Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

Su kokia vėliava Vaidotas Žala startuos 2023 m. Dakare: Ukrainos ar Lietuvos?

Ketvirtadienį Vaidotas Žala, atstovaujantis „Teltonika racing“ komandai, surengė naujo Dakaro ralio automobilio pristatymą. Lietuvos pilotas startuos naujutėlaičiu „Prodrive Hunter T1+“. Tokiu pačiu, kokiu važiuoja ir daugkartinis pasaulio ralio čempionas Sebastienas Loebas.

Visą interviu, nufilmuotą pristatymo metu, rasite čia. Mes žemiau pateikiame svarbiausius aspektus: kuriai valstybei Vaidotas Žala atstovaus 2023 m. Dakaro ralyje Saudo Arabijoje? Ar jis turi pasirinkimą?

Iš tiesų, pristatymo metu ant „Hunter“ veidrodėlių puikavosi „geltona/mėlyna“. Tiesa, automobilį puošia šaulių simbolika, bet lietuviškos trispalvės bent jau iki šiol nebuvo.

15min jau rašė apie politiniu tapusį ginčą tarp kai kurių Lietuvos lenktynininkų. Ietys susikryžiavo dėl karo Ukrainoje. Buvęs ralistas, kurio pavardės jau nebeminėsime, komentuodamas Lietuvos pagalbą Ukrainoje nesirinko neigiamų žodžių, ukrainiečius vadino „nacikais“. Vaidotas Žala ir keli kiti LASF tuometinės vadovybės nariai bei lenktynininkai pasakė, ką galvoja apie tokius vertinimus. Taip pat nepagailėjo kritikos LASF vadovybei už pasyvumą. Plačiau apie šią situaciją galite skaityti čia.

Gavęs LASF Drausmės ir etikos komisijos nuobaudą, Vaidotas Žala pareiškė, kad 2023 m. Dakare atstovaus Ukrainai.

Taip pat kreipėsi į LASF Apeliacinį teismą, prašydamas panaikinti, jo nuomone, neteisingą nuobaudą: diskvalifikaciją dviem mėnesiams ir piniginę baudą. Tad natūralu, kad ketvirtadienį kilo klausimas: o kas toliau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius