Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grėsmė 2017 metų Dakarui – viena didžiausių istorijoje sausrų Bolivijoje

2017-ųjų sausio 2-ąją turinčios startuoti sunkiausios pasaulio bekelės varžybos – Dakaro ralis, gali susidurti su nenumatytomis kliūtimis. Bolivijoje siaučia viena didžiausių šalies istorijoje sausrų, tad gyventojai protestuoja dėl ralio, kurio dalyviai gerokai patuštins ir taip kuklias vandens atsargas, rašo Bolivijos laikraštis „Liberation“, kurį cituoja autoklub.pl.
2016-ųjų Dakaro ralis
2016-ųjų Dakaro ralis / Edgaro Buiko nuotr.

Anot „Liberation“, ateinančių metų Dakaro ralis net gali būti atšauktas arba gerokai sutrumpintas, kadangi Bolivijoje susidarė ekstremali padėtis. Pietų Amerikos šalį kamuoja viena didžiausių istorijoje sausrų.

Vandens kiekiai ribojami gyventojams, taip pat žemdirbiams, kuriems tai sukelia itin rimtų problemų – derlius gali būti prarastas.

800 tūkst. gyventojų turinčiame La Paso mieste protestuojama prieš Vyriausybę, kuri be kitų dalykų kaltinama ir tuo, kad pritraukė į šalį didžiausias pasaulyje dykumų lenktynes. Dakaras neabejotinai gerokai sumenkins Bolivijos vandens atsargas.

Ralio organizatoriai kol kas situacijos nekomentuoja.

Iš Lietuvos Dakare kitąmet dalyvaus trys ekipažai – Benedikto Vanago, Antano Juknevičiaus ir Vaidoto Žalos. Jų automobiliai jau pakeliui į Pietų Ameriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius