Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčiuose prasidėjo Europos autokroso čempionato kovos: lietuvių gretas retina gedimai

Šį savaitgalį Vilkyčiuose vykstančio Europos autokroso čempionato dalyviai jau išbandė trasą. Šeštadienį čia surengti laisvieji važiavimai, dvi chronometruojamos treniruotės ir pirmasis įskaitinis važiavimas. Po pirmosios dienos lyderių gretose kol kas sportininkai iš užsienio. Lietuviai kol kas rikiuojasi lentelės pabaigoje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

„Junior Buggy“ įskaitoje po chronometruojamų treniruočių lentelės viršuje atsidūrė čekas Jakubas Novotny, vairuojantis „Suzuki GSX-R“ agregatais aprūpintą bagį. Vos puse sekundės nuo jo atsiliko latvis Justs Grencis. Trečio rezultato autorius – rusas Timofėjus Ovcharovas. Tiesa, pirmasis įskaitinis važiavimas įnešė šiokių tokių permainų. Jame net nestartavo treniruotėse geriausią laiką parodęs čekas Jakubas Novotny. Tuo pasinaudojo rusas Timofėjus Ovcharovas, laimėjęs pirmąjį įskaitinį važiavimą. Antras čia buvo latvis Justs Grencis, o trečią rezultatą užfiksavo Filipas Hartmanas iš Čekijos.

„Buggy 1600“ klasė buvo tokia gausi, kad pirmasis įskaitinis važiavimas buvo padalintas į tris sportininkų pogrupius. Tiesa, iš pradžių vyko chronometruojamos treniruotės, kuriose geriausią tempą parodė Liuksemburgo atstovas Kevinas Petersas. Kiek daugiau nei dešimtadaliu sekundės jam nusileido vokietis Marvinas Holzleitneris. Trečias – itin pajėgus lenktynininkas iš Čekijos Milanas Vanekas. Šioje klasėje startavo ir trys lietuviai – Tautvydas Urba, Saulius Žunda ir Tomas Zavarskis. Jie už lyderį lėtesni buvo maždaug dviem sekundėmis. Kiek vėliau buvo surengtas ir pirmasis įskaitinis važiavimas. Jame per tris pogrupius išskirstyti dalyviai varžėsi ne tik dėl pozicijų, bet ir dėl trasoje sugaišto laiko. Greičiausias čia buvo vokietis Michaelis Buddelmeyeris. Antras – jo tautietis Marvinas Marvinas Holzleitneris. Dar vienas Vokietijos atstovas Markusas Wibbeleris parodė trečią rezultatą.

VIDEO: Europos automobilių kroso čempionatas. III et. Vilkyčiai 2018. II diena.

Deja, bet pirmieji įskaitiniai startai buvo nesėkmingi Lietuvos sportininkams. Tautvydas Urba patyrė bagio reduktoriaus gedimą ir dėl to jo dalyvavimas varžybose pakibo ant plauko. Nesėkmingai startavo ir Tomas Zavarskis, kuriam pirmojo įskaitinio važiavimo metu nepavyko įveikti nei vieno rato. Vienintelis Lietuvos spalvas kol kas ginti pasiryžęs molėtiškis Saulius Žunda. Jis savo pogrupyje parodė penktą rezultatą.

„Labai gerai startavau. Buvau 21-as, stojau į startą trečioje eilėje, bet labai gerai pavyko startas. Šoviau į priekį ir iškart atsidūriau penktoje vietoje. Kai neturiu tiek daug arklių, tai tik iš starto galiu kažką laimėti, iš padangų. Tomas Zavarskis liko stovėti, Tautvydui Urbai subyrėjo reduktorius, panašu, kad jam varžybos baigtos. Dalių nėra. O aš stengsiuosi laikyti frontą, bet kai tokia konkurencija, nežinai, kaip viskas gali baigtis. Šiandien startavau idealiai, gavau smūgį į šoną vienoje vietoje, bet šiaip viskas gerai. Bandė varžovai lenkti, bet užsidariau trajektorijas“, – kalbėjo Saulius Žunda.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Super Buggy“ įskaitoje per treniruotes savo pajėgumą rodė čekas Jakubas Kubičekas. Jam įkandin sekė ir kiek daugiau nei sekundę pralaimėjo olandas Mike`as Bartelenas. Trečias buvo latvis Ervins Grencis. Netrukus po to surengtame pirmame įskaitiniame važiavime triumfavo tas pats Ervins Grencis. Jis net keturiomis sekundėmis aplenkė Mike`ą Barteleną. Trečio laiko autoriumi tapo vokietis Berndas Stubbe.

„Touring Autocross“ klasėje treniruotes geriausiai pradėjo Čekijos atstovai. Pirmąjį laiką užfiksavo Vaclavas Fejfaras su „Škoda Fabia“. Antras – „Mitsubishi Mirage“ vairavęs Otakaras Vyborny. Trečias – Martinas Samohylas. Pirmame įskaitiniame važiavime į priekį šovė Martinas Samohylas. Jis mažiau nei sekunde aplenkė savo tautietį Vaclavą Fejfarą ir trečioje vietoje paliko olandą Adriaaną Boele.

Nacionalinės klasės dalyviai, kurioje startuoja gausus būrys latvių ir lietuvių, šiandien įveikė vieną treniruotę. Joje geriausią rezultatą užfiksavo kupiškėnas Deividas Vareika. Vos 0,168 sek. nuo jo atsiliko latvis Rihards Dainis. Trečią rezultatą tarp 12 sportininkų parodė Mindaugas Sidabras.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriai praneša, kad sekmadienio varžybų planas šiek tiek keičiasi. Nors oficiali varžybų atidarymo ceremonija numatyta šiek tiek po 11 valandos, tačiau antrieji įskaitiniai važiavimai įvyks anksčiau. Pirmieji dalyviai trasoje pasirodys jau 9.30 val., todėl žiūrovai trasoje bus laukiami ir anksčiau. Šiuo laiku prasidės antrieji įskaitiniai važiavimai. Po atidarymo ceremonijos, vidurdienį startuos trečiasis įskaitinis važiavimas, o pusfinaliai ir finalai, kuriuose virs pačios karščiausios kovos, įvyks 15.30 val. Oficiali apdovanojimų ceremonija numatyta 19 val.

Bilietai į varžybas skirstomi pagal dienas ir sektorius. Stovimi bilietai birželio 9-ai dienai, kurios metu vyks du kvalifikaciniai ir vienas įskaitinis važiavimas, kainuos 10 eurų. Birželio 10-ą dieną norintys stebėti du įskaitinius važiavimus, pusfinalį ir finalus, turės įsigyti bilietą, kurio kaina 15 eurų. Tačiau organizatoriai siūlo sutaupyti – pirkti dviejų dienų bilietą už 20 eurų ir stebėti visus, dviejų dienų važiavimus.

Norintiems matyti dar daugiau ir laiką leisti dar komfortiškiau, gali įsigyti bilietą į specialiai įrengtą tribūną. Iš jos matoma visa trasa. Į šią tribūną bilietai birželio 9-ai dienai kainuos 15 eurų, birželio 10-ai – 20 eurų. Abiejų dienų bilietas į tribūną kainuos 30 eurų.

Varžybų organizatoriai praneša, kad viso renginio metu veiks prekyba maistu ir gėrimais, tad žiūrovams teliks tik mėgautis išskirtinio grožio vaizdais, kuriuos kurs greičiausi Europoje autokroso lenktynininkai. Renginys draugiškas ir šeimoms su mažais vaikais. Kol tėveliai mėgausis automobilių sportu, mažieji lankytojai galės laiką leisti vaikų atrakcionų parke. Taip pat vyks ir loterijos, bus galima įsigyti automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ atributiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius