Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: „Dakare 2020“ Saudo Arabijoje startuos rekordinis lietuvių ekipažų skaičius

Daugelis Dakaro ralio gerbėjų naktį prikelti iš miego išvardytų Benedikto Vanago, Antano Juknevičiaus ar Vaidoto Žalos pavardes. Tačiau 2020 m. sausio 5 d. prie starto Saudo Arabijos smėlynuose stos rekordinis komandų skaičius: 5 automobiliai ir vienas motociklas. Susipažinkite iš arčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas parodė naują Dakaro visureigį: kopas šturmuos su MINI

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas

Arūnas Dakaro ralyje (Peru) debiutavo 2019 m. sausio mėnesį. Stengėsi be reikalo nerizikuoti, važiavo pamatuotai. Ir iškovojo Lietuvai rekordiškai aukštą pasiekimą motociklų klasėje – 24-tą vietą. Tarp Dakaro naujokų Arūnas buvo ketvirtas.

Asm. albumo nuotr./Arūnas Gelažninkas buvo greičiausias „Lietuvos Cross Country“ čempionato etape
Asm. albumo nuotr./Arūnas Gelažninkas buvo greičiausias „Lietuvos Cross Country“ čempionato etape

„Aš pats rezultatu Dakare 2019-ais metais esu patenkintas. Prieš važiuodamas į Dakarą pamąstydavau, kokią vietą norėčiau užimti. Manau, kaip pirmam kartui, ši vieta yra labai puiki.

Kaip reagavo artimieji? Šeima irgi rezultatu patenkinta. Aišku, tėtis varžybų metu visad sakydavo: gali paspausti labiau, ko čia taip neskubi“, – po finišo emocijomis dalijosi Arūnas.

Arūnas labai rimtai ruošiasi 2020 m. Dakarui, sunkesniu nei konkurentai dakariniu motociklu dalyvaudamas daugybėje varžybų: Baja Poland, Italijoje vykusiame Pasaulio enduro čempionato etape.

„KTM Rally Replica“ motociklas (2020 m. modelis) kainuoja apie 31 tūkst. Eur. Arūnas šiemet planuoja dvi treniruočių sesijas Dubajaus apylinkėse.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Pirmieji du Dakarai, važiuojant dyzeliniu „Seat“ visureigiu („Bitute“) jiems buvo itin sunkūs, tačiau kiti du pasirodymai su „Hilux“ („Kamane“) „Agrorodeo“ duetui suteikė sparnus. 2019 m. Dakare Vaidotas ir Saulius taip pat pasiekė savo rekordą – finišavo 12-ti. Žinoma, jei ne lūžusi traukė dykumoje 2018 m., Vaidotas su Saulium būtų pasiekę tokių aukštumų ir anksčiau.

2020 m. „Agrorodeo“ startas – intriguojantis. Naujasis automobilis „Mini John Cooper Works Rally“ turi dvigubai didesnį sukimo momentą, nei „Hilux“, todėl ekipažas neslepia, kad taikosi į TOP 10. Automobilio kaina – 500 tūkst. Eur. Dakarui Vaidotas ruošiasi dalyvaudamas Lietuvos ralio čempionate su šturmanu Andriu Malnieku.

VIDEO: V.Žala ir S.Jurgelėnas į Dakarą važiuos nauju visureigiu

Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis

Benediktas naująjį „Toyota Hilux“ pristatė pernai, rugsėjo 13 d. Ant Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos laiptų užvažiavo komandos „General Financing Team Pitlane“ maratoninių bekelės lenktynių automobiliu „Hilux Overdrive“. Arba „Juoduoju Vanagu“. Pernai tai buvo moderniausias lietuvių automobilis Dakare. Tąkart Benediktas sakė, kad Dakaro 2019 m. biudžetas – apie 0,5 mln. Eur.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pristatymo akimirka

Ši investicija Benediktui atsipirko. Nors Pietų Amerikoje Benediktas su Sebastianu stebino kvapą gniaužiančiais šuoliais, jiems pasišokinėjimai nuo kopų baigėsi labai sėkmingai – iškovota aukščiausia Lietuvos istorijoje 11-oji vieta Dakare. Iki 10-os pritrūko vos 5 sek. Pamatykite kvapą gniaužiantį B.Vanago šuolį.

Nors Benediktas 2019 m. pasitraukė iš klasikinio ralio ir netgi pardavė savo juodąją „Škoda“, Dakarui jis ruošėsi lenktyniaudamas „FIA World Cup for Cross Country Bajas“.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis

Dakaro gerbėjai gali džiūgauti: jų numylėtiniai, 2019 m. sausį perėję devynis pragaro ratus, vėl startuos. Nors Darius Vaičiulis buvo suabejojęs, ar tikrai dalyvaus dykumų lenktynėse Saudo Arabijoje, dabar patvirtino džiugią žinią – jis liks Antano šturmanu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antano Juknevičiaus Dakaro bolido pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antano Juknevičiaus Dakaro bolido pristatymas

Kol kas Antanas su Darium nedaro jokių rinkodarinių veiksmų. Juk automobilis tas pats, „Overdrive Hilux“ (2011–2016 m. gamintas OTB modelis, 2018 m. pirktas už 365 tūkst. Eur.).

Antanas kol kas nesako komandos pavadinimo, tik informavo, kad tai nebus „Craft Bearings“. Antanas treniruojasi Dubajaus smėlynuose, šiais metais ten važiuos jau ketvirtą kartą. O naujienomis apie komandos planus pasidalins spalio viduryje.

Gintas Petrus ir Tomas Jančys

Šiuo metu šis ekipažas lenktyniauja „Hilux Overdrive“ OTB modeliu Balkanų ralyje (tokiu, kokį anksčiau turėjo V.Žala).. G.Petrus ne kartą yra dalyvavęs tikruoju Dakaru vadinamame „Africa Eco Race“. Taip pat tris kartus važiavęs Dakaro ralyje, kol jis dar vyko Afrikos žemyne.

Asm. albumo nuotr./Gintas Petrus ir Tomas Jančys
Asm. albumo nuotr./Gintas Petrus ir Tomas Jančys

Tomas Jančys motociklu yra lenktyniavęs ne tik „Africa Eco Race“, bet ir Tuarego, Breslau ir kituose raliuose. Taigi abu ekipažo dalyviai – patyrę ir užsigrūdinę smėlynuose. Jų keliai ir susikirto šių metų „Africa Eco Race“. Komandos pavadinimo dar nesugalvojo, pristatys spalio mėnesį.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas

Ekipažas kitu automobiliu – buvusiu G.Petraus „Dessert Warrior“ startavo „Italian Baja“ ir Lietuvoje. 4x4 Perimetre jau išbandė šiemet įsigytą V.Žalos „Kamanę“ (Hilux Overdrive), ją pirko už 180 tūkst. Eur. Šiose lenktynėse sekėsi neblogai, tačiau patyrė ir nuotykių: teko keisti sankabą, o po smūgio į pušelę išmušė galinį tiltą.

Edvinas yra adrenalino mėgėjas. Važinėja motociklais, keturračiais, yra išbandęs šonaslydį, traukos lenktynes, turi piloto licenciją, bet jam pritrūko greičio. Dabar rado jam patinkančią sferą, kur greičio netrūksta. Tai – Rally Raid (bekelės maratoninės) lenktynės.

Aisvydas – jaunas, bet labai patyręs klasikinio ralio šturmanas, važiavęs „General Financing Team Pitlane“ ralio komandoje. Ekipažas turėjo keletą treniruočių Lietuvos karjeruose, o šiais metais dar bent du kartus vyks į Dubajaus smėlynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius