Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiame Baltijos šalių šonaslydžio etape netrūko dramos

Paskutinį vasaros savaitgalį Rygoje vykusiose šonaslydžio varžybose netrūko atkaklių kovų ir dramos. Bikerniekų trasos „Raganų katilo“ konfigūracijoje vyko trečiasis Lietuvos ir Baltijos čempionatų etapas.
Trečiame Baltijos šalių šonaslydžio etape netrūko dramos
Trečiame Baltijos šalių šonaslydžio etape netrūko dramos / Organizatorių nuotr.

„Raganų Katilas tikrai turi savotiško šarmo ir žavesio, tačiau nereikia pamiršti, jog tai viena iš sudėtingesnių šonaslydžio trasų. Čia yra ir aštrių posūkių, ir pakilimų, tad vietos klaidoms beveik nėra,“ – pirmos dienos treniruočių įkarštyje komentavo Benediktas Čirba.

Prieš pat kvalifikacinius važiavimus sugedo B.Čirbos BMW ir komandos technikams pritrūko laiko suremontuoti lenktyninį bolidą. Sakoma, kad draugą pažinsi nelaimėje – į pagalbą atskubėjo „semi-pro“ lygos dalyvė Sandra Žilienė, kuri paskolino savo bolidą ir Benediktas spėjo išvažiuoti į kvalifikacinius važiavimus bei parodyti 16-ą rezultatą.

Pro lygos kvalifikacijoje pirmąją vietą pelnė Estijos atstovas Oliver Randalu surinkęs 90 taškų, Lietuvos atstovų tarpe daugiausiai taškų, po 81, gavo trys atletai – Andrius Vasiliauskas, Gediminas Levickas ir Donatas Macpreikšas. Gediminas Ivanauskas ir Linas Klevinskas surinko po 74 taškus, B. Čirba ir Valdas Vindžigelskis – po 71 tašką, Salvijus Budrys pelnė 69 kvalifikacinius taškus, Giedrius Zabulionis 68 taškus, o Arūnas Černevičius – 64 kvalifikacijos taškus.

Pirmame porinių važiavimų etape B.Čirba nugalėjo V.Vindžigelskį, G.Zabulionis estą Andri Raudva, G.Ivanauskas – A.Černevičių, S. Budrys – Liną Klevinską.

Top 16 kovose B.Čirba įveikė kvalifikacijos nugalėtoją O.Randalu, A.Vasiliauskas – G.Zabulionį, G.Ivanauskas – G.Levicką, D.Macpreikšas – latvį Rolands Berzinš, o S.Budrys nusileido Lauri Heinonen iš Suomijos.

Tarp aštuonių geriausių pateko keturi Lietuvos sportininkai. Top 8 kovose B.Čirba įveikė latvį Raitis Maurans, A.Vasiliauskas – G.Ivanauską, o D.Macpreikšas nusileido L.Heinonen.

Pusfinalyje susitiko du Lietuvos šonaslydžio čempionai – B.Čirba ir A.Vasiliauskas. Net ir važiuodamas su skolintu automobiliu, „Raganų katilo“ trasą geriau įveikė Benediktas ir pateko į finalą, kuriame kovojo su latviu Nikolas Bertans. Šioje dvikovoje geriau pasirodė kaimyninės šalies atstovas ir B.Čirbai atiteko antra vieta trečiame Baltijos šalių šonaslydžio etape.

Suvedus Lietuvos čempionato trečiojo etapo rezultatus pirma vieta atiteko B.Čirbai, antra A.Vasiliauskui, trečia – D.Macpreikšui.

„Nustebinau pats save“, – po varžybų komentavo B.Čirba – „Labai džiaugiuosi visų kolegų pasiekimais ir didžiuojuosi šonaslydžio bendruomene. Duoti savo automobilį kitam sportininkui – drąsu ir gerbtina. Tai parodo, kiek pasitikėjimo ir bendrystės yra šioje bendruomenėje. Didelis ačiū Sandrai“.

Kitas Baltijos šonaslydžio čempionato etapas rugsėjo 18 – 19 dienomis vyks Estijoje, Kehala trasoje.

Semi-pro lygos kvalifikacijoje pirmąją vietą užsitikrino Latvijos atstovas Roberts Barinš surinkęs 87 taškus, Lietuvos atstovų tarpe semi-pro lygoje daugiausiai kvalifikacijos taškų, 74, pelnė Kęstutis Telmentas, Justinas Pečiukonis – 72, Deimantė Radzevičiūtė – 66, Arūnas Paulavičius – 64, Martynas Mažvila – 50 taškų. Labai gaila, tačiau, Latvijos Semi-pro lygoje, Lietuvos atstovų ant podiumo nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius