Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Žala ir S.Jurgelėnas Naujuosius sutiko tris kartus: vieną iš jų – atskirai

Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – pirmieji Lietuvos lenktyninkai, dar gruodžio 31-osios vakarą pasiekę 2018-ųjų Dakaro ralio starto miestą – Peru sostinę Limą. Tuo metu, kai lietuviai nusileido Limoje, Lietuvoje jau aušo sausio 1-osios rytas. Nes Peru ir Lietuvą skiria net 7 valandos.
V.Žala ir S.Jurgelėnas lėktuve
V.Žala ir S.Jurgelėnas lėktuve

Dėl šios priežasties Vaidotas ir Saulius bei kartu su jais skridę Romas Žalnierukynas, Edvardas Lucevičius ir Egidijus Janavičius (mechanikų pajėgos), projekto „iGo2Dakar“ dalyviai Mindaugas Plukys su Andrium Laucium, fotografas Vytautas Dranginis ir 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas Naujuosius metus sutiko net tris kartus.

Pirmą kartą – kartu visa Lietuva, skrisdami virš Brazilijos (iki Limos buvo likę dar dvi valandos). Audringi lietuvių rankų paspaudimai lėktuve sukėlė didžiulį perujiečių susidomėjimą, keleiviai puolė klausinėti, kodėl „Agrorodeo“ komandos marškinėlius vilkintys vyrai vienas kitą sveikina, trumpam atsitraukę nuo intelektinių kompiuterinių žaidimų.

Antrą kartą 2018-uos sutiko taip pat ore – jau Ispanijos laiku, nes komanda keliavo „Iberia“ avialinijomis (stiuardesės lenktynininkus apdalijo saldainiais ir šypsenomis).

Ir trečią – jau nusileidę Limoje, įsikūrę viešbutyje ir nuėję iki vandenyno pakrantės (Parque Salazar). Tiesa, kaip ir žadėjo, Vaidotas Žala trečiose sutiktuvėse nedalyvavo. Lenktynininkas labai atsakingai žiūri į dienos režimą, todėl stengiasi jo laikytis ir nevakaroti. Taigi, kol kiti „Agrorodeo“ komandos nariai grožėjosi naktine Lima, Vaidotas stengėsi užmigti.

Lima – 8 mln. gyventojų miestas, įsikūręs ant didžiulės uolos. Būtent ant jos įsikūrusiose aikštėse, parkuose ar tiesiog pakrantėje (čia išdygo visas palapinių miestelis) susirinkę perujiečiai (dauguma pasipuošę geltonomis skrybėlėmis ar vainikais) prieš vidurnaktį renkasi šaudyti fejerverkų. Reginys – tikrai nepakartojamas. Pasižiūrėkite.

VIDEO: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas 2018-uosius metus pasitiko tris kartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius