Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktui Vanagui lūžo ranka, bet ekipažas nepasiduoda

Benediktas Vanagas Dakaro ralio 8-ame greičio ruože iškovojo 37-ą vietą. Lietuvis maratono etapą įveikė turėdamas techninių ir sveikatos problemų.
B.Vanagas prie Vyčio
B.Vanagas prie Vyčio / Gedmanto Kropio nuotr.

Lietuvio ir baltarusio tandemas likus vienam WP iki finišo dar buvo klasifikuojamas 20-oje vietoje, tačiau pozicijos neišlaikė ir iki finišo prarado kelias pozicijas.

Pilotas po pusės distancijos pranešė, kad jo vairuojamam „Toyota Hilux“ iškilo techninių problemų. Galiausiai prabilta ir apie sveikatos problemas.

„Aštuntas greičio ruožas – 4 val. 22 min. 10 sek. Preliminariai finišavome 35-oje pozicijoje. Bendroje įskaitoje esame 21-ti. Per riešą lūžo ranka. Jau atliko rentgeną. Pasiduoti nežadu. Dės įtvarą, skausmą malšins medikamentais ir važiuosiu toliau“, – teigė B.Vanagas.

Elijaus Kniežausko nuotr./Benediktas Vanagas
Elijaus Kniežausko nuotr./Benediktas Vanagas

„Finišavome 18-ti pirmą dalį greičio ruožo. Likus 70 km iki finišo dingo vairo stiprintuvas. Dėl to neveikia ir hidraulinės kojos. Rankų nejaučiu. Važiuojam tolyn. Kopose bus kaip minimum linksma. Panašu, kad patekome į istorinį įvykį.

Šįryt uždarame parke neužsivedė Peterhanselio ir Despres „Peugeot“. Padėjome kolegoms.

Šįryt uždarame parke neužsivedė Peterhanselio ir Despres „Peugeot“. Padėjome kolegoms. Juk visų pirma, mes džentelmenai. Santykius išsiaiškinsime greičio ruože. Vos nepasikartojo istorinis faktas, kai labiau pašalus Monte Carlo ralyje po nakties uždarame parke neužsivedė „Peugeot“ komandos automobiliai“, – pranešė B.Vanagas.

Galiausiai B.Vanagas ir A.Rudnickis užfiksavo 32-ą laiką. Tiesa, pozicija minimaliai dar gali pasikeisiti.

Kitas lietuvių ekipažas – A.Juknevičius ir E.Duoba po WP12 buvo 70-oje vietoje, o finišą pasiekė 67-oje vietoje. Jų atsilikimas nuo lyderio – 3 val.18 min. 21 sek.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Antanas Juknevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Antanas Juknevičius

Šiame etape automobilių klasės nugalėtoju tapo Yazeedas Alrajhi. Jis maratoną sukorė per 3 val. 26 min. 49 sek. Antrasis finišą pasiekė Orlando Terrarova, turėdamas 1 min. 12 sek. deficitą. Varžybų lyderis Nasseras Al-Atyiahas neskubėjo ir finišavo trečias. Jis atsiliko 2 min. 36 sek.

dakar.com/Aštuntojo greičio ruožo automobilių klasės TOP10
dakar.com/Aštuntojo greičio ruožo automobilių klasės TOP10

Sunkvežimių klasėje nugalėjo rusas Eduardas Nikolajevas su „Kamaz“. Jis atstumą nuvažiavo per 3 val. 25 min. 47 sek. Nuo jo 11 min. 16 sek. atsiliko olandas Gerardas de Rojus. Andrejus Karginovas su „Kamaz“ liko trečias su 14 min. 58 sek. deficitu.

dakar.com nuotr./Dakaro 8 greičio ruožo sunkvežimių klasės TOP10
dakar.com nuotr./Aštuntojo greičio ruožo sunkvežimių klasės TOP10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius