Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi 1-ojo Dakaro etapo įvykiai: lietuvių lyderystė ir greitas „Audi“ fiasko

Dakaro ralio pirmasis greičio ruožas dalyviams pasiūlė 333 kilometrų distanciją. Šis etapas buvo išties klastingas, todėl jame netrūko įvairių įvykių. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais.
Stephane`as Peterhanselis
Stephane`as Peterhanselis / iGo2Dakar nuotr.

Visas Dakaro naujienas ir rezultatus rasite čia

Arūno Gelažninko ir Laisvydo Kanciaus pergalės etape

Be jokios abejonės, šis įvykis yra pats svarbiausias visiems lietuviams. Arūnas Gelažninkas buvo greičiausias „Original by Motul“ klasėje, kuri vadinama „vienišių įskaita“.

Tačiau dar didesnė staigmena ir dovana mūsų šalies Dakaro fanams buvo Laisvydo Kanciaus pasirodymas. Pirmasis Lietuvos keturratininkas, pernai debiutavęs Dakare, šių metų lenktynes pradėjo laimėdamas greičio ruožą keturračių įskaitoje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Žiūrovų iš Lietuvos pagalba Vaidotui Žalai

Vaidotui Žalai šis greičio ruožas buvo labai permainingas. Nors pilotas parodė, kad gali važiuoti greitai, tačiau jam netikėtai teko stoti įklimpus smėlyje. Čia jis iššvaistė daug brangių minučių, tačiau kabant ant „Mini“ dugno jam galėjo tekti praleisti ir daugiau laiko. Jeigu ne žiūrovai iš Lietuvos.

VIDEO: Vaidotas Žala po dienos neslepia emocijų: „Vargšė mašinytė – labai kentėjo šiandien“

Vaidotas Žala įklimpo būtent ten, kur plazdėjo Lietuvos trispalvės, tad sirgaliai buvo pasiruošę savo dievuką iš ten išnešti nors ir rankomis.

Plačiau apie šią Vaidoto Žalos gelbėjimo operaciją skaitykite čia.

VIDEO: Iš Lietuvos atvykę Dakaro gerbėjai suskubo padėti įklimpusiam Vaidotui Žalai

Antano Juknevičiaus „Lapės“ bėdos ir naktis dykumoje

Panašu, kad „Kreda“ komandos reikalai šių metų Dakare komplikavosi. Jau pirmame greičio ruože Antanas Juknevičius susidūrė su techninėmis problemomis. Po kelių valandų ekipažas pagaliau pajudėjo, tačiau komanda praneša, kad jų „Lape“ vadinamas visureigis rodo kaprizus.

Ekipažo laukia dar daugiau nei šimtas kilometrų per kopas iki finišo. Šį atstumą jiems jau teks įveikti tamsoje. Šiuo metu, kai rašoma ši dienos apžvalga „Kreda“ komanda dar nėra pasiekusi finišo.

Plačiau apie Antano Juknevičiaus problemas skaitykite čia.

„Audi“ komandos fiasko

Šiais metais hibridiniu ir itin futuristiškai atrodančiu „RS Q e-tron“ modeliu Dakare pasirodžiusi „Audi“ komanda jau praktiškai gali kelti baltą vėliavą. Jau per pirmąjį greičio ruožą du komandos pilotai, į kuriuos buvo dedamos didžiausios viltys pasiekti pergalę, susidūrė su problemomis.

Pirmiausią galinį ratą su visa pakaba nusilaužė misteris Dakaras Stephane`as Peterhanselis, o greičio ruožo pabaigoje neatlaikė iki tol greičiausiųjų penketuke važiavusio Carloso „El Matador“ Sainzo „Audi“.

Gamyklos garbę liko ginti tik Mattias Ekstromas, tačiau ir jis prieš greičio ruožo pabaigą nusirito rikiuote žemyn ir finišavo tik 38-as ir lyderiui Nasserui Al-Attiyah su „Toyota“ nusileidžia jau pusantros valandos. Taigi, „Audi“ koncernas savo ambicijas gali atidėti kitiems metams, nes laimėti šiemet jų šansai jau yra artimi nuliui.

Benedikto Vanago klajonės

Benediktas Vanagas šiame greičio ruože turėjo visus šansus pasirodymą baigti greičiausių ekipažų dešimtuke. Tačiau tokiam ralio startui įvykti nebuvo lemta. Vietoje, kur paklydo labai daug ekipažų, teisingo kelio išsyk nerado ir Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro. Sugaišę marias laiko jie finišavo preliminarioje 23-ioje vietoje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius