-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsispyrėlis Balys Bardauskas važiuoti toliau bandė net ir lūžusiomis rankomis

Trūko labai nedaug, kad visi Lietuvos atstovai, startavę šių metų Dakare, pasiektų finišo podiumą Limoje. Tačiau taip neįvyko, nes paskutinis greičio ruožas buvo lemtingas „Original by Motul“ „vienišių“ įskaitoje lenktyniaujančiam Baliui Bardauskui. Lietuvis smarkiai krito, susilaužė abi rankas ir iš varžybų pasitraukė.
Balys Bardauskas
Balys Bardauskas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Daugiau Dakaro 2019 naujienų galite rasti paspaudę čia.

Balio Bardausko užsispyrimas stebina – patyręs skaudžią avariją, susilaužęs abi rankas, pilna kraujo burna motociklininkas dar kartą pabandė sėsti ant motociklo ir važiuoti toliau. Deja, bet skausmas buvo nežmoniškas, tad Lietuvos desantas Dakare nukraujavo – prarado vieną motociklininką ant finišo podiumo.

Ligoninėje šiuo metu gulintis Balys Bardauskas papasakojo apie lemtingą akimirką ir tai, kas įvyko po avarijos.

„Kadangi startavome atvirkštine tvarka, važiavau priekyje. Buvome nutolę nedaug, gal kiek daugiau nei 10 kilometrų. Važiavau maždaug 90-100 km/val. greičiu. Nuotaika buvo gera, likę šimtas kilometrų.

Ir tuomet prieš akis atsivėrė duobė. Tokia gan nemaža duobė. Na ir verčiausi. Nulūžo mano abidvi rankos. Burna buvo pilna kraujo, nes prasiskėliau viską viduj. Šalmo nusiimti negalėjau. Girdžiu, atvažiuoja motociklai. Greit užbėgau ant kalniuko, pradėjau mosikuoti, kad jie matytų mane. Visi pradėjo stabdyti. Australas draugas sustojo, pakėlė motociklą.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Balys Bardauskas traukiasi iš Dakaro
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Balys Bardauskas traukiasi iš Dakaro

Man dar kažkas sužaidė, kad aš dar pabandysiu pavažiuot. Pavažiavau dar šimtą metrų, gal du šimtus. Nebegalėjau toliau važiuoti. Pastačiau motociklą.

Momentaliai atsirado malūnsparnis. Mane pakėlė į viršų, bet mes neskridome namo – skridome į tą pačią vietą, nes ten gulėjo dar vienas motociklininkas. Pas jį traumos rimtesnės – nugara ir kaklas.

Komandos nuotr./Benediktas Vanagas aplankė Balį Bardauską ligoninėje
Komandos nuotr./Benediktas Vanagas aplankė Balį Bardauską ligoninėje

Jo motociklas buvo pastatytas aukščiau, kad visi matytų. Toje vietoje jau stabdė visi. Gydytojai, kurie mane paėmė, sakė, kad keista, jog tokia vieta nepažymėta. Čia nieko nekaltinu, tiesiog man nepasisekė“, – sakė ligoninėje gulintis Balys Bardauskas.

VIDEO: Operacijos ligoninėje laukiantis B.Bardauskas papasakojo apie avarijos aplinkybes ir sužalojimus

Ketvirtadienio vakarą Balį Bardauską Limos ligoninėje aplankė vienuoliktą vietą automobilių įskaitoje iškovojęs ir šiemet istorinę pergalę pasiekęs lietuvis Benediktas Vanagas.

Rankų lūžius patyręs Balys Bardauskas keturias dienas turės praleisti ligoninėje ir į Lietuvą suplanuotu laiku neišvyks. Šiąnakt jo laukia operacija. Sportininkui ypač nukentėjo dešinė ranka – teks dėti plokšteles ir pirštus tvirtinti strypais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius