Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi Dakaro dienos įvykiai: kritę lyderiai, nustebinę pasirodymai ir vienas sunkiausių ruožų

Devintasis greičio ruožas ir jo akmenys ne vienam sportininkui pridarė žalos. Trasoje krito ne vienas sportininkas, kai kuriems ši diena Dakare buvo netgi paskutinė šiais metais. Sunkiai sekėsi ir kai kuriems lietuviams. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais sausio 12 d. įvykiais Dakare.

Benediktas Vanagas – TOP10 devintajame ruože

„Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažas, Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro, pamiršę konservatyvią strategiją padidino tempą ir devintajame etape užėmė 10-ąją vietą. Bendroje įskaitoje duetas išlaikė 12-ąją poziciją.

„Palaikėme gerą tempą, tik paskutiniame greičio ruožo ketvirtyje padarėme keletą navigacijos klaidų, kurios galėjo mums kainuoti 10 minučių. Šiaip diena buvo gera – pasirinkome tinkamą padangų slėgį, todėl stipriai nepramušėme nė vieno rato“, – kalbėjo sportininkas.

VIDEO: Benediktas Vanagas apie sudėtingą greičio ruožą: „Padarėme pakankamai neblogą darbą“

Devintasis greičio ruožas – vienas šlykščiausių Dakare?

Turbūt taikliausiai apie devintąjį greičio ruožą pasisakė motociklininkas Arūnas Gelažninkas: „Pats šlykščiausias iš visų greičio ruožų šiandien buvo – vieni akmenys“.

VIDEO: Devintoji A.Gelažninko diena: „Bandžiau atsigriebti, ką praradau, tai gyvenimas tris kartus prieš akis prabėgo“

Jam pritarė ir Laisvydas Kancius. Kaip po finišo sakė keturratininkas, šios dienos trasa neturėjo nieko bendro su raliu. Jo teigimu, kai kurie iš nevilties vos neverkė.

„Kažkoks išprotėjimas. Nieko panašaus čia į ralį – visą dieną vien kalnai. Kaip sau nori – turi vos ne nulipt nuo keturračio, jį perkelt, kad galėtum pravažiuoti. Kosmosas! Sudaužiau ratą, vairą sulenkiau, bet ne aš vienas. Įdomi dienelė, bet svarbu, kad finiše. Reikia kovoti ne su konkurentais, o su pačiu savimi.

Neutralizacijos zonoje buvo motociklininkai, keturratininkai, vyrai jau vos ne į ašaras puolę, nes nieko negalėjo padaryti. Nežinau, ar čia ir yra Dakaro esmė, bet nieko bendro su raliu“, – po finišo pasakojo L.Kancius.

VIDEO: L.Kancius į didžiulius akmenis sudaužė ratą, sulankstė vairą, kai kurie varžovai vos neliejo ašarų

Akmenis pajautė ir automobiliu važiavę Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis.

„Baisus greičio ruožas, bet mes to ir tikėjomės, nes kai parašo, kad bus 5 proc. akmenų, tai suprask, kad bus 95 proc. Smėlis, kuriame pribarstyta akmenų, tai nėra smėlis. Tai akmenynas. Atrodo, kad mes ir organizatoriai viską suprantame skirtingai“, – pasakojo Darius Vaičiulis.

Antanas Juknevičius pridėjo, jog „Darius sakė, jeigu bus daugiau tokių greičio ruožų, į Dakarą nebevažiuos“.

VIDEO: A.Juknevičiui ir D.Vaičiulis: bjaurus greičio ruožas – pakartoti nesinorėtų

Pirmieji finišavę motociklininkų klasės lyderiai taip pat tikino, kad ruožas pareikalavo nemažai jėgų.

VIDEO: Lyderių įspūdžiai po devintojo Dakaro ruožo: trasa gana žiauri

Išretėjo motociklininkų lyderių gretos

Dar pirmadienį vakare paaiškėjo, kad iš kovos pasitraukė M.Gerini. Antradienį ruože susižalojo T.Price'as, L.Benavidesas

155-ajame kilometre nukrito ir kairę ranką bei petį susižalojo vienas lyderių tarp motociklininkų – Toby Price'as. Dakaras jam jau baigtas.

Lenktynininkas dėl traumos buvo išgabentas į ligoninę. Praėjusiais metais motociklų klasėje jis iškovojo trečią vietą.

Taip pat paaiškėjo, kad iš Dakaro pasitraukė pirmadienį griuvęs tiesioginis Arūno Gelažninko varžovas „vienišių“ klasėje – Maurizio Gerini. Jis po kritimo aštuntajame ruože jautėsi prastai, ir nors ir pasiekė finišą, tačiau gydytojai rekomendavo pasiilsėti ir netęsti varžybų.

Dakaras antradienį pasiaigė ir Luciano Benavidesui. Po 239 km argentinietis buvo trečioje vietoje. Tačiau 242-ame kilometre patyrė avariją ir susižeidė petį. Lenktynininkas išskraidintas į ligoninę.

S.Peterhanselis pirmą kartą šiemet laimėjo greičio ruožą

Stephane`as Peterhanselis šiandien tapo greičio ruožo nugalėtoju. Tą jis padarė pirmą kartą šių metų Dakare, nors ir iki šios pergalės bendroje įskaitoje buvo klasifikuojamas pirmoje vietoje. Tokį rezultatą savo šiandienos pergale prancūzas dar labiau sustiprino.

Po devynių greičio ruožų „Mini“ vairuojantis „Misteris Dakaras“ prieš artimiausią persekiotoją Nasserą Al-Attiyah yra sukaupęs 17 min. 50 sek. persvarą ir rytojaus greičio ruožą pradės pirmasis. Jam teks „atidarinėti“ trasą ir pačiam ieškoti teisingo kelio, nesivadovaujant kitų klasės dalyvių paliktomis vėžėmis.

G.Petraus, A.Juknevičiaus ir E.Juškausko važiavimas greta

Šiame greičio ruože itin panašų tempą demonstravo trys lietuviški ekipažai – Gintas Petrus su Jose Marquesu, Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu bei Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu.

Keletą kartų kelio taškuose jie rikiavosi vienas paskui kitą ketvirtame dešimtuke. Galiausiai finiše visų trijų lietuviškų ekipažų rezultatas tilpo į keturių minučių intervalą. Geriausiai jų gretose pasirodė Gintas Petrus, užėmęs 33-ią vietą. Antanas Juknevičius ir Edvinas Juškauskas pasiekė atitinkamai 35-ą ir 36-ą vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius