Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testiniame „Winter Rally“ greičio ruože geriausią tempą pademonstravo Martynas Samsonas

Penktadienį už dešimties kilometrų nuo Utenos buvo surengtas bandomasis „Winter Rally“ greičio ruožas. Sustingusiame žvyrkelyje savo jėgas išmėgino 14 ekipažų.
Testinis greičio ruožas
Testinis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nors paskelbtoje ralio dalyvių starto tvarkoje galima rasti 27 duetus, tačiau išbandyti automobilį ir komandinį darbą su šturmanu ryžosi tik pusė ekipažų. Organizatoriai ralio dalyvių bandymams paruošė jau tradicinį ir gerai žinomą greičio ruožą.

4,2 km ilgio atkarpa, kaip ir visi šeštadienį prasidėsiančio ralio greičio ruožai, tiek žiūrovams, tiek patiems dalyviams kėlė daug klausimų dėl dangos. Nors pastarąsias porą dienų kelius merkė lietus, kuris akimirksniu ištirpdė sniegą, tačiau įšalas niekur nedingo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Testinis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Testinis greičio ruožas

Bandomuoju greičio ruožu visiems ekipažams praskriejus po kelis kartus, žvyrkelyje tik vietomis, kur minkščiau susiformavo nedidelės vėžės. Tačiau ant sustingusio ir suledėjusio pagrindo buvo aiškiai matyti padangų dyglių žymės.

Pažadame duoti vaizdų.

Kad kelio danga tinkama lenktynėms patikino ir „Autorikona“ komandos lenktynininkas Giedrius Notkus, kuris tvirtino, kad ralio gerbėjai neturėtų bijoti ne pačio žiemiškiausio oro.

„Greičio ruožai tikrai geri. Tiek susirašant matėme situaciją, tiek testiniame ruože buvo viskas gerai. Įšalas yra. Realiai, kokios provėžos jau buvo sušalę, tokios ir likę. Niekur tikrai neprasipjovė tiek, kad reikėtų braukti dugnu. Jei kur į kelkraštį nulipi, kur nevažinėta, tai gal kiek minkščiau. Taigi, visos sąlygos raliui yra. Kviečiu žiūrovus atvykti. Tikrai nepasigailėsite. Pažadame duoti vaizdų“, – po bandomojo greičio kalbėjo panevėžietis Giedrius Notkus.

VIDEO: „Winter rally 2018“ bandomasis greičio ruožas

Geriausią rezultatą testiniame greičio ruože pademonstravo Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos duetas, važiuojantis BMW M3X automobiliu.

Sportininkai 4,2 km atkarpą savo trečiuoju bandymu nuvažiavo per 2 min. 33,4 sek. Per 2 min. 41,1 sek. trasą įveikė ir antrą laiką antrame važiavime užfiksavo Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Testinis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Testinis greičio ruožas

Trečio rezultato autoriais tapo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu – 2 min. 43,1 sek. Jiems vos 0,1 sek. nusileido Benediktas Vanagas, kuriam stenogramą skaito Mindaugas Čepulis.

Abu pastarieji ekipažai savo geriausius rezultatus parodė paskutiniuoju bandymu.

Su visų dalyvių bandomųjų važiavimų rezultatais galima susipažinti paspaudus šią nuorodą.

Šeštadienį ralio dalyvių laukia septyni greičio ruožai. Jais sportiniu tempu ekipažai įveiks beveik 83 kilometrus ir po šių varžybų išsidalins pirmuosius taškus Lietuvos ralio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius