Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 02 /2022 12 29

15min paaiškina: kodėl Dakaro ralis nebeturi nieko bendro su pačiu Dakaru?

Kasmet sausio pradžioje ralio lenktynininkai iš viso pasaulio susirenka į Dakaro ralį. Pernai jis dar vyko Peru, Pietų Amerikoje. Šiemet ir artimiausius penkerius metus – Artimuosiuose Rytuose, Saudo Arabijoje. Šis faktas glumina daugelį geografiją išmanančių žmonių, kurie žino, kad Dakaras yra Senegalo sostinė, o Senegalas juk yra Afrikoje. Kaip susiklostė toks paradoksas? Kodėl Afrikos miesto vardu pavadintas renginys vyksta kitoje pasaulio pusėje? Priežastis – terorizmas. O galbūt ir organizatorių rinkodariniai apskaičiavimai.
Dakaro ralio vaizdai
Dakaro ralio vaizdai / iGo2Dakar iliustr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Dakaro ralis „gimė“ 1978 m. neįprastomis aplinkybėmis. Prancūzų lenktynininkas Thierry Sabine, dalyvaudamas Abidžano-Nicos ralyje, paprasčiausiai pasiklydo. Po dykumą nemažai laiko paklaidžiojęs prancūzas sugalvojo, kad gera idėja būtų sukurti naują ralį, kuris vyktų būtent dykumoje. Pagal jo sumanymą, lenktynės turėjo prasidėti Paryžiuje, o baigtis – Dakare.

Kad ir kaip keistai skambėjo, T.Sabine idėja sulaukė dėmesio ir jau 1978 m. pabaigoje 182 transporto priemonės stojo prie pirmojo tuomet Paryžiaus-Dakaro raliu vadinto renginio starto linijos Paryžiuje. Pirmosiose istorinėse lenktynėse įskaita buvo bendra visiems, vėliau motociklus, automobilius ir sunkvežimius vairavę dalyviai pradėjo varžytis atskirose kategorijose. 10 tūkstančių kilometrų kelionę iki Senegalo baigė tik 74 iš jų.

Renginio populiarumas sparčiai augo – vos per keletą metų dalyvių skaičius padvigubėjo. Ralis pradėjo traukti ne tik pavienius automobilių entuziastus, bet ir stambius automobilių gamintojus, tokius kaip „Mitsubishi“ ar „Porsche“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius