Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stunt Eurocup“ Vilniuje nugalėtojui išaiškinti teisėjai nebūtini – Arūno Gibiežos pasirodymas abejingų nepaliko

Vilniuje Arūnas Gibieža įrodė tai, ko nepavyko įrodyti Kaune. „Siemens“ arenoje vykusiame motoakrobatikos Europos taurės varžybose A. Gibieža nepaliko vilčių konkurentams ir išsivežė nugalėtojo taurę bei susirinko visų žiūrovų ovacijas – jis buvo pripažintas geriausiu iš 18 dalyvių, kurie susirinko iš Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Prancūzijos, Lietuvos ir kitų valstybių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antrą ir trečią vietas varžybose pasidalino du prancūzai: Benjaminas Baldini bei Kevinas Parussini. Finale jie surinko atitinkamai 212 ir 207 taškus, o A. Gibiežos pasirodymas buvo įvertintas 227.

Finalinė „Stunt Eurocup“ dalis buvo atkakli. Po kiekvieno sportininko pasirodymo buvo skelbiamas jo įvertinimas ir, jeigu jis buvo geresnis už prieš tai pasirodžiusių akrobatų, motociklininkas užimdavo vadinamąją laikino lyderio vietą – „King of the Hill“. Įdomu, kad šįkart į finalą pakliuvo net penki lietuviai.

Nuo pat 12-ąją vietą užėmusio sportininko (Virgilijaus Dikšos) iki 7-ąją (Šarūno Kezio) lietuvių niekas iš „King of the Hill“ neišstūmė – tą sugebėjo padaryti po Š.Kezio važiavęs Vladimiras Petrovas. Vėliau praktiškai su kiekvieno dalyvio pasirodymu „King of the Hill“ savininkas keitėsi – pasirodymai, teisėjų nuomone, buvo vis geresni ir geresni.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Kvalifikacija – geresnė nei Kaune

Nors dalyvių tiek prieš mėnesį vykusiame „Stunt Eurocup“ Kaune, tiek balandžio 5-ąją Vilniuje buvo praktiškai tiek pat, sportininkai atrodo patobulėję. Triukai, kuriuos Kaune sugebėjo atlikti tik Arūnas Gibieža bei Joona Vatenenas, Vilniuje tapo įkandami kas antram motoakrobatui.

Tai tapo nemažu iššūkiu geriausiems, tačiau jie sugebėjo nustebinti ir žiūrovus, ir tarptautinę trijų teisėjų komisiją: visi Kaune geriausiai pasirodę sportininkai pateko į geriausiųjų dešimtuką ir Vilniuje. Kai kuriuos triukus jie darė taip lengvai, kad betrūko į laisvą ranką paimti telefoną ir juo rašyti SMS žinutę.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Lietuviams šis etapas buvo sėkmingesnis: Kaune į „Top 10“ prasibrovė vos vienas lietuvis, A. Gibieža, Vilniuje į finalinius važiavimus prasibrovė net penki tautiečiai. Teisėjai padarė nedidelę išimtį: trys sportininkai, užėmę 10-12 vietas, surinko po vienodą taškų skaičių – 118. Nenorėję traukti burtų, teisėjai nusprendė vietoje „Top 10“ daryti „Top 12“.

Daugiausia balų kvalifikaciniame važiavime surinko A. Gibieža – 241. Visi likę sportininkai atsiliko daugiau nei keturiomis dešimtimis taškų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Vertinami penki akrobatikos elementai

Motoakrobatų pasirodymai tiek kvalifikacijoje, tiek finale buvo vertinami trijų teisėjų šimtabalėje sistemoje – kiekvienas teisėjas vieno sportininko pasirodymui galėdavo skirti iki šimto taškų. Sudėjus visų teisėjų skiriamus balus, maksimalus įmanomas taškų skaičius – 300.

Vieno teisėjo skiriamą šimtą taškų sudaro penkios dalys po dvidešimt: tokiu taškų skaičiumi vertinamas „Wheelie“ (triukai važiuojant ant galinio rato), „Stoppie“ (triukai važiuojant ant priekinio rato), „Driftas“ (šoninis slydimas motociklu), akrobatika (triukų sudėtingumas) bei gebėjimas gražiai sujungti triukus vieną su kitu.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Nuotykiai prasidėjo dar prieš varžybas

Netikėtumai organizatoriams bei dalyviams prasidėjo gerokai prieš varžybas. Organizatoriams vienas netikėtumas buvo netgi labai malonus – „Siemens“ arenos dangos paruošimas varžyboms kainavo gerokai mažiau nei Kaune. 

Kadangi uždarų arenų betonas yra per slidus motociklininkams, ant jo organizatoriai Kaune pylė limonadą. Kuris geriausias? Tas, kuris turi daugiausiai cukraus – „Coca-Cola“. Vilniuje šį nesklandumą pavyko išspręsti be kelių šimtų litrų kolos – užteko specialaus saldiklio, kurį atskiedus vandeniu ir užpylus ant betono, grindinys su padangomis sukibo dar geriau nei po juodojo gazuoto gėrimo.

Dalyviai taip pat turėjo nuotykių. Šeštadienio vidurdienį vykusiose treniruotėse skaudžiai griuvo pirmojo etapo Kaune nugalėtojas Joona Vatenenas. Suomis važiavo ant galinio rato ir nukrito nuo motociklo tiesiai ant nugaros. Sportininkas kurį laiką stovėjo susiėmęs už nugaros, bet atsipirko sutrenkimu. Tuo tarpu motociklui baigėsi liūdniau – lūžo rėmas. Tačiau lietuviai greitai suorganizavo mechanikų komandą ir rėmą suvirino bei netgi spėjo nudažyti.

VIDEO: „Stunt Eurocup“ varžybos Vilniuje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius