Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benedikto Vanago automobilio duris išplėšė oro gūsis, smėlio audra negailėjo išbandymų

Trečiadienį, 10-ąją Dakaro maratono dieną,  iš 27 automobilių įskaitos vietos startavęs Benedikto Vanago ekipažas jau pirmajame atskaitos taške susidūrė su „nuotykiais“, o po to važiavo vis greičiau ir po pirmojo greičio ruožo etapo (WP1) nuolat kilo į viršų. Aukščiausiai jis buvo pakilęs į 20 vietą, o finišavo 21-as.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

„Pagaliau gavom daug smėlio. Buvo labai įdomi diena. Smėlis įvairus – minkštas, klampus, šlapias, kietas, su akmenimis, su uolomis, su krūmynais, žodžiu – visa paletė. 

Vieną kartą stojome keisti ratą. Du kartus buvome užklimpę, bet išsivadavome labai greitai. Pagrindinis niuansas, kuris mums atėmė apie 25 minutes laiko – vieno sustojimo metu smėlio audra man pradarius duris, išplėšė jas iš  rankų ir nubloškė nuo automobilio. Būtų juokinga. Bet, kol sudėjome išplėštas dureles atgal, užtrukome labai daug“, – po finiško sakė B.Vanagas.

„General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda  10-tą greičio ruožą įveikė per 5 val. 41 min. 8 sek. ir dienos įskaitoje finišavo 21 vietoje. B.Vanago ekipažas absoliučioje įskaitoje pakilo į 23 vietą. Nuo 10-osios Dakaro dienos lyderio – prancūzo Stephane'o Peterhanselio – B. Vanagas atsiliko apie 1 val. 42 min. 36 sek.

Sausio 2 d. prasidėjusiame Dakaro ralyje sportininkams liko įveikti dar 3 greičio ruožus,  sausio 16 d. lenktynės finišuos Argentinos sostinėje Buenos Airėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius