-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

WRC etape Suomijoje triumfavo O.Tanakas, lietuviai turėjo sunkumų paskutiniame ruože

Sekmadienį Suomijoje baigėsi antrasis Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas. Jame startavo ir lietuviškas duetas – Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Lietuviai lenktyniavo „Škoda Fabia R5“ automobiliu. Jų čia laukė daugiau nei 250 km greičio ruožų, o distancija su pervažiavimais siekė daugiau nei 850 km.
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame etape nugalėtoju tapo estas Ottas Tanakas. „Hyundai i20 Coupe WRC“ automobiliu lenktyniavęs pilotas laimėjo pusę greičio ruožų ir juose prieš artimiausią persekiotoją galutinėje rikiuotėje Kalle Rovanpera susikrovė 17,5 sek. persvarą. Trečias galutinėje rikiuotėje – Thierry Neuville.

Šiose lenktynėse startavo ir vienas Lietuvos ekipažas. „Škoda Fabia R5“ automobiliu čia varžėsi Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Jie bendroje įskaitoje užėmė 40-ą vietą, o savo klasėje WRC3 liko 18-oje pozicijoje.

Tiesa, lietuvių rezultatai galėjo būti ir geresni, mat paskutiniame greičio ruože jie turėjo incidentą ir prarado daug laiko. Iki tol tautiečių duetas demonstravo 12-ą vietą klasėje ir buvo 30-i absoliučiai.

„Turėjome truputį reikalų. Per vieną nemažą trampliną padariau klaidą, pasukau vairą šiek tiek ne į tą pusę. Trenkėmės į pusnis. Galvojau, kad virsime, bet nevirtome. Mašina susisuko, užtvėrėme kelią. Sugaišome kokias keturias, penkias minutes.

Taigi, turėjome reikalų, bet esame finiše, džiaugiamės. Patirties prikaupėme už visą lietuvišką ralio sezoną. Mašina sveika, nors galėjo būti kitaip. Tuo ir džiaugiamės. Iki pasimatymo kituose WRC etapuose“, – po finišo sakė Vladas Jurkevičius.

Kitas Pasaulio ralio čempionato etapas balandžio pabaigoje vyks Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius