Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stabiliai važiuojantis „Mediafon“ ekipažas stabilumą vadina viena iš pagrindinių taisyklių Dakare

„Mediafon“ ekipažas – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas – gal ir nėra lyderiai Dakaro motobagių klasėje, tačiau važiuoja stabiliai. Kaip patys sako, stabilumas yra tai, kad šiose lenktynėse itin svarbu. Šeštadienį septintąjį greičio ruožą jie baigė 24-i.
„Mediafon“ ekipažas
„Mediafon“ ekipažas / Komandos nuotr.

7-oji Dakaro ralio diena buvo ne tokia, kokios tikėjosi dalyviai, dar vakar, dėl vėl sustiprėjusių liūčių, organizatoriai buvo priversti keisti planus, pasikeitė ne tik Dakaro stovyklos vieta, automobilių startavimo laikas, bet ir greičio ruožo konceptas – ekipažams pristatyta pusmaratonio tema.

Dėl tų pačių oro sąlygų šiandien greičio ruožai buvo atšaukti motociklams ir keturračiams.

VIDEO: Tomas Jančys: džiaugiamės, kad nelijo

„Koks etapas? Pusė Dakaro jau praėjo, dienas skaičiuojant…Tai galvoju – visai ir neblogai. Labai jau laukiam rytdienos vakaro, tada galėsime truputi sustoti nuo bėgimo ir išsimiegoti. Šiandien ką mačiau linksmo, tai mieganti Irmantą, visą kelią pramiegojo“, – pavargęs, bet su šypsena kalbėjo Tomas Jančys.

Pakeliui į maratono stovyklavietę, mechanikai savo komandų laukė serviso zonoje. Lenktynininkai prieš uždarą ir tik dalyviams skirtą stovyklavietę, turėjo galimybę atiduoti techniką tvarkymui.

Tam buvo skirta vos dvi valandos, tikriausiai būtent dėl to rezultatų lentelėje matėsi ženklus, komandų kovojančių dėl rezultatų, saugumas.

„Mes saugojom ir tausojom techniką, kad kuo mažiau darbo būtų, žinome, kad laikas ribotas, manau ne mes vieni taip darėme“, – sakė Tomas Jančys.

Sekmadienį Dakaro dalyvių laukia 824 km, iš jų 346 km greičio ruožas. Trasa susidės iš smėlio, kopų ir kietos žemės. Po 8-osios dienos lenktynininkai galės atsikvėpti – jie grįš į Rijade esančią stovyklavietę, pasimėgauti poilsio diena. Mediafon ekipažas septintame greičio ruože stojo į 24 poziciją, o bendroje T4 klasės įskaitoje rikiuojasi 22 vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius