-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala Dakaro „Kamanę“ pardavė lietuviams, „Škodos“ likimas neaiškus

Praėjusį penktadienį Vaidotas Žala pardavė savo Dakaro automobilį „Hilux Overdrive“. Gautus pinigus lenktynininkas iškart atidavė bankui (nes automobilį lizingavo) ir šiuo metu derasi dėl naujos paskolos modernesniam Dakaro paukščiui.
Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas
Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas / Komandos nuotr.

„Kamanę“, su kuria šiemet Dakare kartu su šturmanu Sauliumi Jurgelėnu iškovojo 12-ąją vietą, Vaidotas praėjusį penktadienį pardavė kitai Lietuvos privačiai komandai, kuri turi ambicijų startuoti „aukštesniame rally raid lygyje“. Vaidoto Žalos parduoto automobilio duomenis ir kainą rasite šiame straipsnyje.

Vaidoto Žalos informaciją patvirtino naujos lietuviškos komandos, kol kas neturinčios pavadinimo, vadovas Linas Ramoška. Daugiau informacijos apie tai15min paskelbs ketvirtadienį.

Neaiškus ir ralio automobilio likimas

V.Žalai šie metai ypatingi, nes ir klasikiniame ralyje, ir Dakare Vaidotas siekia naujų aukštumų. Dakare Vaidotas su Saulium norėtų važiuoti automobiliu, kuris gali kovoti dėl vietos dešimtuke. Lenktynininkas neslepia, kad derasi su visais didžiausiais gamintojais.

Galima tik nuspėti, kad tai – „Toyota“, MINI, „Peugeot“, „Ford“.

Į 15min klausimą, ar tikrai kalbasi ir su „Peugeot“ (nes dar pernai toks klausimas atrodė juokingas), Vaidotas atsakė juoku: o kodėl ne?

Juk visų dešimtuko automobilių techninis aptarnavimas vienodai brangus – ten pinigų nepataupysi.

Daugiau informacijos Vaidotas neatskleidžia. Dabar komanda turi padaryti „namų darbus“, susitvarkyti finansinius reikalus. O tik po to priims konkretų sprendimą dėl automobilio.

„Viskas priklausys nuo to, kokį, ir kokios komplektacijos mums pasiūlys. Juk pasirinkimą lemia daugybė niuansų“, – nedaugžodžiavo Vaidotas Žala, kuris šiemet priverstas labai skaičiuoti pinigus.

Jis prasitarė, kad ir „Škoda Fabia R5“ likimas nėra aiškus iki galo. Gali būti, kad ir su ja teks atsisveikinti, tačiau žadėtą Europos ralio čempionato etapą Lenkijoje ir dar porą Lietuvos ralio čempionato etapų Vaidotas tikrai važiuos. Nes klasikiniame ralyje nuvažiuoti kilometrai tampa puikia treniruote prieš Dakarą. Tačiau ir vėl – jei „Škodą“ parduotų, Vaidotas tikrai nežada atsisveikinti su klasikiniu raliu, ieškos kito sprendimo.

Pagal naują Lietuvos ralio čempionato reglamentą, taškai skaičiuojami atmetus vieną blogiausią važiuotą etapą, o ne absoliučiai visus vykusius etapus. Tai leidžia Vaidotui su Andriu Malnieku galimai dalyvauti ne visuose LRČ etapuose, taupant „Škoda“ nuvažiuojamus kilometrus ir biudžetą.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Rally Žemaitija 2019“ žiūrovų laukia metų dvikova

„Tikrai nedidelė tikimybė, kad rudenį Druskininkuose pamatysite mūsų Škoda“, – patvirtino šią informaciją V.Žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius