-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Benediktas Vanagas: „Džiaugiuosi, kad darbas, kurį darome, nenueina veltui“

Benediktas Vanagas atvertė naują puslapį Lietuvos automobilių sporto istorijoje – ketvirtadienio Dakaro bekelės maratono etape jis užėmė ketvirtą vietą. Taip aukštai palypėjęs nebuvo joks lietuvis – už lietuvio nugaros liko tokie žymūs lenktynininkai kaip Stephane'as Peterhanselis, Carlosas Sousa, Robby Gordonas ar Guerlainas Chicherit.
benediktas-vanagas_gedmanto-kropio-nuotr-54b4fabfab0b7
Benediktas Vanagas

Pats sportininkas tokiu pasiekimu džiaugiasi, tačiau pripažįsta, kad šiemet Dakare stebuklų nuveikti jau nebepavyks – dėl anksčiau užklupusių problemų B.Vanago ir Andrejaus Rudnickio duetas maratono bendroje įskaitoje užima 22 vietą. Iki finišo, kuris bus jau šeštadienį, ekipažas gali tikėtis palypėti dar viena kita pozicija.

Džiaugiuosi, kad tas darbas, kurį mes darome, nenueina veltui ir dabar dar užtikrinčiau žinau, kad einame teisingu keliu

„Ketvirta vieta – tikrai labai aukštas rezultatas, tačiau žiūrint retrospektyviai į greičio ruožą, trečiai vietai, Ginieliui de Villiersui, pralošėme vieną sekundę. Nasserui (Al-Attiyah), kuris laimėjo etapą, pralošėme 40 sekundžių“, – po finišo, susipažinęs su dalyvių laikais, kalbėjo B.Vanagas.

Jis teigė, kad vienuoliktame etape neišvengė problemų – nebeturėjo naujų padangų, tad važiavo dėvėtomis, o greičio ruožo viduryje pasivijo konkurentų automobilį, kuris ilgą laiką nenorėjo jo praleisti. 

„Labai vertinu šitą patirtį, ketvirtą vietą. Džiaugiuosi, kad tas darbas, kurį mes darome, nenueina veltui ir dabar dar užtikrinčiau žinau, kad einame teisingu keliu. Šiais metais mes kažko stebuklingo nebenuveiksim, bet tai bus dar vienas nemažas žingsnis į priekį“, – filosofiškai mąstė B.Vanagas.

Lenktynininkas neslėpė džiugesio, kad ir organizatoriai šiemet į ekipažą žiūri jau kitaip. Kitaip nei pernai, kai liko ketvirtame dešimtuke ir dar labiau kitaip nei 2013-aisiais, kai užėmė vietą septintame dešimtuke.

„Kol kas ketvirti, bet dar daug greitų iš paskos. Kaip visad, procesas įdomiausias – pasiekimai ne taip svarbu. Na, ketvirta gerai, bet yra dar trys pirmos. Jau po pirmos sunkiau kažkur tobulėti“, – pasakojo ekipažo šturmanas A.Rudnickis.

VIDEO: Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis apie 11 GR
VIDEO: Vienuoliktas greičio ruožas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius