sulankstyto rato ir apgadintos važiuoklės rezultatu.

Renginio organizatoriai džiaugiasi dalyvių atkaklumu ir gausa bei žada ilgai nelaukti tolimesnių varžybų – jos Alytuje turėtų nuaidėti spalio mėnesį, tik jau pakeitę savo lokaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius