Vaidotas Žala pardavė Dakaro visureigį „Mini“: kas toliau?

„Teltonika Racing“ komanda pardavė sportinį visureigį, su kurio Vaidotas Žala tris kartus startavo Dakaro ralio maratone. Sutvarkius paskutinius formalumus naujuoju automobilio savininku tapo Portugalijos lenktynininkas Luis Santos, rašoma pranešime.
Vaidotas Žala pardavė sportinį Dakaro visureigį
Vaidotas Žala pardavė sportinį Dakaro visureigį / Vytauto Dranginio nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Europos ralio čempionate dvigubai daugiau nei Dakare GR laimėjęs Vaidotas Žala: kas toliau?

Sprendimas parduoti „Mažyliu“ pramintą sportinį visureigį buvo priimtas jau po 2022-ųjų Dakaro finišo. Siekiant suteikti geresnę galimybę potencialiems pirkėjams apžiūrėti ir išbandyti automobilį taip pat buvo nuspręsta jį transportuoti į Portugaliją. Šioje šalyje ralio reidai yra itin populiari automobilių sporto šaka, pritraukianti minias žiūrovų.

Įsigyti padėjo bankas, parduoti – šturmanas

Portugalijoje automobilį pasitiko komandos šturmanas Paulo Fiuza, kuris taip pat pasirūpino ir tinkama laikymo vieta. Su juo V. Žala iš karto aptarė potencialius pirkėjus, kuriems galėtų pasiūlyti sportinį visureigį. Gegužės mėnesį lenktynininkas pats buvo nuvykęs į Portugaliją. Ten vykusių testų metu bendravo su automobiliu susidomėjusiais sportininkais.

„Iš viso testuose dalyvavo penki pilotai ir labai džiugu, kad vienas iš jų po derybų galiausiai priėmė sprendimą įsigyti automobilį. Natūralu, kad sandorio įgyvendinimas šiek tiek užtruko ir viskas formaliai buvo užbaigta tik šią savaitę“, – kalbėjo jis.

„Teltonika Racing“ komanda jau atsiskaitė su automobilį padėjusiu įsigyti „Šiaulių banku“. Anot V. Žalos, prieš ketverius metus su šiuo banku suderinta galimybė įsigyti sportinį visureigį, mokant lizingo įmokas, suteikė išskirtinę progą persėsti į konkurencingą techniką. Prireikus iš karto mokėti visą sumą, tai būtų buvę neįmanoma.

Tai buvo novatoriškas finansavimo būdas ir netgi užsienio šalių lenktynininkai dažnai netikėdavo, kad mes savo visureigį įsigijome lizingu. Smagu, kad su „Šiaulių banko“ lizingo padaliniu pavyko pasiekti abiem pusėms priimtiną lankstų sprendimą“, – automobilio pirkimą prisimena lenktynininkas.

Ieškos modernesnio ir greitesnio automobilio

Naujasis visureigio savininkas, L. Santos, yra ilgametis Portugalijos ralio reido čempionato dalyvis. Su šiuo didžiulę patirtį automobilių sporte turinčiu lenktynininku greitai bendrą kalbą radęs V. Žala tikisi, kad „Mažylis“ padės kolegai siekti naujų pergalių.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti sandorį. Prie to labai prisidėjo Paulo, kurio kontaktai ir pagalba, pristatant visureigį rinkai, buvo neįkainojami. Pasiruošimas 2023 Dakarui įgauna pagreitį. Su „Teltonika“ palaikymu kaupiam jėgas dar tvirtesniam Dakaro startui. Apie komandos planus informuosime rudenį, kai visi taškai bus sudėti ant i“, – trumpai apie ateities planus užsiminė lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius