Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05 /12:25

Vaidotui Žalai Dakaro ralio komisarai skyrė tūkstančio eurų baudą

Dakaro ralio organizatoriai pranešė, kad Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza ekipažas sulaukė nuobaudos dėl taisyklių nesilaikymo. Nusižengimas reglamentui įvertintas 1000 eurų bauda.
Testinis Dakaro ralio ruožas, pilnas dulkių ir akmenų, Vaidotas Žala
Testinis Dakaro ralio ruožas, pilnas dulkių ir akmenų, Vaidotas Žala / Egidijaus Babelio/15min nuotr.

VISOS DAKARO NAUJIENOS IR REZULTATAI

Trečiadienį ryte Dakaro ralio organizatoriai išleido dokumentą, kuriame minimas Lietuvos ekipažas – Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza. Rašoma, kad pažeidimas nustatytas trečiame greičio ruože, neutralizacijos zonoje, įprastos automobilių patikros metu.

Techniniai komisarai nustatė, kad ekipažo „Mini“ automobilyje nebuvo įjungta automatinė gaisro gesinimo sistema. Šį pažeidimą įvertinę komisarai nusprendė ekipažą nubausti ne laiko, bet pinigine bauda, kuri siekia 1000 eurų.

Rašoma, kad gaisro gesinimo sistema visuomet turi būti aktyvi ir paruošta naudoti. Baudą ekipažas privalės sumokėti per dvi paras nuo jos paskyrimo.

„Gaisro gesinimo sistema yra pagrindinis saugumo elementas, apsaugantis ekipažą esant gaisrui. Dalyviai prieš išvažiuodami iš bivako visuomet privalo įsitikinti, kad sistema aktyvuota“, – rašoma protokole.

Kiek mažesnių baudų anksčiau yra sulaukę ir dar du Lietuvos atstovai – Antanas Juknevičius ir Benediktas Vanagas. Abu jie nežymiai, 10-11 km/val. viršijo pervažiavimo sekcijose leistiną 120 km/val. greitį ir gavo po 250 eurų „premiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius