-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru klubas“ tęsia 11-ąją „Gravel Challenge“ seriją „Liqui Moly“ taurei laimėti

Viena aktyviausių automobilių bendruomenių Lietuvoje – „Subaru Klubas“ ir toliau tęsia tradicijas rengti lenktynes žvyro trasoje. „Gravel Challenge“ varžybų pirmasis etapas vyko Marijampolės autokroso trasoje. Čia pat surengtas ir antrasis, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rimo Lelecko nuotr.

Antrasis „Gravel Challenge“ etapas šiemet, į renginį sutraukęs daugiau nei 60 dalyvių, kurie buvo kaip reikiant nusiteikę rimtai kovai dėl „Liqui Moly“ taurių ir vertingų prizų.

Varžybose pirmos startavo moterys. „Moterų“ klasėje dalyvavo 4 merginos. Geriausią laiką čia parodė Kamilė Zokaitė, vairavusi „Subaru Impreza“ automobilį. Ji trasoje sugaišo 4 min. 22,97 sek.

Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka
Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka

Rūta Saladžienė pademonstravo antrą rezultatą pagal laiką. Sugedus jos „Subaru Impreza“ automobiliui, mergina jį pakeitė kitu ir toliau tęsė varžybas. Trečia liko Rita Kurdzikauskienė. Gertūdai Laurinavičiūtei, vairavusiai „Ford Fiesta“ automobilį, varžybos baigėsi antrame rate. Ji turėjo nedidelį incidentą – įvažiavo į atitvarus.

Po moterų važiavimų startavo FWD ir RWD dalyviai. Šiame etape svečių FWD klasė buvo gausesnė, kova vyko tarp devynių dalyvių. Pirma vieta atiteko Tautvydui Perevoščikovui iš Marijampolės, važiavusiam „Ford Focus“ automobiliu. Jis trasoje sugaišo 4 min. 19.45 sek. Antra vieta atiteko šių varžybų senbuviui Vytautui Junevičiui iš Panevėžio, važiavusiam „Mitsubishi Colt“ automobiliu. Trečia vieta atiteko Vilmantui Frolovui iš Šakių.

Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka
Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka

RWD klasėje vyko įdomi kova tarp „BMW“ dalyvių ir „VAZ 21013“. Greičiausias buvo Tomas Kažėmėkaitis iš Šakių, vairavęs BMW 318. Dėl antros vietos vyko įnirtinga kova dėl šimtųjų sekundžių.

Antra vieta atiteko Virginijui Raulušaičiui iš Vilniaus su BMW 120. Jis 29 šimtosiomis aplenkė savo Dainių Kulionį ir užlipo ant prizininkų pakylos. Trečią vietą laimėjo Dainius Kulionis iš Vilniaus, vairavęs BMW 323.

Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka
Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka

„AWD“ įskaitoje startavo 22 automobiliai visais varančiais ratais. Geriausią rezultatą čia parodė Dainius Sukackas su „Subaru Impreza“ iš Varėnos. Jo laikas trasoje – 3 min. 56,65 sek. Vos 11 šimtųjų lėtesnis buvo Oleg Krukovkij iš Vilniaus, dalyvavęs „Subaru Impreza“ automobiliu. Nuo jo dar šiek tiek nutolęs finišavo trečios vietos prizininkas Rimvydas Mankus iš Tauragės, taip pat „Subaru Impeza“ automobiliu.

Patys greičiausi dalyviai susibūrė „Sport“ klasėje. Čia automobiliai per kiekvieną važiavimą kėlė dulkių debesis ir kitaip žavėjo publiką. Tarp 4WD klasės dalyvių greičiausias buvo Tadas Gombrevičius su „Misubishi Lancer EVO V“ iš Vilniaus. Tadui priklauso ir geriausias varžybų laikas. Antra vieta atiteko Tomui Smirnovui iš Vilniaus, vairavusiam „Subaru Impreza“. Trečia vieta – taip pat „Subaru Impreza“ vairavusiam Rolandui Tučkui iš Klaipėdos.

Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka
Rimo Lelecko nuotr./Varžybų akimirka

Šioje „Sport“ klasėje dalyvavo ir svečiai iš Lenkijos. Miroslaw Fiedorowich iš Balstogės, vairavęs „VW Golf 2“ automobilį užėmė 4 vietą, 5 vieta atiteko svečiui iš Lenkijos, Marek Suchocki iš Balstogės, vairavusiam „VW Golf 4“.

„Laisvoje“ klasėje pasivaržyti papildomai panoro 18 dalyvių. Čia pirmas buvo Dainius Sukackas, antras Tadas Gombrevičius, o trečias – Rolandas Tučkus. Nežiūrint į tai, kad po „Gravel Challenge“ jau spėjo prabėgti kelios dienos, kelios dešimtys jo dalyvių vis dar gyvena varžybų akimirkomis.

Varžybų organizatoriai dėkoja susirinkusiems dalyviams, žiūrovams, varžybų rėmėjams, svečiams ir teisėjams. Dvejomis varžybomis viskas nesibaigs, nes renginio organizatoriai jau planuoja kitas varžybas. Trečiasis etapas vyks rugsėjo 21 d. Marijampolės autokroso trasoje.

VIDEO: „Subaru klubo“ varžybos „Gravel Challenge“ „Liqui Moly“ taurei laimėti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius