Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Švedas baigia aktyvią karjerą ralyje, bet šalmo ant vinies nekabins

Vienas tituluočiausių Lietuvoje ralio lenktynininkų, daugkartinis čempionas Vytautas Švedas pranešė apie sprendimą baigti aktyvią karjerą. Sportininkas tikina, kad per dvidešimt automobilių sporte praleistų metų pavyko nuveikti išties daug, tad dabar laikas kitoms veikloms. Tiesa, čempionas visiškai ralio neišsižada ir puoselėja planus lenktynėse pasirodyti bent jau epizodiškai.
Vytautas Švedas
Vytautas Švedas / Egidijaus Babelio nuotr.

Apie tokį sprendimą Vytautas Švedas prabilo per paskutinį Lietuvos ralio čempionato etapą. Mintį trauktis iš aktyvaus dalyvavimo varžybose jis pranešė per lenktynininkų spaudos konferenciją Zarasuose. Vytautas Švedas sutiko GAZAS skaitytojams išsamiau papasakoti apie savo verdikto motyvus bei ateities planus.

VIDEO: Ramūnas Čapkauskas, Vytautas Švedas, Giedrius Notkus ir Vladas Jurkevičius: Rally around 7 lakes

„Šis sprendimas vienaip ar kitaip brendo. Reikia suprasti, kad amžino nieko nėra ir tie pokyčiai yra natūralūs. Jei 20 metų darai tą patį ir daug savęs investuoji, kažkuriuo momentu tai ateina. Galų gale ir motyvacija yra sumažėjusi, nes yra nemažai nuveikta ir pasiekta, o amžinai visiems visko įrodinėti juk negali.

Kad visai nelenktyniausiu tai tikrai nesakau. Lenktynių neišsižadu, nes nemėgstu kaip tas Selas išeiti ir sugrįžti. Vieneriose, kitose lenktynėse mane turbūt teks išvysti, bet apie rimtą ir profesionalų važiavimą, dalyvavimą žūtbūt visuose etapuose tai tikrai minčių neturiu. Galbūt praeis kažkiek laiko, pasiilgsiu šito užsiėmimo, tuomet gal būtų teorinė galimybė grįžti su geresne mašina ar pilnam sezonui.

Bet mano vizija tokia, kad aš čia nemažai jau esu nuveikęs, padangų prideginęs ir kilometrų prisukęs visokiose šalyse, visokiuose amplua. Galų gale, ta patirtis, kuria galiu pasidalinti su jaunais lenktynininkais, dalyvavimas seminaruose yra šioks toks mano mokestis už tai, ką per tuos metus esu pasiekęs ir ką tas sportas man davė kaip žmogui, vairuotojui ir lenktynininkui“, – sakė Vytautas Švedas.

Vytautas Švedas pasakoja, kad nutraukęs aktyvią ralio lenktynininko karjerą be veiklos tikrai neliks. Jo pomėgių sąraše – nemažai užsiėmimų, kuriems dabar ralio čempionas galės skirti gerokai daugiau laiko nei galėjo iki šiol.

„Atsirandant vis daugiau laiko tampa paprasčiau surasti galimybes veikloms. Kad ir tas pats mano vaikščiojimas po kalnus – du kartus Nepale, įveiktos viršukalnės, dviračių sportas, bėgiojimas, dabar dar ir baidarė. Daug pasaulyje yra neaplankytų vietų, kurios traukia savo ekstremalumais, iššūkiais.

Asm. albumo nuotr./Vytauto Švedo kelionė dviračiu aplink Lietuvą
Asm. albumo nuotr./Vytauto Švedo kelionė dviračiu aplink Lietuvą

Galvoje daug kas sukasi, daug ką reikia nuveikti, patirti ir grąžinti šiokią tokią skolą sau, kuri kaupėsi tuos dvidešimt metų.

Anksčiau dėl laiko stokos, dėl automobilių sportui parduotų žiemų ir vasarų, to daryti negalėjau“, – sakė Vytautas Švedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius