Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikina motociklininkus: išbandę lenktynių trasą, nebenorėsite lenktyniauti gatvėje

Ateinantį sekmadienį, tik praūžus motociklininkų sezono atidarymo šventėms, „Nemuno žiede“ Kačerginėje organizuojamas nemokamas mokymų renginys motociklininkams „Liqui Moly Motodiena“. Su geresniu motociklo valdymu supažindins ir pomėgiu lenktyniauti ne gatvėse, o lenktynių trasose bandys užkrėsti tokie profesionalūs lenktynininkai kaip Šarūnas Pladas, Aldas Rastenis, Justinas Kontrauskas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Motodiena
Motodiena / Organizatorių nuotr.

Renginį organizuojantys Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) Plento žiedo komisija, motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ ir „Nemuno žiedas“ motociklininkus kviečia dalyvauti treniruotėse, kurių metu šie galės pasitreniruoti kaip tai daro profesionalūs sportininkai, gauti patarimų iš profesionalų, išmokti geriau valdyti motociklą važiuojant paskui instruktorius.

LMSF prezidento Roberto Benediktavičiaus teigimu, toks renginys labai reikalingas motociklininkų sezono pradžioje, siekiant padidinti pačių motociklininkų ir kitų eismo dalyvių saugumą. Taip pat, pasak jo, tai bus puiki proga dalyviams ir lankytojams daugiau sužinoti apie motociklų sportą ir sporto galimybes tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.

„Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas tikina, kad didelė dalis motociklininkų, tokiuose renginiuose išbandę lenktynių trasas, lenktyniauti ir smarkiai viršyti greitį gatvėse nebenori.

„Tokius renginius organizuojame jau devintus metus iš eilės ir matome, kiek motociklininkų grįžta treniruotis uždarose trasose, kur nėra kitų eismo dalyvių, pėsčiųjų, o juos prižiūri organizatoriai, teisėjai ir budintis greitosios pagalbos ekipažas. Lenktynių trasoje gali rankeną sukti kiek nori, nebijodamas, kad būsi sustabdytas. Be to, pamėgę lenktynes motociklininkai nori tobulėti – sekti savo rezultatus, taisyti klaidas ir būti vis greitesni bei techniškesni. Neabejotinai toks pasitreniravimas turi daug įtakos ir geresniam motociklo valdymui gatvėje, todėl nuo tokios treniruotės pradėti sezoną labai rekomenduotina ir naujokams, ir patyrusiems motociklininkams, kurių vairavimo įgūdžiai per žiemą kiek apdulkėjo“, – teigia A.Dautartas.

Organizatorių nuotr./Motodiena
Organizatorių nuotr./Motodiena

„Moto diena“ vyks nuo 10 iki 17 valandos, į renginį būtina registruotis iš anksto. Renginio dalyviai bus skirstomi į grupes, kiekviena grupė važiuos trasoje 20 minučių. Vienas dalyvis gali registruotis į du važiavimus, registracija vyksta LMSF ir „Coffee Racers“ interneto svetainėse. Norintys dalyvauti renginyje gali važiuoti bet kokio tipo motociklu, svarbiausia, kad jis būtų techniškai tvarkingas – organizatoriai kviečia pasitikrinti, ar nėra tepalo ar aušinimo skysčio nutekėjimo, ar nenusidėvėjusios motociklo padangos ir stabdžių kaladėlės ir pan. Motociklai, prieš dalyvius įleidžiant į trasą, bus tikrinami. Dalyviai taip pat turi dėvėti tinkamą ekipiruotę – vienos arba dviejų dalių tekstilinę arba odinę motociklininko aprangą (motocikliniai džinsai netinka), uždaro tipo visą galvą dengiantį šalmą, pirštines bei batus. Dalyviai turi atvykti bent valandą iki savo važiavimo laiko, išklausyti saugumo instruktažą.

Organizatorių nuotr./Motodiena
Organizatorių nuotr./Motodiena

Apie „Coffee Racers“

Motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ renginius motociklininkams organizuoja aštuntus metus – nuo 2010-ųjų, siekdamas motociklų entuziastams suteikti galimybę prieinamomis sąlygomis bei panaudojant visas įmanomas saugumo priemones tobulinti vairavimo įgūdžius. Sporto klubas organizuoja treniruotes gatvės ir sportinių motociklų vairuotojams, profesionalų ir mėgėjų lenktynes, įskaitant nacionalinius čempionatus, bei kitus renginius, kurie prisideda prie saugaus eismo keliuose skatinimo. „Coffee Racers“ renginiai vyksta Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius