Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomiems vyrams kroso motociklai tapo iššūkiu

Savaitės pabaigoje, rugsėjo 17 dieną Pagirių motokroso trasoje vyks „Lietuvos taurė 2016“ varžybų finalinis etapas. Pirmieji trasą ir naujus „Suzuki“ motociklus ten išbandė motokrosą stebėsiantys IronVytas,  Mindaugas Ponomariovas, žinomas Ozio vardu ir Gabrielius Liaudanskas - Svaras.
Motokroso trasą išbandė žinomi vyrai
Motokroso trasą išbandė žinomi vyrai / Egidijaus Babelio nuotr.

Šiuos vyrus žiūrovai ir dalyviai sutiks motokroso varžybų „Lietuvos taurė 2016“ finaliniame etape atlikėjų ir vedėjų vaidmenyje. Kad didžiųjų lenktynių metu jie nesijaustų lyg iš dangaus nukritę, ekstremaliam sportui prijaučianti kompanija nusprendė pasitreniruoti, įsijausti į ten smėlynuose šokinėsiančių motokrosininkų vaidmenį.

Dvirate transporto priemone važiuoti gal ir nėra sunku, bet lėkti ja per nelygius smėlynus, kilti į smėlėtus kalnus ir guldyti netvirto paviršiaus posūkyje nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti. „VMK powered by Kmoto“ instruktoriai vyrus drąsino nebijoti sukti rankenos į save, nes tik taip tempimą palaikantis motociklas neklimps smėlyje ir neges. Vis tik atlikėjui IronVytui ir būsimo renginio vedėjui Mindaugui Ponomariovui dažniau teko spręsti galvosūkį kaip smėlyje užkurti motociklą ir juo pajudėti.

Instruktorių patarimas IronVytui stipriau pasukti greičio rankeną baigėsi keliasdešimties metrų kelione tik ant galinio rato ir salto ant smėlio.

„Svarbiausia buvo laisvas stilius,“ – tik dulkes nuo apsaugų nusišluostęs juokavo IronVytas.

Tuo tarpu geriausiu motociklininku tarp trijulės pasirodė „G&G Sinadikato“ lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Jis prisipažino, kad yra ne vienerius metus praleidęs ant motociklo. Vis tik tai darė ant kieto paviršiaus ir ne smėlynuose. Bet važiuoti jam pavyko geriausiai.

„Dvejopi jausmai po šiandienos apėmė. Labai džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir leido pasivažinėti. Iš kitos pusės visai nesidžiaugiu, nes noriu važinėtis. Aš jau buvau metęs motociklus, atsižegnojęs, bet po šios dienos vėl širdy kirba pagunda.“ – kalbėjo Svaras.

VIDEO: Motokroso trasą išbandė TV žvaigždės

Pripažino, kad krosinį motociklą smėlyje valdyti sunku. Mat neturint patirties jį sunku užvesti, sunku juo smėlyje įveikti posūkius, mat mažėjant greičiui jis kasasi ir gęsta. Suvaldyti tokį žirgą – ne juokai.

O tokių profesionalių plieninių krosinių žirgų vadeliotojų rugsėjo 17 dieną, šeštadienį Pagiriuose planuoja susirinkti daugiau nei šimtas. Jie ne tik kad smėlyje neužges, jie lėks trasoje maksimaliu greičiu, ant smėlio guldys motociklą, per kalnelius šokinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius