Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala: išmušė iš vėžių tas Beno vaizdelis, aš žinau, ką reiškia nebaigti Dakaro

Ketvirtąjį, ilgiausią, greičio ruožą pabaigęs Vaidotas Žala finiše neslėpė, kad buvo sunku. Ekipažas pramušė du ratus, tad teko važiuoti itin atsargiai. O ir pamatytas vaizdas po Benedikto Vanago avarijos gerokai išmušė iš vėžių. „Aš dar šviežiai žinau, ką reiškia nebaigti Dakaro“, – sakė Vaidotas, primindamas pernykštį savo finalą sunkiausiose pasaulio lenktynėse.
Benediktas Vanagas ir Vaidotas Žala
Benediktas Vanagas ir Vaidotas Žala / „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ir Vytauto Dranginio nuotr.

„Ooo, ilga dienelė... Šiandien padangos – minus dvi, tokie akmenynai visą dieną. Kaip durniai pasijutom, šliauži, o eina visi tie dideli pro šoną net nestabdydami.

Išmušė iš vėžių Beno vaizdelis, užuojauta tikrai, kraupokai atrodė ten tikrai, manau, ritosi porą kartų tikrai, tokia ten vieta. Tikrai pradžioje išmušė iš vėžių, bet jau sraigtasparnis buvo, nekilo abejonių, ar jiems viskas gerai, mačiau, kad prie mašinos stovi.

VIDEO: Vaidotas Žala: „Tai dienelė, kurią reikia pamiršt“

Bet aš tai labai šviežiai žinau, ką reiškia nebaigti Dakaro, o dar ir sąskaitą parsiveži namo, tai žodžiu... Nesmagi situacija tikrai. Po tokio vaizdelio dešinė koja palengvėjo tikrai“, – įveikęs dar vieną greičio ruožą kalbėjo pavargęs V.Žala.

Benediktui Vanagui Dakaras baigtas – po įspūdingos avarijos ekipažas džiaugiasi bent tuo, kad liko sveiki. Tačiau tęsti lenktynių jie nebegali.

Plačiau skaitykite ir žiūrėkite avarijos vaizdo įrašus čia: B.Vanagas papasakojo apie avariją: automobilį išmetė ir mes tapome tik jo keleiviais.

VIDEO: Dakaras baigėsi Benediktui Vanagui – automobilis vertėsi ore 4 kartus

V.Žala pasakojo matęs daug sustojusių, sugedusių automobilių.

„Tokia išgyvenimo diena. Kopų nebuvo daug, bet buvo labai piktų, tokių gal tik Peru matęs. Žiūri – pasimovęs bagis. Tik tiek, kad sukibimas neblogas, nes smėlis šlapias. O kaip Benas, sveikas?“ – Sauliaus Jurgelėno klausė Vaidotas.

„Teltonika“ ekipažas neslepia važiavęs atsargiai dėl dviejų prakirstų ratų. „Dienelė, kurią reikia pamiršti“, – nelinksmai juokavo Vaidotas.

Jis pripažino, kad juos nemažai automobilių lenkė, ypač, kaip sako V.Žala, „tie didieji labai nervina, nes atrodo, kad kažką ne taip darai.“

Benedikto automobilio vaizdas vis dėlto neapleido Vaidoto ilgą laiką – sako prisiminęs ir savo potyrius lygiai prieš metus, kai teko baigti Dakarą šiam nė neįpusėjus.

„Visi, kurie pravažiavo po to, truputį numetė greitį, nes tas geras priminimas, kad tas aukštas tempas, kurį čia visi užsidavė pradžioje, ne visada pasiteisina. Nes tikrai šiandien buvo tokia diena, kai organizatoriai gaudė, ar tu seki reljefą, ar aklai pasitiki užrašais, buvo daug pavojingų vietų nepažymėtų, galima buvo pasimauti.

Prasideda toks periodas – nelygus reljefas, vienur pažymi, kitur ne. Praktiškai turi tikėtis siurprizų už kiekvieno tramplinuko, bent jau su tokia mašina. Žodžiu, gerai, kad išgyvenome, nes galėjome čia likti“, – sakė V.Žala.

Ketvirtą greičio ruožą V.Žala ir Paulo Fiuza baigė preliminariai 23-i.

Priminsime, kad 2021-ųjų Dakaras Vaidotui Žalai baigėsi praktiškai neprasidėjęs – pirmajame greičio ruože finišą jis pasiekė tik tempiamas Benedikto Vanago, o vos pradėjęs antrąjį iš viso sustojo. Po tokios nelauktos pabaigos lenktynininkas paskelbė, kad Dakaras jam baigtas.

VIDEO: Benedikto Vanago komentaras po šios dienos įvykio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius