Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 22 /14:50

Ypatingas Gusto Grinbergo startas: pradėjo Europos Le Mano serijos lenktynes Spa trasoje

Belgijoje vykstančiame penktame Europos Le Mano Serijos (ELMS) etape sekmadienį paaiškės nugalėtojai. Spa Francorchamps trasoje startuosiantis šešiolikmetis lietuvis G.Grinbergas pirmą kartą pradės lenktynes, o vėliau perduos „Norma M30 Nissan V8“ bolidą komandos draugams Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli. Tiesioginė transliacija – nuo 13 val.
Gustas Grinbergas Spa trasoje
Gustas Grinbergas Spa trasoje / Asm. albumo nuotr.

Rezultatus galima stebėti www.europeanlemansseries.com. Transliaciją stebėkite čia:

VIDEO: LIVE - 4 Hours of Spa-Francorchamps 2019 - RACE

Gustą pakeitęs Lorenzo pirmame posūkyje susidūrė su Ferrari. Teko stoti techninio aptarnavimo zonoje ir gaišti laiką.

2.40 val. Ilgiau nei valandą lenktyniavęs „bronzinis“ (mažiau patyręs) pilotas Gustas Grinbergas pasirodė garbingai. Jam sustojus keisti ratų ir papildyti degalų, komanda LMP3 klasėje buvo 6-ta. Taigi po starto niekas neprarasta – Gustas važiavo lygiai su „sidabriniais“, labiau patyrusiais. Tiesa, turėjo problemų antrajame sektoriuje (jame gausu posūkių), šiek tiek slidinėjo riekis.

Toliau vairą perima Lorenzo Bontempelli, o dvi paskutines lenktynių valandas – labiausiai patyręs „sidabrinis“ pilotas Damiano Fioravanti.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Gustas Grinbergas ir Damiano Fioravanti
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Gustas Grinbergas ir Damiano Fioravanti

2.20 val. Po Bruno Senna (LMP2 klasė) avarijos – trasoje saugos automoblis. Kai kurios komandos jau stoja techninio aptarnavimo zonoje. Daugiausia LMP2, ir tik kelios LMP3 komandos. Todėl Gustas kyla į 20-ąją vietą, LMP3 klasėje lieka 5-as. Tačiau rekia turėti omeny, kad Gustą pasivys padangas pasikeitę greitesni LMP2 klasės bolidai.

1.45 val. Gustas startavo neblogai, išvengė nereikalingų kontaktų. Tiesa, į priekį praleido vieną savo LMP3 klasės varžovą. Bendroje rikiuotėje važiuoja 24-as iš 37, o klasėje – 8-as.

Šeštadienio kvalifikacija

Kvalifikacijoje lietuvio „Oregon Team“ komanda užėmė 6 vietą ir pirmą kartą šiame sezone startuos ne rikiuotės priekyje.

Asm. albumo nuotr./Gustas Grinbergas Spa trasoje
Asm. albumo nuotr./Gustas Grinbergas Spa trasoje

Gal tai ir į gera, nes iki šiol nei viena komanda, nugalėjusi kvalifikacijoje, nešventė pergalės etape. „Oregon Team“ rizikuoja, startui pasirinkusi greitą, bet nedaug patirties turintį pilotą.

Pasak komandos vadovo Giorgio Testa, jei Gustas sėkmingai įveiks pirmojo posūkio apsistumdymus, jis sugebės palaikyti lyderių tempą pirmą lenktynių valandą.

Pats G.Grinbergas šeštadienio vakarą paatviravo: „Pirmą kartą pradėsiu Europos Le Mano serijos lenktynes. Šį sezoną visuomet pirmas startuodavo daug patirties turintis Damiano. Šiek tiek neramu, nes į aštrų La Source posūkį vienu metu atvažiuos net 41 automobilis, o aš būsiu tos mėsmalės viduryje. Bet tikiu, kad viskas bus gerai. Komanda manimi pasitiki, o po pirmo posūkio man greičio tikrai netrūks. Tiesa, šiek tiek peršalau ir vargina sloga, kosulys ir vis pakylanti temperatūra, bet trasoje apie tai pamirštu“, – optimistiškai prieš startą buvo nusiteikęs Gustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius